Hvale vrijedna pobjeda približila me na dvanaest bodova zastatka za Carlosom, no Charles Leclerc ima samo četiri boda manje i puše meni za vratom. Slijedi VN SAD-a u Teksasu, točnije Austinu. Mislim da konstruktorski naslov već sada mogu zaboravit, jer 77 bodova prednosti ima Ferrari uoči posljednje četiri utrke. Ovo što ćete sada vidjeti je moja vjerojatno najbolja utrka u F1 karijeri, pa stoga molim pozornost do zadnjeg kruga, jer se radi o fantastičnoj mojoj utrci:

Dvije pobjede zaredom u Japanu i SAD-u približio sam se na samo jedan bod do Saizna, dok je Leclerc na 13 bodova zaostatka za svojim momčadskim kolegom. VN Meksika je najvažniji ispit za mene i ono će pokazat kakve su mi šanse da zgrnem titulu svjetskog prvaka već u prvoj debitantnskoj sezoni. Da li je moguć hat-trick pobjeda vidjet ćete u ovom videu. Kvalifikacijama i nisam nešto zadovoljan, no cijelom sezonom u kvalifikacijama jednostavno nisam previše zadovoljan, dok je u utrkama to malo drugačije. Uživajte u videu i bacite lajk i subscribe na video, odnosno kanal ako niste.

5 dana kasnije

Predzadnja utrka sezone je ispred nas i situacija se iz komplicirane pretvara u veoma kompliciranu, pogotovo nakon ove utrke i sve će to moći pogledati u ovom video reportu dvadeset i prve epizode. Ako izgubim ovo prvenstvo, glavni razlog tome će biti što nisam brz u kvalifikacijama i što imam toliko malo pole positiona u odnosu na pobjede i jako dobre rezultate (osvajanje podija). Nakon ove utrke stvari se jako kompliciraju te je ovo iz dvoboja postao troboj za naslov svjetskog prvaka formule jedan. Ostavite svoj komentar na video, stisnite like i subscribe ako niste i HVALA VAM što pratite ovaj serijal:

5 dana kasnije

Evo nas u zadnjoj utrci sezone, posljednja postaja u kalendaru Formule 1, VN Ujedinjenih Arapskih Emirata, odlučivat će sudbinu novog svjetskog prvaka. Nakon pomalo nevjerojatne VN Brazila u kojoj smo Sainz i ja ispali, tj. ne završili utrku. Samim time Charles Leclerc došao je u priliku da se i on okiti naslovom svjetskog prvaka. Ovo će biti veličanstveni troboj i zaista bi bila prava šteta ako ste pratili imalo koju utrku iz ovog serijala da ovo finale propustite. Šta se sve izdešavalo u ovoj posljednjoj utrci sezone pogledajte u nastavku, a ja se nadam vašem komentaru i dojmu kako ove utrke, tako i cijele sezone. Zavaljajte se i uživajte u ovoj F1 poslastici:

11 dana kasnije

Nova sezona, novim tim. Hvala na toliko broju pregleda i lajkova za cijelu prošlu sezonu i za sve utrke za koje sam napravio video repotražu tih istih utrka, no sada slijedi nova sezona,  a ja se nadam još boljem praćenju mojih rezultata i svemu onome što bi se moglo dogoditi u narednoj F1 sezoni. Nakon gada Lewisa Hamiltona i svega onog što se desilo između mene i Mercedesa, stvarno nije imalo smisla tamo nastaviti karijeru. A novi tim ima povjerenja u moje sposobnosti, a za uzvrat garantira borbu za naslov! 

17 dana kasnije

Nakon pobjede i otvaranja sezone u novom timu iz snova, evo nas na drugoj utrci svjetskog prvenstva formule 1 u Saudijskoj Arabiji, na stazi Jeddah. Nakon pobjede i otvaranja sezone u novom timu iz snova, evo nas na drugoj utrci svjetskog prvenstva formule 1 u Saudijskoj Arabiji, na stazi Jeddah. Staza je smještena u regiji Corniche, 30 km dugom obalnom području drevnoga arapskoga grada Džede, a dizajnirana je da bude najbrža ulična staza u povijesti Formule 1. Staza je druga najduža u kalendaru (6174 m) iza Spa Francorchampsa (7004 m), te druga najbrža staza (prosjek oko 252 km/h), sporija tek od najbrže staze u kalendaru Monze. Sastoji se od 27 zavoja, najviše od svih staza u kalendaru, i čak tri DRS zone, a jedan od najzahtjevnijih zavoja je zavoj broj 13, dugi lijevi zavoj nagnut pod kutom od 12 stupnjeva koji jako opterećuje desne gume. Iako je staza brza, na nekim je mjestima vrlo uska. Obavezno pogledajte utrku do kraja, jer je bilo jako zanimljivo i odlučio je FOTOFINIŠ!

4 dana kasnije

Treća epizoda druge sezone, odnosno 25-ta epizoda ovog serijala je pred vama, VN Australije. Još uvijek mi nije drago što su promjenili layout staze te ju pojednostavili, odnosno ubrzali. Četvrto mjesto na startu utrke. Ostavite komentar, like i kliknite za pretplatu na kanal ukoliko niste. Epizoda 25, VN Australije:

Sjajna mogućnost je biranje koje 4 staze možemo uvrstiti u kalendar i zamjeniti za već postojeće, pa je odmah bio red da ubacim u novi kalendar VN Kine. Volim jako tu stazu, a sada slijedi četvrta epizoda i upravo VN Kine. Norris i McLaren su u velikoj formi, no također se može reć i za moj tim i moju malenkost, kao i za Verstappena koji je u dobroj formi ove sezone. Utrku već karakteristično započinjem lošim startom, no sve više od toga saznat ćete kada pogledate ovaj video. Ostavite komentar, like i kliknite za pretplatu na kanal ukoliko niste. Epizoda 26, VN Kine:

19 dana kasnije

Nakon odlične prve četiri utrke, evo i mene u problemima. Sporost u kvalifikacijama plus nesvakidašnji fenomen da su prvih 15 bolida u Q1 bili unutar sekundu od vodećeg i to debelo me koštalo ulaska u Q2 pa sam odlučio kockati do kraja i uzeti nove komponente za bolid koje se otključvaju penalima. Tako da utrku startam sa zadnjeg mjesta na gridu i nadam se pokojem bodu i napokon nekakvom rezultatu svojeg kolege Fernanda Alonsa! Peta utrka svjetskog prvenstva formule jedan je ispred vas:

I dalje držim prvo mjesto poslije pet utrka, a evo nas već na šestoj utrci sezone svjetskog prvenstva formule 1, VN Španjolske. Na slobodnom treningu radim veliku grešku, vrtim se malo na stazi i uništavam bolid. Srećom pa se nije radilo o kvalifikacijama. U kvalama promjenjivi vremenski uvijeti, no u Q3 sam opet razočarao malo. No osmo mjesto i nije toliko loše za start iz četvrtog reda. Pogledajte jako dobru utrku:

9 dana kasnije

VN Monaca iliti sedma utrka sezone svjetskog prvenstva formule 1. Loš standardno u kvalifikacijama, a kako nisam ušao u Q2 uzimam sve nove pod penalima zaključane jedinice motora i mirim se sa zadnjom startnom pozicijom u nedjeljnoj utrci. Da li sam se uspio probiti do bodova pogledajte u ovom video reportu:

Neuspijeh prošlog vikenda na VN Monaca i neosvajanje bodova, unio mi je blagu nervozu pred ovaj vikend u Kanadi, no prošle sezone ovdje sam pobjedio pa je razloga za optimizam itekako bilo. Promjenjivo i ludo vrijeme kroz slobodne treninge i kvalifikacije nije se prenjelo na utrku, koja će biti u suhim i sunčanim uvjetima. Brz bolid bio je dobar do Q3, a onda se ipak malo vidjela razlika između McLarena, Mercedesa, Red Bulla i Ferrarija. No utrka je otkrivala neke druge mane, da li naše ili od ostalih, pogledajte u novom video reportu; osmoj utrci sezone svjetskog prvenstva formule 1:

7 dana kasnije

Napokon pole position! Prvi ove sezone i to tek u devetoj utrci sezone svjetskog prvenstva formule 1! Sjajan nastup na kvalifikacijama, nažalost kolega Alonso nije popratio i svojim dobrim rezultatom, a definitivno razočarao u utrci. A mene baš zanima što vi mislite, jesam li na nepošten način na kraju utrke došao do bolje pozicije i da li zaslužujem pet skundi kazne, što bi drastično promjenilo ishod utrke.

6 dana kasnije

*

Napokon pole position! Prvi ove sezone i to tek u devetoj utrci sezone svjetskog prvenstva formule 1! Sjajan nastup na kvalifikacijama, nažalost kolega Alonso nije popratio i svojim dobrim rezultatom, a definitivno razočarao u utrci. A mene baš zanima što vi mislite, jesam li na nepošten način na kraju utrke došao do bolje pozicije i da li zaslužujem pet skundi kazne, što bi drastično promjenilo ishod utrke.*

6 dana kasnije

Četvrto mjesto u kvalifikacijama uz šesto mjesto Alonsa, osiguralo nam je drugi odnosno treći startni red u subotnjoj sprint utrci. Sjajan rezultat u sprintu, nije bio skroz sjajan u glavnom utrci u nedjelju za oba vozača Alpine F1 Teama, pa pogledajte kako je izgledala sprint i glavna utrka:

6 dana kasnije

Dobar rezultat u kvalifikacijama za oba Alpineova bolida; start u nedjeljnoj utrci za mene iz prvog startnog reda, dok Fernando Alonso starta iz trećeg reda. I moram priznat da mi je neizmjerno drago da je Alonso ovu utrku završio u solidnim bodovima, jer je ovo ipak na neki način domaća utrka, domovina ovog tima, ove francuske momčadi; a kako je bilo napeto u utrci, pogledajte naravno cijeli video. Hvala još jednom na lajkovima i pretplatama!

Opet Red bul ima najbrzi bolid bojim se da ništa od neizvjesnosti, osobno mislim da Alonso nece biti niti među prvih 6 u utrci ali vidjet ćemo.

Laf gospon, ovdje ga metni o F1. 😃 Ovo je za igru temu.

Formula 1 (comment)

I slažem se s tobom, opet ćemo gledati kako se čini, dominaciju RB.

6 dana kasnije

​​​​​​​

Fijasko u kvalifikacijama no u utrci druga priča. Nažalost nisam uspio u Q3 pa ću utrku startati s 11 mjesta! Alonso je prošao malo bolje i startat će s devetog mjesta. A povratak u formu definitivno je potvrdio Max Verstappen novom pobjedom. No kako je bilo u borbi za podij pogledajte novi video report.

12 dana kasnije

Kvalifikacije na legendarnoj Spa-Francorchamps prošle su itekako dobro. Iako nisam u prvom startom redu, evo i mene i Fernanda Alonsa u drugom, odnosno trećem startnom redu. Definitivno mi se čini s ovom utrkom da su u Red Bullu u nastavku sezone napravili bolesno dobar posao, tako da ne mogu baš držati korak s Maxom, uostalom pogledajte i sami tu utrku:

mjesec kasnije

Četrnaesta utrka svjetskog prvenstva formule 1, VN Nizozemske u Zandvoortu! Napokon sjajna predstava Alpinea i sada smo barem u kvalifikacijama bili sjajni prvi, odnosno peti (Alonso jel). Kako je protekla utrka i da li je ponovo Max na domaćem terenu prejak za Alipne i novu pobjedu, pogledajte u nastavku:

Grand Prix vikend i VN Italije drži kultni status u kalendaru formule 1, a 0.341 zaostatak za poleom Maxa Verstappena daje mi nadu da smo i dalje konkuretni Red Bullu, no prvu istinu skriva pace u utrci. Nakon što sam se u utrci osjećao da imamo snage i izdržljivosti radim početničku pogrešku i ostajem bez bodova u ključnom stadiju sezone!

Nakon sedmog mjesta u Q3, nešto bolji rezultat u utrci VN Singapura, no ono što brine mene i moju momčad je drugo mjesto Verstappena koji je sada samo na bod zaostatka za mojim prvim mjestom. Veseli pobjeda Pereza, da nije baš Max osvojio dodatnih sedam bodova!

3 mjeseci kasnije

Nova igra, nova sezona, novi serijal je pred Vama. Već se nekakvih četrdeset sati družim s igrom i krenuo sam napokon sa serijalom i novom sezonom pa ću u epizodnom formatu objavljivati video reportove. Kao što sam rekao u prvoj epizodi koju vam donosim, igra je napredovala grafički i po pitanju osjeća vožnje i to poprilično, no ono što je ispod svake razine kontrole kvalitete, jesu igrina najveća novost - crvene zastave (prekidi utrka i restart iste). No eto u prvoj epizodi pogledajte kako sam potpisao za McLaren F1 Team i čekam svoju šansu u svijetu formule 1. 

​​​​​​​

godina kasnije

Moj nekakav utisak o igri nakon par sati vožnje...

Stigla nova igra, nova karijera može početi. Uz već mnoge sportske serijale koje volim igrat F1 sam uvijek igrao kreirajući vlastitog lika i njemu graditi buduću F1 karijeru. No ovog puta devovi su odlučili da možemo koristiti bilo koju aktualnu F1 zvijezdu kao i one zvijezde u usponu iz F2 te neke prave istinske legende ovog sporta poput Mansela, Schumachera, Senne i Prosta! Odlučio sam da bi baš bilo fora pokušati posljednji ples u Mercedesu sa Lewisom Hamiltonom; sedmerostrukim svijetskim prvakom koji već tri godine zaredom nije osjetio slast najslađe pobjede - pobjede u ukupnom poredku svjetskog prvenstva. Budući da je Lewis potpisao za Ferrari od sljedeće sezone, tako će mi i u igri biti cilj s krajem sezone potpisati s momčadi iz Marinella. Pa kako je krenula sezona pogledajte u prvoj epizodi prve sezone...

​​​​​​​

4 mjeseci kasnije

Žao mi je što cijelu sezonu nisam malo vam dao na praćenje tu na forumu, jer je stvarno najbolja i najzanimljivija od kada igram F1 igre, pa evo velikog finala i konačnog obračuna. Zadnja utrka Lewisa Hamiltona za Mercedes. Max je u prošloj utrci bio iza Lewisa, ali pobjedom u sprint utrci osigurao si je dobru situaciju za zadnju utrku; a to je da mora biti prvi, a Hamilton drugi da osvoji naslov. Ima 9 pobjeda ove sezone, dok je Lewis sa zadnje tri pobjede u nizu došao do osam pobjeda. Zadnja utrka sezone koja odlučuje o naslovu. Na mom kanalu ima svih utrka ove sezone, pa ako netko želi malo popratiti dapače, bilo bi mi drago. Ali evo finala.

6 dana kasnije

Tko nije popratio cijelu prošlu sezonu u kojoj sam vozio s Hamiltonom njegovu posljednju sezonu u Mercedesu, ne zna šta je propustio. S devet pobjeda u 24 utrke (po pobjedama u sezoni izjednačio se s Maxom Verstappenom) došao je do osmog naslova i sada je najtrofejniji i najuspiješniji vozač formule 1 u povijesti. Nakon osvojenog naslova, Hamilton je potpisao za Ferrari i sada kreće u nove pobjede...

Dugo godina Ferrari je s dva bolida mogao biti na podiju jedino pukom srećom, ludom taktikom ili ako se desio nekakav ozbiljan nered na stazi; no eto pogledajte ovu predivnoću...

11 dana kasnije
    7 dana kasnije
    7 dana kasnije
    11 dana kasnije
    6 dana kasnije
    12 dana kasnije
    5 dana kasnije
    6 dana kasnije
    11 dana kasnije
    4 mjeseci kasnije

*

Posljednji ples, crvena strast i nada u budućnost.

Kao netko tko igra F1 serijal već više od 15 godina, teško mi je sjetiti se ijedne karijere koja mi je ostavila toliki trag kao ova u F1 24. Proveo sam 155 sati u karijernom modu, koji se ove godine, unatoč svim svojim manama, pretvorio u jedno emotivno i osobno putovanje. Sve je započelo u Mercedesu, gdje sam odlučio ispratiti Lewisa Hamiltona u njegovoj posljednjoj sezoni pod srebrnim bojama – sezoni koja je bila tihi hommage njegovoj ostavštini, jedan dostojanstveni “last dance”.

*

*U drugoj sezoni – potpuni zaokret. Transfer u Ferrari. Nova sredina, novi izazovi, nova vatra. I onda – epski troboj između mene, Charlesa Leclerca i Maxa Verstappena. Sezona koja je rasla s svakom utrkom, kulminirala je u Abu Dhabiju gdje je, u dramatičnom finalu, Leclerc slavio i postao svjetski prvak. Bila je to sezona kakve se ne pišu često. Ili bolje rečeno – igraju. I dok karijerni mod nudi emocionalnu dubinu ako mu se posvetite, jasno je da još uvijek kaska u mnogim aspektima. Sustav crvenih zastava, iako potencijalno revolucionaran, ostaje nedovršen i gotovo igra razara iskustvo svojim nerealnim ishodima. Dovoljno da sam nakon prve utrke treće sezone, frustriran, pauzirao karijeru. Također, iako se igra odlično vozi na kontroleru – osjećaj upravljanja je čvrst, precizan i intuitivan – igrači na volanima nisu skrivali razočaranje. Vozni model, iako unaprijeđen za casual publiku, još uvijek ne zadovoljava potrebe hardcore sim entuzijasta. Postoji razlika između simulacije i arkadnog osjećaja, a F1 24 još traži balans. No, ne može se osporiti – grafika briljira. Vizualna prezentacija je zrela, dojmljiva, i iako koristi već poznati engine, izgleda uvjerljivo i spektakularno, osobito u večernjim uvjetima. Staze dišu, svjetla bljeskaju, a padanje kiše na kacigu i kamere još uvijek budi onaj "wow" trenutak. Unatoč manama, F1 24 mi je pružila priču kakvu nisam očekivao – emotivnu, napetu i osobnu. A možda je baš u tome čar – da se i unutar skripte ponavljajuće karijere mogu ispisati vlastiti epovi. I sada, kada sam završio ovaj emocionalni rollercoaster, ne mogu a da ne gledam prema naprijed. Nova igra je na horizontu, i već sad odbrojavam dane do najave i prednaručivanja. Nadam se većim promjenama, većoj slobodi, više kontrole. I još dubljoj simulaciji svijeta Formule 1. Jer ovaj serijal to zaslužuje. I mi s njim. Hvala F1 24 – za posljednji ples, za crveni izazov, za Leclercov uspon i moju osobnu vožnju kroz san jednog navijača.

*