Sad kad je gotova beta, mogu reći neke ukupne dojmove. Na kraju mogu reći da je beta OK, ali mi je zasad i najslabija od svih 3 Uncharteda. Uncharted 2 ne može dostići, ali ima nade da mi bude bolje od trojke, no otom potom, treba još puno raditi da dostigne trojku. Iskupili su se sa zadnja 3,4 dana kad su stavili 2,3 patcha i izbalansirali stvari.
Ono što me najviše smeta je Down/KO system. To po meni treba staviti samo u Co-opu kao dosad i još jednom/dva moda (preporučujem im ubacivanje novog moda tipa Kill Confirmed). Ovu su stvar doslovno zalijepili iz TLOU-a, a znamo da je to prava timska igra dok Uncharted nikad nije bio prava timska igra, makar si ipak morao i igrati timski, nisi mogao previše sam. A ovo jednostavno ne paše za Uncharted, ovo je previše fast-paced igra za taj sustav. Ako će to staviti još i u modovima tipa Plunder ili Team Objective to će biti preloše jer osim što ćemo se morati koncentrirati na glavni objective tog moda mi ćemo morati još gubiti vrijeme na to da se pobrinemo da je protivnik skroz mrtav. Da ne govorim kad ti budale kradu killove.... Uglavnom, copy/paste koji ne paše u ovoj igri osim u Co-opu i posebnim, novim modovima.
Radar na kraju nije ni toliko loš, makar se ne bih žalio da ga izbace, no znam da neće jer ipak moraju imati neke inovacije. Mysticalsi i Sidekickovi kad već moraju biti u igri (a najradije ne bih jer želim igrat protiv pravih igrača, a ne da me AI-evi i NPC-evi ubijaju) onda će ih valjda iskoristiti na najbolji mogući način, a da ne bude iritantno od prekomjernog korištenja. Sidekickovi i nisu još toliki problem, uspjeli su ih izbalansirat, ali Mysticalse poput usporavanja vremena i Djinna (kojeg sam eksplojtao kad mi se ostali nisu svidjeli/nisu mi pomogli) moraju izbaciti. Užasno su iritantni. Čak sam se i ja osjećao ko pizda kad sam Djinna koristio, a ono za usporavanje vremena je još iritantnije. Heavy weaponsi su OK, ali meni nisu previše pomogli pa ih nisam ni koristio. Gearovi su isto dobri, mine su zajebana stvar ali sasvim dobra novost dok C4 i nisu previše pomogli. Indikator kod granata je preloš u odnosu na savršene iz U2/U3. Em je nekako čudno bacat i rijetko kad bacim kako hoću, a i često me ube s granatom jer ne znam jel granata metar ili 10 metara iza mene tako da to treba ispravit. Boosteri i nisu od neke prevelike pomoći osim onih za povećano zarađivanje novca. Trebaju se vratiti neki tipa Fleet Foot ili Scoped In svidjelo se to nekima ili ne. No neću ni tugovati previše ako ih ne vrate.
E da i onaj charge melee mi je njesra, trebaju vratiti normalne stealth killove, a od melea treba biti ovaj normalni, tj. 3 udarca šakom, downan si.
Puške su uspjeli stvarno balansirati i svatko će naći nešto za sebe, meni je MP34a prejeben i to ću navjerojatnije koristit. Pištolje bi zato trebali malo poboljšati jer i nisu od prevelike pomoći.
Naravno za customizaciju ne treba previše govoriti jer će masu toga staviti u punoj igri i neka će, ali možda je najbolja da ne diraju weapon customizaciju kad su oružja sad ovako balansirana. Jer kad se počne prtljat po accuracyu, reload speedu i sličnim sranjima neke puške će postat OP.
I neka stave natarg party opcije iz U2/U3. I naravno nadam se matchmakingu kvalitetnom kao u U2. To je otprilike to, priznajem popravili su se pred kraj i nadam se da će nastaviti popravljat stvari i da će biti to vrlo dobar MP na izlasku (za nešto više se i neću previše nadat).