Ponešto dojmova....
Najprije, neznam dali mi se sviđaju cutscene u trećem licu... Tu sam lil-a!
No svakako mi je veliki plus šta naš lik nije mutav kao u petici!
Dalje, ton igre je izmješan - sa jedne strane okrutni presidente, nemilosrdan i cut scene sa njim su odlične i mračne a onda nas sa druge strane pogode sa likovima gdje su neki udreni u glavu... Miješani ton i znam zašto je tako, nije problem ali kao da nisu znali hoće li ozbiljni ton ili Saint Rows pa su ubacili oba. Ništa strašno no još ću vidjeti kako to sve skupa funkcionira.
Smatram da je gameplay bolji nego ikad u FC igri!
Prvo, neki kažu da je svijet prazan. To uzimam uvijek prije nego da me patrola hvata svakih deset sekundi kao u FC5, (opet tamo kada bi očistili regiju nebi bilo pasa više).
E sada tu dolazimo do meni prve velike promjene koja mi je game changer, a to je kada nemamo oružje AI nas neće obasut rafalom! Naravno ukoliko ih ne pilamo kada polude i odmah metak u čelo, (naravno, kada se obučemo kao luđak ima smisla kao i cijene naftinih derivata u hrvatskoj, ali dobro, to je igra...)
To šta možemo šetati pokraj AIa mi je ogroman plus kao i čuvari koji će nam odat neku tajnu i nakon toga mu mogu prosvirat glavu jer je izdjaničko drukersko govno; mislim na Antonove vojnike, ne Libertad...
Vidim da su vratili i respawn neprijatelja na određenim lokacijama. No pretpostavljam zašto... Drvlje i kamenje je bačeno na Ubisoft jer bi u FC5 regija postala prazna nakon šta se očisti od luđaka! I smatram da je to jedan od najvećih razloga povratka respawn mehanike. No kako su ubacili opciju da nas AI neće napast ako ne upoiremo puku u njih mislim da to nije problem kao i u FC2!
*čisti dokaz da nikada nevalja - prazan svijet, igrači ludi; respawn, igrači ludi
Dolazimo do napucavanja... Pa smatram da je najbolje u serijalu, osjećaj je odličan uz fantastičan zvuk oružja te postojeći recoil, (ono, nisam baš neki poznavatelj ponašanja puške i pištolja no nekog oružja ima svagjde ako ne doziramo triger.... Malo me živcira zvuk koji čujemo kod headshota ali šta je tu je.
Mislim da su oružja najbolja u serijalu. Pogotovo ta sva custom sranja.
Ali makli su mogućnost da pokupimo oružje koje AI ima na sebi. Čudno pošto je to do sada bilo standardno, (iako masu puta sam umjesto pretraživanja leša slučajno pokupio neko njegovo random oružje). No razumljivo; jako su se fokusirali na otkačena oružja sa perkovima i teško da itko kada u bilo kojem nastavku nadogradi i customizira oružje uzima random ispalo NPCu... Iako ne vidim razloga zašto to odbaciti...
Maknuti su perkovi a vidim da je ubačeno "levelanje" AI-a skupa sa nama.
No mislim da je dobro odrađeno radi "priče" i situacije na terenu....
Mapa je ogromna i predivna. Već sam par puta baš ostao VAU vidjevši neke lokacije...
Sve to u 4k, (FSR na quality) sa HDRom izgleda fantastično. Jutra kada sve bude žarko crveno i sunce se probija kroz lišće i blješti na lokvama izgledaju vrhunski kao i kada opali zvizdan predivnih "čistih" boja... HDR diže prezentaciju na višu razinu to je sigurno.
Izgled likova nije u rangu sa ostalim vizualima.
Po pitanju prezentacije još bi pohvalio povratak random vremenskih uvjeta jer kada padne kiša i sve smoči igra je predivna i bez rejovog trejsinga.
Muzika je odlična; ne mislim na licencirane pjesme u autima i mjestima već onu koja lagano svira dok se krećemo po mapi; naš lik počne randomn fućkat pjesmu, poput Arthur Morgana ..."I am the prisoner bla bla bla"
Svijet je i dalje "živ"; napadi životinja, klanje Libertada i vojske, napadi faking krokodila koji su me par puta usrali da sam ispraznio cijeli sanžer prema njemu i niti jednom ga nisam pogodio...
Easter Egg - kada sam skočio sa ovog tornja čuo se zvuk iz Assassins Creeda