Negdje tamo na zalasku 2013. smo svi pratili launch PS4.

Ni tada nije bilo fora što su većina najavljenih naslova zapravo ušminkani PS3 naslovi.
Svejedno. Dobili smo bar dvije next-gen igre.
Sad najedamput je kontroverzno reći da je launch sramotan da ti ne bi rekli da provociraš.

Samo ću reći nek si nabiju takve filozofije tamo gdje sunce ne sja.

Ako žele biti izdavač igara, a proizvodnju konzola misle nastaviti tretirati ovako, onda nek naprave konačno taj korak i najave PS Store za PC da mogu konačno prestat bacat lovu na inferiorni hardver u plastičnoj kutiji koji se pregrijava.

Svaki Sony fan bi trebao biti uvrijeđen apsolutno svime što smo saznali jučer.
I ne kažem to u korist Xboxa ili PCa. Za Xbox vrijede iste stvari samo što su oni bar iskreni od samog početka.
Nisam znao da ću baš ovak bit razočaran ovom isprikom za next-gen.

Za kraj vas ostavljam sa ovime:

Moram priznat da i ja osjećam gorčinu u ustima pomalo...

Ne sviđa mi se:

• cijena igara za 20 eura skuplja (katastrofa, al stvarno, Sony)
    • nesrazmjer poskupljenja (20 eura / 10 dolara)
    • prije 2 mjeseca priča o tome kako "vjeruju u generacije", a sada sve dolazi i na PS4 (licemjerno)
    • prije par mjesec priča o tome kako će ljudi na vrijeme saznati za preordere (licemjerno)
    • nije bilo nikakve iznenadne launch igre (ostajemo na praktički 0, ako izuzmemo remake DS-a)

Imali su vremena od minimalno tjedan dana nakon Xboxa napraviti čudo, a nisu praktički ništa.

Sviđa mi se:

• 4 USB utora
    • cijena konzola
    • izgled pakiranja
    • novi GoW već iduće godine (iako će vjerojatno biti odgođen)
    • izgled Demon Souls remakea
    • Harry Potter
    • Spiderman ponovno pokazuje zašto je bio toliko prokleto zabavan

Sve u svemu, najviše me smeta nesrazmjer poskupljenja igara i licemjerno laganje Sony-a (iako je to Jim Ryan) po pitanju krosgeneracija i "ample time left" za preordere.

Nažalost, čak se nećkam oko day one kupnje. Možda me prođe to inicijalno razočaranje, vidjet ćemo.

Imat će se što igrat ako se gledaju i multiplatform naslovi, ali launch exkluzive su definitivno podbačaj.

A ovakvo ogavno poskupljenje sa cijenama igara je takva prokleta šamarčina da i mene sad pere day 1 kupnja.

Nije da nisam davao 600-700+ kn za Special / Collectors izdanja dosad, al ono, Special i Collectors, jel...
      Mrš, mater vam jebem...

wooddiebone ne želim baš jako kontrirat jer se u načelu slažem s tobom, ali ako ćemo tako gurat 3rd party igre onda PS5 sada ima najbolji launch ikad. Puno isplativije je danas kupiti PS5 nego što je onda bilo kupiti PS2. Pogotovo u HR, ali to nije tema niti ima smisla pricat o tome.

Tzereen nesrazmjer poskupljenja (20 eura / 10 dolara)

U principu su poskupljele za 10 dolara jer su dosad imale RRP 70. Ali da, i meni je to totalno ubilo hype.

Bezobrazno i krajnje pokvareno. Igrača industrija koja je u zadnjih par godina najveća krava muzara u svijetu informatike postala je EA. Gramzljivi pokvareni kapitalistički gad. Da se razumijemo, igre su i sada preskupe, ako se netko ne slaže neka to objasni čovjeku koji radi za 3.000,00kn kao recimo kod nas u kraju pa nek kupi djetetu novu igru za 500 kn. Ako netko nađe neki link od peticije protiv Sony-a neka ga stavi ovdje da svi potpišemo.

Danas / sutra dobimo detalje.
      Isto čekam

Ovakve launch cijene igara bit će dodatna voda na mlin pretplatničkim modelima. Za koje je već MS poduplao cijenu u kontekstu Game Passa što je medijski prošlo dosta ispod radara (iako su ubacili još u njega EA play pa je djelomično opravdano).

Zato je GOG pjur lav s no DRM policyjem (zapravo posjeduješ digitalnu igru) i još uvijek 60$ price tagom.

Nevjerojatno, ali PS5 preorderi su već razgrabljeni. Kod većine trgovaca nema više. U UK službeno počinju prednarudžbe od 10 sati danas, a već sinoć konzole razgrabljene na Gameu koji je ranije sve pokrenuo. Ne znam što se čeka kod nas....

Ne moramo se zamarati povećanjem cijena igara, ionako igara nema.

Giphy - Mike Myers Evil Laugh GIF

Ma prodavat će se PS5 brutalno dobro, čak da nove igre koštaju 100€. Ipak je to najrazvikaniji gaming hardver na planeti s hrpom štovatelja Sonyjevog kulta.

No konzole su utrke na duge staze, bit će zanimljivo vidjeti situaciju za 2-3 godine.

Sony je iskusna tvrtka, napravilu ogromnu prednost na current genu. Konzola ce se prodavat ko vruce kifle i s vrimenon cemo dobivat dobre ekskluzive. Sitimo se launcha ps4, nista nije bilo za odigrat dugo vrimena a vidimo kako je ta konzola napredovala tokon svog zivotnog vijeka

Sony da je predstavio Gran Turismo 7 sa izlaskom negdje 2021 ili 2022, svi bi smo bili sretni. Iako bih sada bio sretan i sa Ridge Racerom 😃 No sljedeće ili ove godine dolati i Test Drive pa ajde, imat će se šta voziti.

munja

Ma jasno je da će kroz godinu-dvije PS5 opet biti najbolje mjesto za igru, ali zašto se onda išlo na ovaj launch date?
        Zašto konzolu ne izbace kad imaju što za ponuditi?

Poanta je da je launch kriminalno loš. Najlošiji next-gen launch do sad, uključujući i Xbox One travestiju.

Tzereen prije 2 mjeseca priča o tome kako "vjeruju u generacije", a sada sve dolazi i na PS4 (licemjerno)

Isto tako je bilo i sa PS3, i sa PS2, i sa PS1. Syphon Filter 3 je izašo za PS1 kad je PS2 izašo. GOW 2 je izašao za PS2 kad je PS3 izašo, GT6 za PS3 kad je PS4 izašo. Sony uvijek podržava svoje konzole par godina još nakon izlaska nove, al to ne znači da će biti svi 1st party naslovi cross-gen. Kladim se da nećeš vidjet Demon's Souls, GOW : Ragnarok i R&C Rift Apart na PS4.

PS2MASTER uopće ne govorim o tome jel to loše ili nije.

Govorim da su "straight on" lagali. Da su se rugali MS-u, a sad rade istu stvar.
          Ak nešto ne volim, to je laganje i licemjerstvo.

Tzereen Govorim da su "straight on" lagali. Da su se rugali MS-u, a sad rade istu stvar.
            Ak nešto ne volim, to je laganje i licemjerstvo.

Mislim da krivo interpretiraš pojam "vjeruju u generacije". Može bit da MS će stat na XSX-u, imat ga kao cloud server i štancat igre i bacat ih na servis, dok će Sony i dalje proizvodit nove konzole svakih 6 godina

Nema se tu što krivo interpretirat. Ili vjeruješ ili ne vjeruješ u generacije. Sony je vjerovao, pa sad više ne vjeruje.

Fenix Nema se tu što krivo interpretirat. Ili vjeruješ ili ne vjeruješ u generacije. Sony je vjerovao, pa sad više ne vjeruje.

Sony je isto radio dosad sa svim konzolama prije PS4, tako će i sad. No to ne znači da će 1st party igre u idućih nekoliko godina biti cross-gen. Samo što za prijašnje konzole nisu rekli ko sad pred PS5 izlazak. Isti drek, no