Miro Pozorno sam pogledao trailer da vidim što nas čeka, i sve to što sam vidio u prvim prikazima igre je i sada prisutno i dojam mi je apsolutno isti. I to mi se apsolutno ne sviđa.
Akcija je yet another button masher gdje će nadam se biti više smisla mashanja, ali što veliš, 3 godine udarat po spužvama ne zvuči obećavajuće i ne znam kom će to bit zabavno kad krene grind. Ove fore auto-dodge i olakšavanje igre su totalni promašaj, pa jel došlo do toga da igru prelazimo pritiskom jedne tipke? (FFXV anyone?). Ne kuzim cemu toliko svima udovoljiti, to je nemoguce, eto imamo Fromove igre koje nikom ne olaksavaju gameplay pa su se ljudi naviknuli i nema beda. Ne ne, ajmo FF olakšat do ibera pa da svi imaju platine (mislim, koga briga, ali totalna glupost).
Kod fajtanja naravno da većina neprijatelja stoji okolo i pase travu dok ovaj Sora sa keybladom stišće trokut da napadne. Meni je previše titlanja i svega u borbi, ne vidim ništa, samo je ekran pun magije i kamera je lagana epilepsija. Ne znam kak će to funkcionirat kad 60h budem gledao u te animacije napada.
Skill tree, mnjeh. Generični SP sustav da otključamo sve Danteove napade. Jej. I dalje ne vidim tu ništa inovativno što je svaki FF naslov prije imao, svakim naslovom su sve jednostavniji ti RPG elementi napredovanja. Nadam se samo da ne moraš na rest point da digneš level, to je valjda najgora odluka ikad (FFXV),.
Eikon fajtovi? Ajme majko zasto… Hvale se da će svaki fajt bit drugačiji… Je, u jednom držiš X i pomičeš nišan, u drugom kružiš okolo i pristišćeš X, u trećem se izmićeš ljevo desno na stazi. To sigurno nitko neće htjet ponovno igrat, jednom vidiš dionicu i bit će dosta. Htio bih više smisla Eikonsa, a ne ove gluposti da ljepo izgleda a kog briga jel korisno.
Ono što me najviše trenutno smeta je design likova, svi su mi izuzetno iritantni, mozda ona mačka sa dugom plavom pletenicom moze proc, ali nisam vidio lika koji mi se na prvu svidio.
Gradovi su generic as fuck, sve ista cigla i drvo, mrzim kad nešto nije unique kak je prije bilo. Par lokacija van gradova je prekrasno, ono zelenilo i pustinja su mi se jako svidjele. Ali, trčat po tim lokacijama i skakutat i izdrkavat X…. Joj mene.
Clive mi ne sjeda, onaj mali neki još manje.
Htio bih Demo probati, a onda možda i odigrati igru samo da vidim kud to ide. Zapravo bih sam sebi htio dokazat ono sto oni nama pokusavaju prodati, a mislim da ce to teze sjesti svim FF fanovima. Da samo ne serem, sviđa mi sešto će bit hunt questova, to mi je u FFXII bilo jako drago. Nadam se da sideqeustovi imaju neku kvalitetu, a ne samo bunch of random NPCs i da im nosimo potione.
Siguran sam da velika većina opasno brije na ovaj FF, ali ovo nema 2% FF vibre u sebi, mjuza mi nema 2 tona dobra koja mi prenose tu FF energiju, jednostavno za sada nema, ali mozda zbog toga što je u prikazu sve isjeckano. Jebemti FF.