Pisao u jednoj drugoj temi kako sam si uzeo stalak s hlađenjem za gaming laptop, spustio u prosjeku temperaturu za 5 stupnjeva. Ovih dana se sjetio da mogu ugasiti na procesoru tzv. "turbo mod" (uz nikakav udar na perfomanse) te skinuo još dolje 10-15 stupnjeva. Sada dok igram na gaming laptopu, CPU se ne grije preko 80 (i to u slučaju multiplayer igara kod SP-a je oko 70 stupnjeva), GPU rijetko kada ide preko 70. Za takvo malo zbijeno kućište, jebeno. Još da nije pod garancijom, nosio bih ga da se stavi kvalitetna termalna pasta.
Dodatno, skužio da u kombinaciji AMD-a i NVIDIA-ije, laptop nema onaj tzv. "mux switch" koji bi uključivao željeni grafički procesor ovisno o tasku, nego je u tom scenariju i procesor morao obraditi sliku prije nego li stigne na eksterni monitor. To sam riješio kupovinom mini display to display kabela koji se spaja direktno na grafičku pa dobio još boost u performansama za 5-15 fps-a, ovisno o igri.
Uglavnom, Omen 16 mi se pokazao za sada najbolji PC kojeg sam ikada imao. Odlična snaga, prenosiv faktor, nije uopće bučan (u kontekstu hendlanja vrućeg zraka), nije težak / nezgrapan za prenositi, ostavlja dojam business laptopa (nija unakažen raznim "gaming dizajnovima") i baterija izgura pola radnog dana.
Stvarno prezadovoljan.
Imajući u vidu da idem na more krajem tjedna zbog posla gdje ću imati dva noćenja, još budem mogao navečer nešto i odigrati.