sandidam Pa čitav MoS i BvS se temelje na pretpostavci da je Superman “običan čovjek” koji sve što želi je biti prihvaćen od strane ljudi. Ne znam kako si dobio drugačiji dojam. Nije prebio Batmana jer ne želi, a ne jer ne može, kao i što se nije pokazao prije svijetu zbog Jonathana i da njegova žrtva ne bude uzaludna.
Čitav MoS i BvS se temelje na predpostavci da su ljudi, uključujući Batmana pizde koje ne vrijedi spašavati.
Jonathanova žrtva je potpuno besmislena jer su Kentovi čitava baza Supermanovih morala.
U trenutku kad Superman ne spasi hrpetinu ljudi zato da se ne otkrije svijetu je usrana kompletna ideja o tome što je Superman i zašto se bori.
Puno bi bolje bilo da je Clark išao spasiti Jonathana pa mu je ovaj objasnio da mora spasiti ljude, a ne njega.
To je čitava uloga Marthe i Jonathana Kenta.
Da Supermanu daju njegov moralni kompas.
Ovako ispada da se Jonathan žrtvovao isključivo u svrhu očuvanja Clarkove anonimnosti što je imbecilno i na kraju je rezultiralo takvim tretmanom Supermana od strane ljudi kakav smo vidli.
Batmanova motivacija u BvS je isto tako totalno krivo napravljena gdje Wayne ispada neki iracionalni manijak koji ne preza ni pred čim da bi on ispao taj koji odlučuje što je dobro, a što loše.
Taj Batman kad bi se susreo sa Supermanom iz stripova, Superman bi ga po kratkom postupku zatvorio u phantom zone i rješio svijet jebenog manijaka.
Sama navika DCa i njegovih fanova da ta dva superheroja konstantno stavlja u sukob je jako nezrela i glupa.
sandidam Zack itekako poznaje likove što je prikazao i u Watchmenu koji je dan danas jedan od najboljih filmova po stripu ikada. Razumijem da ti se ne sviđa način ekranizacije, kao i velikom broju ljudi, ali ne bih se složio da Snyder ne razumije likove. Publika jednostavno nije bila spremna na takvu vrstu filmova.
Ja tvrdim da Snyder ne razumije DC likove. Jednostavno ne. Watchmeni su manje-više direktna adaptacija iz stripa na platno i tu nije bilo previše mjesta za sjebati.
U trenutku kad je dobio priliku ispričati novu priču, pokazao je koliko ne kuži o čemu se radi.
Ne znam što da ti kažem na ovo da publika nije bila spremna za takve filmove osim da je izjava dostojna depresivnog srednjoškolca koji drka na smrt dok sluša The Cure.
MoS i BvS meni osobno nisu uopće toliko loši filmovi koliko ne uspjevaju prenjeti ništa ključno sa stranica stripa na film nego se trude već etablirane likove prikazati na neki novi, nedovoljno razrađen način.
Umjesto da se drže za 70 godina originalnog materijala, oni su išli smišljati nešto novo sa istim likovima i na kraju su dobili besmislicu.
Marvel je dokazao da ti ne treba puno da uspiješ u adaptaciji ako ostaneš vjeran karakteru i feelingu likova koje prenosiš na ekran.
Odličan primjer je Hollandov Spider-man u kojem je promjenjeno maksimalno što je moglo biti, ali feeling lika je zadržan i u niti jednom momentu taj lik ne daje dojam da se radi o ikome drugom osim o Peteru Parkeru kojeg svi poznajemo i volimo.
MoS, BvS i Justice League s druge strane imaju hrpu likova koji izgledaju poznato, ali nemaju veze sa likovima koje poznamo i koje nam pokušavaju prodati.
Mislim da bi DC trebao napravit iskorak tu i dati timu koji radi njihove crtiće da počne raditi filmove.
Bez preinaka i bez prilagodbi.
Prošlo je vrijeme gdje moraju razmišljati što bi funkcioniralo na filmu kao što su to radili početkom stoljeća.
Imaju masu potencijala, ali u realizaciji nisu odlučni.