Interesantan tekst i razmišljanje. Očito je da je korona potpuno poremetila ritam industrije, bilo je i za očekivati, no isto tako sam iznenađen koliko se dio te industrije i prilagodio. Neki timovi su jasno naglasili da unatoč neočekivanom radu od kuće, i dalje rade na učinkovit način. To ne vrijedi samo za gaming, već za čitav IT.
S druge strane, konzole su jedna puno kompleksnija priča. Hardver koji se razvija u više zemalja svijeta i koji zahtjeva masovnu proizvodnju i suradnju je velik izazov za korona vremena. Ne vjerujem da će se dogoditi odgoda konzola, ali za malenu šansu da se takvo što dogodi, ne bih bio iznenađen. Nisam siguran je li veći rizik žuriti s izbacivanjem konzole ili ju izbaciti 2021. kada će financijske posljedice korone tek pokazati svoje pravo lice.
Kada će stići kod nas? Ne znam. Unatoč tome što smo dio EU, i dalje sam pesimističan po pitanju dobave jer s jedne strane Sony nema podržava Hrvatsku kao regiju za PS Now, dok Microsoft isto radi sa svojom Live/Game Pass kombinacijom. Realno, Balkan im je daleko na listi prioriteta.
Htio bih i kratko prokomentirati Deathloop koji si spomenuo. Nadam se da će im odgoda dati više vremena da igru ispoliraju točno onako kako žele, a pogotovo da ju optimiziraju s obzirom da je razlog zašto Dishonored 2 nisam prešao taj da je na izlasku bila očajna optimizacija zbog koje nisam imao volje igrati igru te je ostala na čekanju. Bez obzira na to, izgleda kao jako zabavna igra i jako joj se veselim.