Taman kada pomislim da nova igra nema baš puno prostora za napredak desi se ova igra; WOW. Znači toliko je igra napredovala u toliko segmenata da stvarno mislim da je ovo jedna od boljih veza communitya i developera, gdje su zaista ubacili manje više sve što su fanovi/testeri tražili. Već u odnosu na prošlu igru dobili smo jako puno toga, a generacijski skok između ove igre i npr. F1 2016 je strašan. Prvo da pohvalim ono što mi se najviše sviđa do kud je igra dogurala. To su službeni fontovi, prezentacija i općenito UI koji je up-to-date s današnjom F1 grafikom. Meni osobno najveći pomak je što napokon, ali faking napokon imamo listu od 5 vozača uključujući nas na trenutnom score/racing boardu, a ne ko prije samo igrača iza sebe i ispred. Uz to od sad se za svih pet vozača mjeri konstatno zaostaci, a ne ko prije na par sekundi i točno u određenim sektorima; šta da kažem osim - JEBENO NAPOKON!
Za ovu igru sam promotivnog materijala se najmanje nagledao i nisam previše pratio razvoj igre od strane testera, no nisam bio nešto impresioniran opcijom MY TEAM; gdje radimo svoj bolid od početka i mislio sam da ću taj mod ignorirat. O kako sam se prevario! Ta MY TEAM karijera je fenomenalno iskustvo, već u debitantnom modu po prvi put u igri i rasturili su. Bolide, embleme, kacige i timske kombinezone se može editirati, a da ne kažem da će biti i download spektakularnih dizajna od strane fanova. Okej rekoh, dobre stvari me čekaju i onda vidim ugovore s vozačima koje želim, pa ugovor s glavnim dobavljačem motora (Ferrari, Renault itd.), pa glavne sponzore, pa ostale sponzore i sve to vezano ugovorima, perkovima i ostalim blagodatima. Znači taj segment igre je fantastičan! Ima toliko toga, plus R&D je ostao kakav je, no sada imamo i kompletnu kontrolu nad R&D odjelima, pa osim klasičnog R&D threea tu su odjeli koje isto unaprijeđujemo s novcima koje zarađujemo i tako se pokazujemo na F1 karti svijeta. Zaboravio sam i na perkove preko kojeg ćemo i svoje sposobnosti dignuti na višu razinu, a jedna od njih uključuje i napredovanje mog momčadskog kolege.
Evo prve tri utrke moje nove MY TEAM karijere.
Fantastična nova staza u Vietnamu i moram priznat da sam jako uživao vozeći ju te sam poprilično ušao u štos na slobodnim treninzima. Iako sam u kvalifikacijama odvezao odličnu prvu i drugu sesiju, u trećoj ostavljamo bolid van staze radi sitnih preinaka te startam utrku s desete pozicije. Moj SCHUMACHER FERRARI TB34 bolid dobio je novi livery, a fantastičnu utrku pogledajte ispod. Iako traje dobrih 28 minuta, radi se o fantastičnoj utrci gdje je bilo strašno puno dešavanja, pa mi je bio bed skratiti video.