Nexus Mislim da nećeš ni dobiti punokrvne next-gen igre neko vrijeme. Iduće dvije godine će obilježiti cross-gen. Isto tako, čini mi se da imaš malo nerealna očekivanja za grafički skok s trenutne na iduću generaciju. Već se pokazalo da će ovo biti posve drukčiji skok. Prvi će biti u servisnom obliku, načinu na koji nam se nude igre i njihovo igranje, dok je drugi onaj u performansama. Lagano prebacivanje fokusa na SSD i na drukčiji pristup otvorenim velikim lokacijama ili linearnima s više verzija.
Također, ako pogledaš dojmove, čut ćeš da je mnogima Valhalla ljepša od Odysseyja i da je vidljiv napredak. Naravno da to neće biti ogroman skok jer je riječ o istom engineu, ali skok s Originsa na Odyssey je bio primjetan, bit će i ovdje isto tako.
Developeri će morati naučiti iscrpiti sve što mogu iz novih konzola, kao što je i do sada bilo. Zato su igre kao TLOU2 dolazile krajem generacije. One se godinama razvijaju kako bi se mogao iscrpiti zadnji atom onoga što nude. Zbog istog razloga prve igre na konzolama ne budu igre koje predstavljaju ogroman skok.
I to je sve ok. To je proces razvoja igara na novoj generaciji i ostat će takav dok ne nestane koncept generacija. Microsoft je sam sebe zeznuo odgodom Haloa, ali se čitava industrija nalazi u poziciji da udarnih ekskluziva na konzolama neće biti još neko vrijeme.