pravednik jos jednom, ovo je remake, vjeran originalu, original viri iz svakog kuta remakea, osim u vizualima. Igra nije realna, niti je ikad bila. Igra nije free roam niti je ikad bila. I dalje skidas masu neprijatelja po misiji, nosis tonu oruzja ispod sakoa, a tezina je djelomicno odredena i kretnjama lika i animacijama koje te tjeraju na specifican gameplay, pogotovo na classic tezini. Nesto sto krasi i moderne Rockstar igre, posebice RDR2.
Voznja je i dalje daleko bolja od konkurencije, a ti brkas koliziju sa voznjom. CP77 ima kolizije, prolazis kroz grmlje, savijas travu, kidas kaktuse i manje kamenje, pa je voznja za kurac. U bilo koje doba i u bilo kojem trenutku mijenjam tehnicke dide mide za voznju iz Mafie. U bilo kojoj igri.
Staza s utrkom je jos olaksana, jer su uveli dodatnu mogucnost ispravljanja auta u zavoju, tako da je neusporedivo lakse nego u originalu. Jedino sto bi naveo kao manu, je da si u originalu poginuo zabivsi se velikom brzinom autom, te je policija bila nesto stroza. Ne sjecam se da sam to testirao, ali sjecam se da i dalje curi gorivo kad ti pogode rezevar. Testirao sam i Giulianno bridge i tunel, te i dalje blinkaju, sviraju i sklanjaju se kada ides suprotnim smjerom. NPCevi daju zmigavce, staju na crvenom, voze oprezno i po pravilima, te iako nije free roam igra, opet djeluje uvjerljivije od gta 🤷♂️ country side je visestruko veci nego ranije i dobro je smisljen za skupljace.
Svi pjesaci imaju svoj AI. Ne mozes pregaziti pjesaka, imaju reakcije. Parkiraju auto ispred zgrade ili kuce, idu svojim putem. Vade kisobrane kada je kisa, citaju novine u parku, setaju lungomareom, voze se po tramvajima i djeluju uvjerljivo. Neznam gdje si ti gledao, ali W3 u Novigradu ima isti AI kao CP77. NPCevi kruze besciljno po gradu, uopce nema privida nekakve rutine kao na selu.
Kao sto rekoh, jedan od boljih remakeova koje sam igrao i koji je ostao vjeran originalu. Poprckali su taman toliko da je stari duh ostao ziv. Sjedni pet. Ostalo sto navodis je cisti rant bez pokrica, jer ti se ne svida ni original, a ovo je preslika istog.