Trebalo bi napraviti ogroman usporedni test korisnih stvari.

Poglavito mišonje i sluške. Sramotno je dat 800kn za sluške ili miša i onda skužit da su neudobni AF.
Nitko više ne želi dat hardware na probu u samom dućanu. I onda uzmeš sluške od 800+kn i objesis se s njima kad vidiš da ne valjaju.

Za mišonje pogotovo, uzmemo Woodijevu šapu kao jedna vrsta šake, tvoju ženstvenu i moju normalnu i probamo isti miš 😆

Da radim u Instaru još uvijek neke kompenzacije bi se dogovorile.

Al mišonje bi fakat bila dobra tema.
      Ja sam sam nedavno morao birati. I baš je zeznuto.
      Rijetko koji je dovoljno velik za moj dlan.
      Deathadder je fakat jedan od najboljih, nije uzalud toliko popularan.

Tzereen Rijetko koji je dovoljno velik za moj dlan

Giphy - close up flirting GIF

Kakva razmišljanja uopće oko miševa?

Imaš tri izbora.

Logitech koji god ti paše, Steelseries Rival 600 ili one probušene kurčine i to samo zato jer su lagane.

tbh, ja bi htio trackball ali prekasno mi je za prilagodbu. ali vidio sam par likova koji su godinama igrali UT na njiuma i mogu reći da rasturaju boga i oca.

wooddiebone
          Nadam se da nisi jedan od onih koji mrze Razer iz nekog nepoznatog razloga, jer ja u životu nisam imao bolje miševe.

Ne gajim simpatije prema Razeru od prije par godina, ali sad su se drastično popravili.

Tipkovnice su im najbolje što se može uzeti sa "gaming" predznakom uključujući Huntsman TE i novije.
          Logitech recimo radi mrtva smeća odvratna. 1600 kuna za bežično smeće sa farbanim keycapovima koje nemreš promjenit jer koriste jebeno nestandardne stemove, kretenski low profile switchevi po kojima je pisat ko da svaki put diram mrtvu pticu kad stisnem tipku.
          NEMOJTE UZIMAT LOGITECH G915. MOLIM VAS.
          BACATE NOVAC.

Miševi s druge srane...
          Imam preferenciju, a to je Logitech. Uglavnom ne znaju napravit miš koji nije izuzetan.
          Rival 600 je čudo tehnike sa onim duplim senzorom koji zna kad si namjerno digao miš sa podloge.

Ono gdje Razer opasno kaska za Logitechom je garancija. Stvarno su jadni po tom pitanju i daju ti isključivo onaj minimum minimuma koji moraju.
          A i onda ne znaš hoće li ti prihvatiti reklamaciju ili odbiti.
          Logi ima i do 5-6 godina garancije na svoje top modele i mjenjaju ih bez pogovora i zahtjeva.

Tzereen

Plastika od Lachesisa ovaj dio na ljevom kliku mi je ostao zaljepljen na prstu nakon što je puknuo i odvojio se od glavnog djela.
            Mislim da je na suncu stajao previše.
            Al to nije problem Razerov nego moj.

Orca slušalice koje sam dobio za božić su krepale nakon dva tjedna, kabel se odvojio il neki kurac.
            Plastika je bila očajna i čitavo vrijeme na granici pucanja.

Pusti to. Gle bebu moju.

Tzereen

Ducky One 2 Skyline.
              Plave tipke dobiješ sa tipkovnicom, uz normalne.
              Squirtle je dio prve serije S-Craft Pokemon keycapsa i izašao me 350 kuna sa dostavom. Mislim da se više nemogu naručit.

Cherry MX Brown switchevi, čelični backplate od 2 milimetra, doubleshot PBT keycapovi, USB-C konekcija...

Tipkovnica ima skoro 2kg i metalni badge iza.

1 / 2

Mislim da me je uz drugi komplet keycapova i tog Squirtlea izašla oko 300 eura, a nije ni blizu gotova.

Pripojeno je 5 postova iz Miševi 2.|Pripojeno je 5 postova iz Miševi 2.

Tzereen
              Kojeg Arctisa imaš i kak si zadovoljan?

Probao sam ih sve na glavi i jako su udobni + kvaliteta izrade se čini fakat vrhunska, pogotovo na 7 i Pro.
              Možda mi se jedino mic ne sviđa onak mlohav.

Al ne znam kakav je zvuk. Znam samo da koštaju fakat jako puno.

wooddiebone
                Sedmicu. Ali onaj prvi model iz 2017-2018.
                Na infogameru s nekih 30-35% popusta.

Odličan je u svakom aspektu, ali bi ga zamijenio za model 2019 jer ima povišeniji luk iznad glave. Onaj ski band je super udoban, ali nakon nekog vremena olabavi. Treba ga zatezat ili kupit zamjenski.

Jastučići za sluške su genijalni i to je ono kaj mi je fakat trebalo. Oni kožni mi nisu dobri. Uši mi se zapale u njima. Od sad samo ti od takve prozračne tkanine!

Zvuk je odličan, izrada, materijali, čak i mic.

6 mjeseci kasnije

znači usred scrollanja mi se "odvojio" plastični dio koji ide sa desne strane scrolla u enkoder i sad ne mogu scrollati.
                Ima tko kakvu ideju za ljepilo (marku) koje bi to permanentno fixiralo na wheel i da bude čvrsto s obzirom na veličinu?