Ja sam već napisao da uvijek cijenim mišljenje većine članova ovdje nego ikojeg jutubera ili online reviewera pod uvjetom da su odigrali igru.
That said, marksman je napisao jako opsežnu recenziju koja je u biti ispod površine samo to.
Iskoristio je jednu super effective taktiku, a to je ona digresija o Kojimi koja je na kraju zapravo apsolutno nevezana za igru i nema nikakvog smisla kad se stavi u kontekst, ali je dovoljno dobra da nekim ljudima namaže oči i izgleda duboko, samim time legitimno.
Onda je počeo pričati o sinagogama i stunning and brave i onda je otkrio da mu se priča nije svidjela ne zato jer je loša nego zato jer je on odlučio da mu se ne sviđa.
Svi kontra argumenti su odbačeni, ljudi koji su propitali išta su shillovi i fanboyi sa buyers remorseom itd.
Sve redom od ljudi koji igru nisu igrali.
Nebitno može li se priča shvatiti gledanjem ili ne. IGRU NISU IGRALI. Ni fensi, ni chono, ni maverick, ni brijac (ako je netko u međuvremenu odigrao neka me ispravi).
Dalje me ne zanima. Njihovi postovi na temu ove igre su bijeli prazni prostor između relevantnih postova.
Zato na takve postove jednostavno ne odgovaram, koliko god sa sa nekima od njih slagao ili ne slagao u nekim stvarima.
Objasnio sam već kako problem sa TLOU2 nije loša priča ili nešto drugo, jedan od problema je što je ekstremna progresiva zadnjih godina toliko uzela maha da se kontra kultura kojoj je toga dosta diže na svaki jebeni kurac.
Još veći problem je taj da hrpetina ljudi zapravo želi dobro poznatu, staru i izlizanu formulu nastavka gdje se zatvore neki plotlineovi, odgovori se na nekoliko pitanja i likovi dobiju emocionalne oproštaje i svi sretni.
Marksman je među ostalim spomenuo i kako je htio saznati što sa imunosti, što sa izlječenjem infekcije, htio je razvoj priče po tom pitanju.
E sad, pošto je marksman najveći fan TLOU koji je ikad postojao i koji će ikad postojati, mnogi ljudi će njegove želje i očekivanja smatrati legitimnijima od ostalih.
Problem se javlja kod toga što marksman iako tvrdi da je fan orginala i da mu je to jedna od najdražih igri ikad, vjerojatno ne laže, ali definitivno nije shvatio priču.
Ne dvojke nego orginala.
Netko tko je shvatio priču i svijet originala kao i čitavog TLOU svijeta trebao bi biti svjestan da infekcija, stričeki i gljive i Elliena imunost nikad nisu ni bili bitni.
To je samo pozadinska buka uz koju se ljudi u tom svijetu trude živjeti.
Spomenuo je marksman još dosta toga, ali ovo je od onih stvari vrijednih spomena najbitnija.
U globalu, TLOU2 nije ono što je dosta ljudi htjelo. To ju nikako ne čini lošom igrom ili lošom pričom.
To samo znači da ljudi ne znaju kako da se nose sa neostvarenim očekivanjima i sagledaju čitavu stvar hladne glave.