Raziel To je sad opet diskutabilno jer je kao i moje mišljenje bazirano na osobnom "ukusu" i preferencama. Mogu ti jedino reči "ukratko" koliko mi je gow još ostao u glavi što mi nije sjelo u igri.
Prvo što mi nije sjelo je bio build system, totalno mi je bio zbunjujuć i nejasan ( možda je do mene ), ali se nikako nisam mogao naviknuti na to i pogoditi build za neke vrste neprijatelja.
Sam svijet mi je bio u većini dijelova dosta hladan i mračan, ne u smislu bloodborne-a npr.
Falilo mi je ono nešto što god to bilo, neprijatelji maltene kroz čitav gejm isti, predvidljivi, dosadni kao i same dionice gdje "upadneš" u zasjedu. Čak me i podsjetilo malo na igre poput Uncharteda i Tomb Raider, znaš ono dođeš negdje i očekuješ ambush i kako kad nema progressa dok ih ne riješiš. Mini bossevi također ista stvar. Valkyrie tak tak, borba protiv zmaja, oslobađanje zmajeva mi je bilo zabavno.
Kasnije pred kraj igre oni dark elfovi su mi u jednom trenutku bili kao da igram alien vs predator. Odnosno kao da su nekakvi alieni.
Sve mi je nekako bilo tmurno i jednolično, iako igra ima par prelijepih scena, dionica. Van toga sam jedva čekao da ju završim i vrlo vjerojatno više nikad ne upalim. Story mi doduše nije bio loš,
Ali mi je i dalje falio malo bolje posložen build system, borbe, neprijatelji i sam svijet da zaokruže taj hype koji je pratio igru. Kažem opet igra mi nije bila loša, ali mi nije puno odskakivala od nekog prosjeka.
Što bi bio overall jedne dobre igre, ne znam. Mogu ti jedino reći kakve mi igre ne sjedaju kao npr: minecraft, fortnite, warzone, final fantasy, itd… da li ih nužno smatram lošim igrama ? Apsolutno ne jer broje igrače u milijunima znači netko u njima vidi nešto, meni je to apsolutno u redu. Ne moram ja to shvatiti, ali poštujem.
Ja neku osobnu preferencu dobre igra i žanra imam i nemam. Ako mi je igra dobra sam žanr će mi biti nebitan. Kao primjer tri igre koje sam platinirao totalno nepovezane jedna sa drugom: stray, dark souls, riders republic. Da li mislim da su bolje od GoW-a ? Pa čak i ne, ali su imale nešto što me privuklo i ostavilo taj neki pozitivni učinak. GoW nažalost nije, kažem opet razumijem da ju ljudi vole, ali nakon odigranog stekao sam dojam da ju se hajpa i brani samo zato jer je to ipak God of War. Ragnarok ću odigrati, kada neću više ništa drugo imati što općenito što u nekom backlogu librarya. Da li me vuće ? Baš i ne, ali dati ću joj šansu.