Pozdrav,
zanima me, ako netko zna, mogu li se u Zg negdje kupiti O rings (kako se god zove na Hrvatskom) za mehaničke tipkovnice (one male gumice da se tipke na mehaničkoj tipkovnici ne čuju). Znam da se mogu naručiti sa amazona/aliexpressa itd ali mi se ne da čekat isporuka.
O Rings za mehaničke tipkovnice
KholegTheExiled
Teško. Možeš probat u bauhaus ili pevex i slične hardware storove, ali ne znam jel to isto.
Probaj naći isti radijus.
Mogao bi tako, ponesi tipku i isprobaj, to se prodaje u rinfuzi.
Ipak, ako misliš da će ti gumice pomoći, neće. Ostat će djelomičan klik, a izgubit će se osjećaj tipkanja. Klik tipkovnica ne radi na dnu, nego malo prije kraja hoda.
Jedini način da imaš nečujnu mehaničku tipkovnicu je da se riješiš ove i uzmeš smeđe switcheve.
weky ok puno hvala na odgovoru. Nisam znao za ovo da će mi utjecati na tipkanje. Budem si razmislio.
weky
A mislim nigdje nije spomenuo da ima plave, odnosno clicky switcheve.
U tom slučaju oringi neće pomoći u stišavanju, a ako nema plave definitivno bi mu mogli smanjiti clack koji rade keycapi na switchu.
Osjećaj tipkanja je drugačiji, po mnogima gori, ali možda ti se i svidi. Ima ljudi koji to vole.
Ja ne volim oringe, ali recimo Cherry Silent Red switchevi su mi pri vrhu najboljih switcheva koje sam probao iako imaju gumice na slideru gore i dolje pa umekšaju feeling.
A ne volim inače ni linearne switcheve.