Kakva krađa od RDR2 za 2018. GOTY nagradu. Znam da sam u manjini, ali damn.
Jbt ono, nisam vidio takvu krađu još od kada je Bloodborneu ukradeno za najbolji art.
Prvi GoW je imao toliko problema preko kojih se samo prešlo, od copy paste bossova (koji su jedni od definirajućih karakteristika God of War igara), combat koji prelaskom kamere iza ramena je postao ono generičan u moru takvih Sony dad kamera (so emoušanlllll, look at those EmOuŠnSSSS).
Wow, one shot je igra, svaka čast, ali vrlo malo momenata je koji su me impresionirali veličinom.
Ne zato što nije imalo epic pogleda, nego jednostavno kamera je uvijek bila toliko blizu da se skoro skroz izgubilo zapravo koliko je Kratos mali naspram njegove okoline.
Opet ne kažem da nije bilo takvih momenata (odmah da velim, da mi ne bi neko bacio u facu yt klipove), ali kamera je totalni promašaj.
Odmah da povežem kameru i combat, onaj krug oko Kratosa koji pokazuje kada ti je netko iza leđa je kriminalan. DMC (koji bi btw trebao od početka serijala trebao biti uzor GoW-u) je znao da bi to bio promašaj i sjajno su iskombinirali blisku kameru s hack&slash combatom.
Zoom out/in kada treba i ćao. Dad kamere nisu za hack&slasha. Muzika isto osim one main theme (ista stvar kao i s Spidermanom) sve zaboravno. Pogotovo kada usporedim originale. Pa Valkyrie fightovi su najviše teški jer Kratosa okrećeš kao tenka.
Sve u svrhu "filmičnosti" koju Sony forsira. Pogledao sam čitav dokumentarac o igri, znam sve detalje, Balrogu jako emocionalno bla bla
Ali ovo su baš očiti problemi.
Priča….
Čisto okej, Atreus ima takav bounce negdje na pola igre, ono, nikakav klimax, samo je iz goody two shoes prebačen u zlog klinca kojeg bi odalamio posred čela. Kakve usporedbe s Ellie jbt led…
Pogotovo kada bih poredio priču s RDR 2 koja mi je jedna od najbolje ikad napisanih u bilo kom mediju.
--
Opet, ne kažem da je igra loša, daleko od toga. Sjekira mi je čudo, udarci mesnati baš kako treba, ono malo što ima bossova su okej (iako su brutalnost, krvi i nudity smanjili poprilično (tj. golotinje nema uopšte), ne smeta mi ajde, može proći).
Mene samo iritira očigledno zanemarivanje problema samo zato što je to God of War i Santa Monica.
Nećete si priznati, ali većina ima soft spot na to.
Ajmo dislajkovi i govna reakcije 😃