- ostaje
eto neznam sta bih rekao, malo sam i ja razocaran novim poskupljenjem igara, mada mi nije nikako jasno da gotovo nitko nije primjetio kako igre u europi vec godinama kostaju 70€. naravno, nije nikakvo opravdanje da nas se samo par godina kasnije opet lupi po dzepu bez najave.
moje misljenje(vjerojatno nepopularno) je da je to bilo samo pitanje vremena. single player igre su postale vraski skupe u izradi, mi uvijek zelimo vise, da se implementiraju sve nove tehnologije, da gameplay bude raznovrsniji, zalimo se kad igra ne traje barem 50h i ne dao bog veceg zla da se stave i mikrotransakcije u igru. koliko god mi je drago da su se gameri pobunili na neke prakse poput microsoftovog always onlinea ili ea-ovog lootbox ludila mislim da cemo morati pristati na neki kompromis. znam da su se neke igre vraski dobro prodale ali mislim da ce se rast gaminga malo usporiti i da nece rasti jednakom brzinom kao troskovi izrade igara u buducnosti. multiplayer igre nemaju taj problem jer zaradjuju na tonu drugih stvari vise nego na igri. recimo, prije par mjeseci sam citao kako je shadow of the tomb raider kostao gotovo tri puta vise nego prvi dio odnosno reboot, jasno je da takav nacin poslovanja na duge staze nije odrziv i sigurno cemo u buducnosti morati pristati na neke nepopularne kompromise od kojih je eto prvi ponovno poskupljenje za 10€ koje je ruku na srce stvarno malo prebrzo doslo.
sto se tice samih launch igara moglo je i to budimo realni biti bolje ali opet nije da se nema sta za igrati, jbg u nuzdi postoje i multiplatform igre tipa wd legion ili valhalle. mislim da je i sony sam svjestan da je to sve moglo biti bolje i mislim da je ovaj playstation plus collection na brzinu sklepan da mogu ljudima ipak dati kakvu takvu vrijednost dok ne dodju oni pravi heavy hitteri.
da se dotaknem jos i konferencije, ne mogu vjerovati da su ljudi toliko razocarani prikazanim, pogotovo nakon sto smo cijelo fucking ljeto pratili sve moguce shitty konfe gdje vecinom nista vrijedno spomena nismo vidjeli. znalo se da je vecinu toga sony prije ispucao i meni je zaista cudo da su uspjeli pokazati tri nove nepotvrdjene igre, final fantasy 16 i hogwarts legacy su prave AAA igre, nismo puno vidjeli ali mislim da ce to biti jako dobro. god of war ragnarok nismo vidjeli ali jebem ti sve, nastavak najjace ps4 ekskluzive igramo do kraja 2021. pa ako to nije super vijest neznam sta je.
naravno, nije sve bajno ali ipak imam osjecaj da su ljudi ovdje pali u kolektivnu depresiju a nije se desilo nista strasno.