Rijetko kada se Ubisoftove igre zasitim i bar ne zgotovim glavnu priču, no eto ovo je druga Ubisoftova igra koju nemam namjeru završiti ili vratiti joj se...
Glavna priča je toliko nepotrebno produžena, da čim malo skrenete offroad od glavnih misija, začas se tu nađe 50 sati, pa još ako se posveti dosta vremena čišćenju mape i sideaktivnosti, ode to i prema sto sati...
Stvarno šteta što je igra toliko duga, jer je počela sjajno, čak mi se dosta i svidjela, do nekakvih 20-30 sati sam stvarno mislio kako je vrlo lako ovo najbolja FC igra do sada, a onda mi je toliko postalo malo briga za igru, da sam joj se jedva vratio u par navrata, da probam završiti. Toliko animacija, toliko čekanja da se finalno konfrotiramo Antónu Castillu da mi se smorilo sve i pogledao sam finalne misije na You Tubu i ne žalim nimalo što sam to učinio, jer sam shvatio da me zapravo čekalo sigurno 6-8 sati do tog djela, a već sam imao sigurno pedeset sati u igri da bi se nakon par mjeseci neigranja desilo to da sam se vratio u igru i nestalo mi je zadnjih 15 sati progresa i tu mi je malo falilo da puknem i obrišem igru za sva vremena. Još jednom me puklo da odigram malo pa sam još jednom napredovao tih 15 sati, prošao kroz iste misije i side misije još jednom i rekao dosta! Jednostavno pre isto. I dalje su mi FC3 i FC4 najbolje igre u serijalu, potonja mi je pričom i Himalajom najviše sjela, ovo ostalo je samo isprani okus tih igara. Treba još rigorozniji pomak ili u gameplayu ili u načinu misija ili nešto. Ova šestica je toliko ogromna da mi je to baš bilo too much. Isprva mi se svidio setting, no kasnije sam zamrzio i setting i atmosferu te mapu. Šteta, jer igra da nije pretjerala u svemu imala je dobre temelje. Neozbiljnost svih živih likova i gadgeta me također smorila. Onaj Chicharito, pa pesek, pa ovo ono, sve je bilo simpatično na prvu, no kasnije je bilo - daj me nemojte jebat više. Manje je više i to je uvijek dobra formula kada se radi o nastavcima koji su prepuni svega i svačega, NEMOJTE RADIT JOŠ VEĆU IGRU. Ovo je sada već treći FC naslov kojeg ne završavam, tj. četvrti tehnički (FC5, New Dawn, Primal i ovo). Grafički je igra isto otišla korak u nazad i uopće mi se ne sviđa taj grafički premaz/filter. Napucavanje je bilo solidno, headshoti izvrsni, ali opet ta jebena NEOZBILJNOST na svakom koraku. Jednostavno kao što kolege gore kažu - ogromna zasićenost. Za mene i od mene kao i broj igre u serijalu - šestica.