Kako sam nadogradio internet u stanu (zapravo to je još work-in-progress, zbog ethernet kablova u zidovima sam trenutno ograničen na 1 gigabit brzinu, no već je u planu da promijenim instalacije), malo se poigrao kućnim rješenjem PC streaminga na TV u dnevni boravak.
Računalo preko žice povezano s ruterom, steam link instaliran preko Apple TV-a, također preko žice povezan s ruterom. Znači ajmo reći savršeni streaming uvjeti za takvo gejmanje.
Fiksirao na monitoru rezoluciju 2560*1440px u 60Hz izvođenju (jer imam verziju Apple TV-a koja ide do 60 Hz-a), u igrama stavim limit na 60 fps-a uz vsync te imam de facto u svakoj igri zakucanih 60 fps-a uz vrlo glatko izvođenje i stvarno minimalan input lag (osjeti se valjda jedino u Battlefieldu). Artefakti i ostalo u izvođenju, nema toga kada je žičana veza s računalom. Mogao bih zapravo gurati i native 4k rezoluciju, no onda su moguće fluktuacije u framerateu pa rađe ovako ostavim, razliku je de facto nemoguće primijetiti.
Uglavnom, pretvorio PC u konzolu (po potrebi) i eto Starfielda na TV ekranu u savršeno stabilnih 60 fps-a 😃 Idealnije rješenje je staviti TV kraj računala u radnoj sobi i povezati komp s HDMI kablom, no to će ići naknadno.