19marksman89
Bravo na iscrpnom postu, napokon neko da elaborira i argumentira što mu točno smeta u igri. Ipak, moram se osvrnut na par stvari.
Sve ono na cemu je prva igra bazirana i postavila temelje,sve izgrađeno i postignuto to se u ovoj igri nije ni prikazalo jer kako i bi kad nismo igrali TLOU nego Abby igru!Stvarno stunning and brave!Stvarno hrabro i stvarno evo nemogu doc sebi nakon 5dana i vise.Stunning and brave,bad and disgrace!Nista od Ellie nisam dobio,nista neznam o imunosti i nista neznam o onome gdje je prva igra zavrtila creditse i nase mozgove i paznju.
Ne slažem se s ovim nikako, jedini problem su tvoja očekivanja. Smetaju te "hollywoodske" borbe, a očekuješ da će Elliena imunost "hollywoodski" spasit čovječanstvo nakon šta je Joel pobio pola bolnice? Jer izrada cjepiva je sigurno jednostavan posao, a svijet je, 20 godina nakon pandemije, pun neoštećenih bolnica, opreme i doktora.
Kada je Joel slagao i zakunuo se,prije svega ostalog,najvise nas je to zanimalo,sta ce biti
od toga i kako ce Ellie reagirat ako uopce sazna.Dobili smo par minuta toga u cut sceni i 2min toga u zavrsnoj cut sceni razgovora.Gdje je Joelov tekst "da moram sve ponoviti,sve bi ucinio isto" i to je odlican tekst! A Ellie kaze "trebala sam umrijeti u onoj bolnici,moj bi zivot vrijedio onda,a ti si mi to uzeo! Hahahahahahahaa!!! Koji kurac! Imala si 13godina,rođena si u apokalipsi i nemas pojma nista o starome svijetu
a nisi ni glupa da neznas da i proizvedeno cjepivo nebi spasilo svijet i sve ljude.Bila bis mrtva i nebis to znala,nije ti uzeo nesto sta bis mogla vidjeti ili dozivjeti,osjetiti.BIla bis mrtva! A cjepivo bi imali ovi iz krijesnica ili mozda,moozdaaa ljudi iz jacksona sve dok se nebi
proculo i nebi sve otislo kvragu kao i uvijek u ljudskoj prirodi.Covjek te odrzao na zivotu usred najsurovije apokalipse gjde prevladava samo borba,gdje doslovno nemozes disati na nekim mjestima da ne budes zarazen i gdje ti jedina zapravo mozes,oslobođena toga straha zaraze,koja u takvome opustsenom svijetu uzivas toplu vodu,hranu,tinejđersku sobu,muziku,struju,prijatelje,oca (Joela),jos si i lezba a nasla
si i takvu jos jednu,TI ZELIS UMRIJETI! Hahahahahahahahahahaha!!!!
Čudi me da ti je kao "najvećem fanu prvu igre" nad glavom preletio dio priče o Ellie i njenom surivor guiltu. Ellie je praktični rođena sa surivor guiltom, njena majka je umrla ubrzo nakon poroda. Ta tema da ju svi bližnji ostave ili umru se proteže kroz njeno cijelo djetinjstvo (Riley, Tess, Sam). Ovo se najjasnije vidi na kraju prvog djela kad napokon ispriča Joelu da su ona i Riley zajedno čekale smrt nakon što su bile ugrižene, ali da ona još uvijek nije dočekala svoj red. Stoga ne bi trebalo biti teško zaključiti da se ona podsvjesno osjeća krivom za to i da osjeća odgovornost i dužnost da svojom imunosti pridonese razvoju lijeka, u suprotnom su njihove smrti bile uzalud. Pošto Joel i Ellie nisu znali da lijek zahtjeva Ellienu smrt, diskutabilno je da li bi Ellie na to pristala da je znala, ali s obzirom koliko krivnje nosi, ne bi bilo pretenciozno smatrati da bi pristala žrtvovati se, ali u njenim očima Joel joj je oteo taj izbor, šansu za iskupljenjem.
jos si i lezba a nasla si i takvu jos jednu
Čemu ovo?
Dakle zazmirio bi na gey sranja,mama i mama sa djetetom,gameplay kroz sinagogu i male vjerske podle lekcije i zidovstvu jer je kolega pisac zidov
Znači da je pisac kršćanim i da je umjesto sinagoge crkva bilo bi OK? I o kakvim malim vjerskim podlim lekcijama ti pričaš?