Da nešto kažem o igri nakon 11 pređenih misija..Ovo mi je prvi susret sa Mafijom (kad je bila in nisam imao komp, a ps2 verzija je bila loša) tako da ništa nisam znao o priči, osim samog početka.
Nisam u najavama skužio da igra nije open/polu open world. Znači Mafia remake je kao i original linearna igra. Ide misija za misijom uz dosta animacija.
Priča i likovi mi se sviđaju i da to nije dobro odustao bi. Iako remake izgleda lijepo, u pokretu i to baš nije tako (igram na PS4 PRO). Primjeti se da sa tehničke strane nije to to. Nevjerojatno koliko bolje izgleda jedan AC Origins iz 2017. Okej ne mogu se uspoređivati ta dva studija ali opet očekivao sam malo više.
Vožnja je okej ali pucanje, upravljanje Tommyem, cover, AI policije i još neke stvari su kao da se radi o PS2/3 eri. Svakako moram pohvaliti soundtrack-radio i mjuzu za vrijeme napetih misija.
Moram priznati da bi mi bilo žao da sam platio 200-250 kn. Tako da hvala frendu što mi je uštedio pare.
Da se razumijemo. Nije da je igra loša ali igrivost je trebala biti puno bolja. Vjerujem da je fanovima posebni gušt zbog nostalgije.