Deadwalker ok, ti pričaš o PS5, a ja o PS5 pro, ali svejedno i izvlačiš najgore portove na obje platforme, siguran sam da ima igara koje još gore rade i na PC i PS.
Radi rasprave, uzmimo u obzir jedan od primjera dobro optimizirane igre. GOW Ragnarok ili TLOU2 remaster koji na običnom PS5 ide u nativnoj 4K rezoluciji bez upscalea u quality mode. Odnosno 1440p upscaled u 60fps mode.
Tko je igrao bilo na PS, bilo na PC zna kako ta igra dobro izgleda iako je rađena i za staru generaciju konzola, i koliko su blizu grafičke postavke između platformi.
Sad, ako može obični PS5 gurati igre tips GOW R na native 4K(ima ih masa) , što će tek moći ovoliko jača mašina.
Znamo skoro šta može PS5 Pro zapravo, DF je testirao desetak igara, naišao sam na F1 koji na Pro ide u 8k60 sa ray tracingom, 4K60 i 4K120, i čak i ne koristi PSSR, tu je još desetak igara koje su testirali sa većim i msnjim poboljšanjima koje će se ovisno o effortu developera manje ili više odraziti na krajnje rezultate.
https://www.eurogamer.net/digitalfoundry-2024-ps5-pro-hands-on-preview-is-it-worth-it
Ima i novih videa od DF koji to bolje pokazuju. U svakom slučaju bolje od naklapanja iznad.
chono da? Čekaš graf usagea Windowsa? Moram te razočarati, pišem ovo sa android OS uređaja, neman PC na balkonu. Jbg. Ali nastavi, simpatično mi je kako pokušavaš stvarati sliku.
I da, windows je top(zato šta nema ozbiljnu komercijalno uspješnu alternativu). Da ima, drukčije bi pričali.