Moja zadnja amd grafa je bila RX 470 4 gb, nova ispod čekića za 1570 kn. Tko je zaboravio toliko je koštala srednja klasa prije mining ludila, nova u dućanu Za tadašnji standard full hd gaming na high detaljima, sve i jedan naslov bez problema 1570 kn.
AMD Radeon RX 470 Review > Benchmarks: Overwatch, The Witcher 3: Wild Hunt | TechSpot
Onda je krenulo prvo mining ludilo pa došao tip kod mene i mijenjali se za skoro novu gtx 1060 6gb koja je tada koštala 2400 kn, zamjena 1/1. Nju sam zatim prodao nakon godinu i više i kupio polovnu gtx 1070 za 1500 kn (ispuhao se prvi mining balon, cijene krešovina na dolje), igrao se godinu dana i prodao za iste pare pa kupio novu trenutnu RTX 3060 Ti za 3900 kn koji imam dvije godine….i tak je jaka da nemam neki motivi za zamjenu osim ako AMD ne izbaci neku bezobrazno dobru ponudu, u kaj sumnjam, jer su postali pohlepni isto ko i Intel i Nvidija. Sad kad je rudarenje mrtvo opet imamo dobru ponudu polovnih grafa, npr. RTX 3080 10 gb se nađe za 4500 kn. Cijene ovih novih su za ove vampire kao da i dalje traje mining, čak i neuki skalperi tj. šverceri gube novac jer kupe, nabe cijenu, nitko ne kupuje pa daju ispod cijene 😃 Koja komedija.