Ne znam baš da se može reći da se sve zna u ovoj priči, da, znaju se osnovni elementi, ali dosta toga je otvoreno i za osobnu interpretaciju. Ovo je jedna od onih priča u kojoj je to i prava ljepota, ne mora nužno interpretacija nekoga biti pogrešna.
SPOILERI SPOILERI
Ono što se meni svidjelo i kako sam ja shvatio - sve kreće iz nesreće na mostu, Selenina majka vozi, trudna je s njom, u autu je još brat Helios. Brat umire, majka se spašava teško ozljeđena i dalje paralizirana, Selene se rodi zdrava. Majka je bila potencijalni astronaut, poslije nesreće sve gubi, kasnije maltretira i zlostavlja Selene, projicira svoje snove na nju. Radnja cijelog alien svijeta je u njenoj glavi, metaforička borba s svojim demonima, krivnjom, bolesnom majkom, odsutnim ocem.
Ali u isto vrijeme ima i lijepih teorija od ljudi koje sam pročitao, recimo da je Selene postala astronaut i stvarno otišla na taj planet, pa da kad je već tamo interpretacije ko su od neprijatelji stvarni, a ko njezine manifestacije krivnje. Jel su svi manifestacije?
Prošlo je već dugo od kad sam odigrao, ali iskreno ne sjećam se da igra daje definitivni dokaz da postoji samo jedna jedina istina.