Meni je i osmica jako nategnuta, ako baš trebamo ocjenjivati.

Nije problem što su pokupili elemente nego što su svi elementi 3 puta lošiji od inspiracija. Uz baš neke koma dizajnerske odluke.

Žena jučer završava Shadow of the Erdtree i pita me nešto, pa sam par minuta odradio s kontrolerom. Točno mi dođe da odmah deinstaliram ovo nakon toga. Onaj final boss fight u Ch4 je cijela igra u jednome, stojim pokraj njega i heavy attack jednostavno promašuje svaki put. Nula damagea, ko da ga nema. Završni kombo light attacka je 50/50 da će ga pogodit ili lupit bez razloga pokraj njega. Nula razloga ili smisla zašto se to događa. Završni finish komba je uvjerljivo najfrustrirajući dio, ja više cancel i dodge ne mogu napraviti, a boss me hvata u zraku u zadnjem frameu, prekida napad i radi mi damage na pola. Koje su to gluposti.

ThomasAAnderson Naveo sam i to. Zato je From dobio od mene devetke, a ovo osmicu kao što i sam kažeš, a zbog prezentacije i kraja sam joj malo poklonio da ne bude čista osmica. Zabavio sam se većinom svih 60h, tak da mi je to fer, nisam dugo igrao po cijele noći samo da vidim što još mogu otkriti. From je stvarno za mene veličanstven, no storytelling im je govno. Nema ga. Ovdje bar to imamo.

A da su elementi 3 puta lošiji od ispiracije, tu se ne mogu složiti. Mogu do dijela oko drljavosti, ali stvari super ovdje funkcioniraju kad se ne desi ovo što navodiš. Ali ne dešava se toliko ako paziš. No, definitivno to moraju malo sredit, to se slažem.

DarkPunisher Par trofeja, moram NG+ ali neću. Prestao sam lovit trofeje, barem dok ne budem imao više vremena. Jednostavno ne stignem, a sad mi se trenutno više sviđa ideja da igram igre i ne marim za trofeje.

DarkPunisher Pa nemam 30h viska da ganjam level 100 i 5min novog endinga u Ng+. Eventualno ako mi je igra top notch, onda mozda nekad kasnije NG+. Uostalom, sve manje smisla je ista to ganjat jer konstantno peglaju stvari updejtima pa ispadamo glupani sto nismo cekali patch, a i cijeli sustav je potpuno izgubio smisao s tim + ovim lakim platinama. Radije cu uzivat u svakoj minuti od dana koji je sve kraci sto sam stariji.

Skidam još jednu ocjenu za ovaj pokradeni Elden Ring kugla bullshit u chapteru 5.

foggy stari moj, nijedan jedini boss fight u ch5 mi nije trebalo više od 3 pokušaja, ovo govno me 15 puta skinulo

Uopće ne znam kako vam se daju igrati takve igre gdje večer provedeš tako da se živciraš samo.

Ja više ne znam što to znači jer je to napisao 80 puta valjda.

Enihu, tam negdje CH4 i dalje igra postane lakša jer postoji i gro updgrejda i respec koji je možda najbolji in a long time, tako da je ustvari vrlo lako složit neke nove kombinacije, iako i bez toga nisam imao problema osim sa par bosseva. Baš ima gro pomagala za fajtove, neki su stvarno 1min cakewalk.

Miro Ali ubija si ga

Game Set Match

Da, isto je komentirat imaginarnu ljestvicu u glavi i rušit ocjenu na steamu.

Btw u vezi ovoga, jučer je žena završila SoE i riješila zadnjeg bossa iz trećeg pokušaja tako što je skakutala okolo, slala mu rot leptiriće, rokala ga s nekim spellom i smijala mu se u facu, tako da tu izjavu potpisujem još jače.

Nego, ovo spominjanje posuđivanja, kopiranja, krađe iz drugih igri. Malo sam se zamislio sad igrajući ch5 i one kugle i kočije, knjiga "Journey to the West" je stara skoro 500 godina, možda je From posudio iz nje inspiraciju, možda se Kinezi lijepo drže predloška, a ja ih optužujem za kopiranje. Jel netko pročitao knjigu? 😃

To su gluposti, tako se za svaki medij, bilo igra, film, glazbu, moze nesto nac i rec ukreli su od toga i toga, ideju, inspiraciju, sta li, ako cemo ostrit neku stvar. Elden ring, il dark souls, ko ce ih vise popratit, je ukreja kuglu iz indiana jonesa 🤷🏻‍♂️ nebi da se radi o ne znam cemu.

Zavrsija igru, 65h.

Osta sam ugodno iznenadjen kvalitetom muzike, bas je od pocetka do kraja na visokoj razini. Kao i koreografija borbi, neke su na zacudjujucoj razini. Likovi, svi, od najnebitnijeg do najvaznineg su cudo, scenarij, kineski voice acting, pozadinske price, questovi, bas je sve iznimno kvalitetno.

S obzirom na sve sta je izaslo ove godine i ono sta ce izic, definitivno igra godine.

Meni je igra odlicna, ali samo zbog level designa koji je katastrofa na momente bi joj da 8-8.5 max za sad. Lies of P ostaje najbolji non From soulslike.

Blitz Zavrsija igru, 65h.

Znači tebe kad puste s broda dan ti traje 48h 😃 Ok, noted 😃 Svaka čast, ti si dobar maraton opizdio. Tak negdje je i meni trebalo.

Blitz definitivno igra godine.

S obzirom da DLC-eve nominiraju kao posebne igre, SoE će sve pokupit.

Ali da, osobno, van tih nagrada, pri vrhu je, pogotovo jer je godina prilično siromašna. Osim Helldiversa 2 i FF Rebirth mi ne pada na pamet još nešto za sad.

foggy to je u 3 dana i 18h koliko vidim, znaci nekih 17-18h dnevno? Ha-Ha-Ha odoh se bacit u more da dodjem sebi, dobro sam ziv.