Dobar dan drustvo

Uglavom sada sam se privremeno preselio iz jednog grada u drugi pa mi je potrenan prijenosni ingernet pa me zanimaju iskustva u tcomu ili tele2 ili iskon i kako funkcionira online igranje s tim na PS4?
Druga stvar potreban mi je TV jer ovdje nemam TV pa ako netko u OsjeckoBaranjskoj Zupaniji prodaje neki TV povoljno neka se javi ali prvenstveni mi je net potreban.Hvala

-

Ja ću ti pomoći za net.

Ovako, kod operatera imaš dvije vrste 4G routera, one USB s punjačem za mob, koji su kompletno smeće i one veće strujne s antenama, koji su također kompletno smeće.
I HT i A1 imaju u ponudi kvalitetnije 4G routere, ali nema boga da će ti ih prodati jer ih čuvaju isključivo za 4G backup poslovnim korisnicima.

HT je najskuplji i to dosta više od ostatka, ali imaju najstabilniju i najbržu vezu. Trgovac će te probati najebati na Magentu, koja je praktički smrtna kazna s potpisom.
A1 je bogu za plakanje, ali su još uvijek bolji od Tele2 koji ima smeće signal i uglavnom se kreće oko 3-5 mbps.

Najoptimalnije je samostalno kupiti kvalitetan 4G router u trgovini i zatim uzeti samo SIM karticu, bez pretplate. Može biti i klasična voice kartica s neograničenim netom koju ćeš podesiti za datu jer one imaju viši prioritet od data kartica, što je suludo samo po sebi.
Nikad nećeš ostvariti full propusnost 4G signala, ali kupi bar 300 mbps router, a ne ova njihova sranja. Nemoj pretjerivati i tražiti 5G router jer su rijetki i bolesno skupi, a neće imati bržu vezu od dobrog 4G routera. Osijek je u pilot projektu za 5G, što znači da su im 4G bazne stanice vrhunske.

Nazalost sada Ana bez interneta pa ono nema previše opcija samo imam mogućnost prijenosnog i bez pretplate tj.uzeo bi na bonove .
Kolegica mi ima od iskona 60 GB za 50 kuna i dobila je neki Alcatel router mali pa budem probao ali koliko sam čuo najbolje je kod tele2 uzeti i traziti Huawei prijenosni router i cijena je 169 kn za 1TB.
A dok Tcom nudi 60 GB za 50 kuna ali neznam koji router točno nude .
Netrazim puno već samo da bude pristojno online igranje .

Ma kužim da si nećeš komplicirati, ali igranje neće biti ok.
Ti routeri imaju ogromne latencije, osobito ti mali, i zaključani su na NAT 3, što je smrt za online igranje samo po sebi.

Da vidim onda jeli se isplati preko mobitela imam bonbon ali mb lete ko ludi ali je nt2 .
Imam ovdje iskon net ali je 8 Mbps pa me zanima jeli to dovoljno da ga spojim na kabal od iskona routera ?

Evo probao na iskon prijenosni internet majko mila što šteka igrao pes online i jedva izvukao 4-3 za 5 u nizu i 927 rating 😊 budem probao preko moba pa da vidimo jer je nt2

Preko moba je dosta bolje jeli netko ima iskustva a vidio sam da A1 nudi homebox testiranje na 14 dana jeli ima netko iskustvo ?
Hvala

HideooKoojima uzmi od njih pa testiraj, ništa te ne košta.

Ja bi na tvom mjestu kupio tele2 karticu i prvo isprobao brzine preko mobitela kroz različite periode dana. Mreža im je zagušena, ali ne svugdje, pa ako ti se pokažu testiranja dobra išao bi na Tele2. Testirao bi tako i druge telekome. Kartice po kioscima prodaju se za 20 kuna s kunama na računu.

Ne znam koliki ti je budžet, ali Huawei B525 je zvjerka prava i igrao sam kvalitetno online na njemu. Vidio sam ga na Njuskalu par puta i za 500 kuna, a sad ga se može nabavit po 700. Isplati se definitivno i najbolji je ruter koji se može za takve novce dobit.

Ako ti je to previše za ruter, ima dobrih i za manje novaca, samo pazi na savjete koje ti je Weky dao za njih.

Hvala fenix hoću ali trenutno radi 2-3 mjeseca da dajem za ruter 500kn malo mi je puno ali vidim gle ja imam na neki način još ovdje iskon internet gdje je Max brzina 10 Mbps i upload 0.5 ( istekao je ugovor ali net radi pa su mi rekli javiti jeli moze biti brzi pošto sam u centru grada gle čuda da nisu sigurni jeli mi mogu isporučiti višu brzinu koda sam u nekoj žabokrečini) i spojio sam Sony s kablom na ruter i gledao vas tutorial da ga prebacim na nt2 pošto mi je nt3 preko islonovog rutera simens gigabayt il' kako vec je sve sam uradio kao što je onaj Brko u opisu rekao zaboravio ime iz broda je vaš urednik il' već STA je . Ali nemogu nikako u postavkama rutera naci dzmt il' već STA je rekao pa ako moze mala pomoci i jeli ima smisla na ovoj brzini igrati online ako je preko kabla spojena plejka i router ?

Onda ti nema smisla uzimat mobilni. DMZ ti je naadvanced settings tabu.

Hoćeš reci da je za ok igranje dovoljno zicom 8 Mbps i da je upload 0.5 ?

HideooKoojima sasvim dovoljno. Više ti ne treba.

Pod internet ili local network bi trebao biti DMZ.

Mislim da nas našao napokon

😊
        😊
        1 / 2
        Znači pratim tutorial od flipera i ovdje ukucam samo onu adresu što je on ukucao na DMZ i jeli još nešto treba kliknuti ? VAŽNO hoću li s ovim nešto net pokvariti ? Napon sam pa bolje da pitam Hitno mi treba pa hitno odgovor da mogu igrati . Hvala

Exposed host ti je opcija. I dalje samo prati tutorial.

Znači kliknuo sam stavim kvačicu i add kliknemo izbaci ovo 😪

Ne vidim baš sliku jer sam na mobu, ali ti si upisao 1, a treba biti 5 kao treći broj. Ovo je van IP rangea.