Miro Borba je ok da san prezadovoljan nisan ali nije tako crno kako san mislija.
Borba je super fluidna i zabavna za početak igre. Ono što definitivno tu treba je da ide u smjeru expandanja basic combo moveseta, i da igra predstavlja neki challenge, jer inače ćemo 40h u komadu stiskati kocku. Većina igara krene super, i onda cijela igra isti button masher - ovdje ima potencijala, samo je bitno da ga utiliziraju nekako, inače nebu dobro.
Problemi u fajtu
- Trokut je beskoristan, nema ga smisla koristit osim kao combo extender. Nadam se da će igra imate elemental vulnerability, konačno imamo predivne animacije magija i volio bih da magije imaju puno više smisla nego možemo prokljuviti iz Demoa.
- QTE ne možeš fulat ni da hoćeš. Ne volim ga, pogotovo ne 2 tipke koje ovdje traje pol minute da ih stisneš. Nadam se da ovo neće biti pravilo i da QTE ne bude intruzivan previše.
- Kamera i hrpa efekata u fajtu - ne vidim ništ na ekranu kad sve počne frcat
Overal good stuff, očekujem puno i velik razvoj.
Performanse
Stavio sam na Graphics mode jer Perf radi loše, imam feeling da je gori od grafičkog moda. grafički manje trza, ljepši je i stabilniji. Najveći problem je motion blur kod rotacije, vidim da ljudi imaju glavobolje od toga, i mene malo muči. To se da speglat, valjda bude. Ne kužim što se desilo, oba moda su zapravo dosta loša za današnje standarde.
Grafika je ljepa, iako neke scene nisu baš na razini. Očekujem puno toga, ali kasnije naravno.
Exploration
Nadam se da će bit puno otvorenih dijelova i smisla istraživanja. Ovo mi je možda najgori dio igre, samo ideš ravno, i još ti igra kaže gdje da se popneš ili sagneš. Stisni R2? Daj me nemoj… Samo se nadam da će to bit dobro, za sada velik upitnik što se desilo s ovim dijelom i hoće uspjet to sredit. Fućkaš ljepu igru gdje nema smisla ništa istražit, no teško je reć za početak i prologue i hoće li tako biti i dalje.
Moveset lika
Tko je radio kretnje lika treba dobit otkaz. Kao da me nešto gura nazad i kao da klizi, a jump neću komentirati. Nebitno za dojam, samo primjećujem.
Priča
Najbolji dio dojma, jedva čekam sve drugo. Jako dobar ton igre, atmosfera i sve drugo. Game of Thrones brija, ajd da vidimo jesu štogod naučili od serije. Tu mi je sve super, osim….
Likovi, glazba
Ne mogu se otet dojmu da tu postoji problem. Imam problem sa OST-om. Ne kod remixanja starih melodija, to je predivno, pogotovo naslovna špica, jao, nešto neopisivo…. Nego kad uronim u igru, a čujem neke poznate tonove a ton i atmosfera igre su sve samo ne FF. Nije to loše, ne smeta me, ali ne mogu nikako povezati muziku i ono što vidim, ne paše mi. Volio bih nove skladbe tipične za igru ovog tona, a ne reuse iz starih nastavaka jer ovo skoro da nema nikakve poveznice sa starim igrama. Živi bili pa vidjeli, ovo me dosta smeta. I likovi su mi malo generični (van Clivea i njegovog buraza) - nadam se zanimljivom castu više nego ičem
Morbol!
Jezik i žargon me ubijaju. Treba mi da mi sjedne, ali vidim da će bit čudnih razgovora, izražaja i zašto se Malboro zove Morbol ovdje 😃 Zašto je prvi boss fajt protiv jednog od najjačih neprijatelja iz FF igara? Mislim da su se malo zbunili, ali ak ništ fajt je baš ljep, van QTE pizdarija.
Overal
Good stuff, više nego sam mislio, no doza opreza postoji jer ako sve što me brine bude istina, bit će problema. Obično sve što prikažu bude navlakuša, tak da vrijedi pričekat neke daljnje dojmove. Zadovoljan sam, ali Square je u gadnim problemima i moglo bi bit sranja.