Datum izlaska: 5.3.2009.
Žanr: Akcija, Survival Horror
Platforme: PS3/X360/PC
Tvorci: Capcom
Direktor: Kenichi Ueda, Yasuhiro Anpo
Radnja prati Chrisa Redfielda i Shevu Alomar koji pokušavaju u Africi spriječiti Ricarda Irvinga da proda biološko oružje. No nailaze na starog neprijatelja Weskera...
Iako je igra ocijenjena prilično dobro, neki su razočarani nedostatkom straha te čudnim kontrolama i gameplay odlukama.
https://www.youtube.com/watch?v=UX89tmpiuDA
Resident Evil 5
Kad sam prvi put upalio igru mislio sam si pa kakvo je ovo govno??? Ali nakon što sam se navikao, moram priznat da mi je igra fantastična. Te čudne gameplay odluke poput lošeg ciljnika, čudnih kontrola ili nemogućnosti kretanja dok ciljaš su mi sasvim jasne. Ipak je ovo survival igra i morali su nekako otežat igru. Ovo mi je prvi RE tak da nisam najbolje upoznat s pričom i neke stvari mi nisu skroz jasne, ali moram priznat da mi je priča jako dobra i zanimljiva. Lokacije su odlične. Igram na Normal i nije nešto preteško, ali ima zeznutih dijelova. Boss borbe isto zabavne. Sheva za prste polizat. Sad sam na Chapteru 5-2, znači još ima 5 Chaptera i moram priznat da igra nije kratka, bit će tu sigurno 13+ sati.
Ipak je ovo survival igra i morali su nekako otežat igru.Na papiru možda si i busaju prsa sa tim survival ali daleko je to od toga. Ja sam igru prešao valjda 5 puta,što solo,što s frendom u co-opu što znači da mi se igra dopada ali daleko je to od nekog Survival Horrora. Ovo je jedna dobra TPS pucačina.
prva igra koju sam obrisao sa tada tek kupljenog x360.Za mene jedno od najvecih razocarenja u istoriji gaminga.
Iako mi nije prvi vrhu serijala, odnosno bolji mi je samo od RE: Revelationsa i RE6, prosao sam ga na svim razinama tezine, igrao solo i co-op i nadogradio sva oruzja na maximum te skupio sve embleme.
Ukratko loša kopija RE4.
Ali svejedno dobra igra pogotovo u društvu.
Iako mi nije prvi vrhu serijala, odnosno bolji mi je samo od RE: Revelationsa i RE6, prosao sam ga na svim razinama tezine, igrao solo i co-op i nadogradio sva oruzja na maximum te skupio sve embleme.E ovo me zanima. Ja gledam, tih nadogradnji za oružje ima milijarde i nema šanse da ih sve upgadeam u prvom prelasku. Sad, jel se prenose nadogradnje u drugi prelazak u kojem bih mijenjao težinu?
I zaboravio sam reći, sviđa mi se jako što moraš pazit na svaki (pa gotovo svaki) metak. Pokušavam samo headshote napravit, a često ostanem na samo par metaka nakon nekih polubosseva ili veće skupine protivnika.
Ja gledam, tih nadogradnji za oružje ima milijarde i nema šanse da ih sve upgadeam u prvom prelasku. Sad, jel se prenose nadogradnje u drugi prelazak u kojem bih mijenjao težinu?Prenose se.
Da to nije slučaj, prelazak na najvišoj razini bi vjerojatno bio nemoguć - padaš od jednog ili dva udarca, a nenadograđenim oružjem bi radio premalu štetu. Ja sam pri tom prelasku koristio posve upgreadani magnum. Padali su kao muhe.
Odlično. Bit će tu sigurno par prelaska jer je igra jako zabavna. Vjerujem u Co-opu će nam biti zabavno :
Ako ideš na Professional onda ni slučajno nemoj solo igrat jer buš izgubio sve živce zbog očajne Sheve. Probaj i farmati coinse tak da možeš kupiti infinte ammo za par oružja (sačma ili magnum).
Znam, upgrade oružja je vrlo važan. A i s Densetsuom ću igrat Co-op vjerujem da će biti jako zabavan. Ono malo splitscreena što sam igrao s burazom je bilo zabavno.
Jako zabavna igrica no nazalost vrijeme ju je pojelo i danas mi je (nakon ME, Vanquisha, Shadow of the Damned u kojima se hoda i puca) gotovo neigriva.
Preveliki je fokus na akciji tako da nemogucnost kretanja ne predstavlja nacin otezavanja igre vec tehnicki nedosatak.
Nadam se da imas Gold Edition jer on nosi jedan mali krasni dragulj od DLC-a koji je bolji od kompletne igre za jedno 10 stepenica.
Ako ideš na Professional onda ni slučajno nemoj solo igrat jer buš izgubio sve živce zbog očajne Sheve.Ja sam bio jedan od tih manijaka, samo sto sam ja kontrolirao Shevu (njeni udarci su mi izgledali efektnije od Chrisovog bijesnog šaketanja) ali je Chris znao odleprsati u daljinu gdje ga neprijatelji jednom poskakljaju i on vrisne. Ne zelim ni najgorem neprijatelju pozeljeti takve muke, vjerujte mi.
A kakve (rasisticke) psovke su izletavale iz mene... dobro da mi prozori dobro dihtaju jos bi ljudi mislili da sam rasist. :(
Ali platinu imam, i bilo mi je zabavno. Danas to nebi ponavljao.. tada sam bio mlad... i lud....
I jos samo nesto na kraju ovog (nepotrebno) dugackog posta. Mali savjet.
ZoNTrA Koristi RPG na bossovima. Nemoj se sramit, nije to nikakav cheat. Bossove se skida RPG-om. UVIJEK i SAMO RPG-om.
Ima jedno krasno mijesto za farmanje RPG-a, stavim ti ako si zainteresiran (kolega Densetsu mi je to svojevremeno rekao i ljubim ga zato posred cela :* ). :)
A reci kad vec nudis pomoc
Zlato isto ne bi bilo lose za znat gdje se farma, mislim da sam procitao bas negdje na ovom 5. chapteru.
A reci kad vec nudis pomocRPG lokacija
Zlato isto ne bi bilo lose za znat gdje se farma, mislim da sam procitao bas negdje na ovom 5. chapteru.
https://www.youtube.com/watch?v=xugqI7cueVw
Zlato... hmmm... ima ona jedna lokacija u 5. chapteru s puno Lizarda (onih vragova s jezikom).
https://www.youtube.com/watch?v=48XK0RrUgM4
Samo prethodno ukljuci infinte ammo za RPG jer oni su opasni. JAKO. I zelis ih daleko od sebe (JAKO daleko). :)
EDIT: opet ne znam stavit video kak treba. Uglavnom, snaci ces se. :)
Zlato se farma na kasnijem dijelu s Lickerima (tj. farmaš one heart dijamante koje prodaješ poslje). U kratko vremena možeš natuć brdo para.
Pa upravo sam na tom dijelu s Lickerima tako da cu tu onda skupit prijeko potrebno zlato.
Imas dva chaptera di su Lickeri,tak da se sad nemoras na to fokusirat. Poslje mozes loadat chapter pa onda radit restart checkpointa za farmanje.
Nego koje su vam najbolje boss borbe?
Meni je prva s Uroborosom u plinskoj komori odlicna i ova zadnja s onim paukom od 70 metara (mislim da se U-8 zove). A sudeci po flashbackovima moglo bi biti i zabavna ona s Weskerom.
Boss borbe su vrlo dobre u RE5. Taj sistem da se možeš vratit na ranije nivo i skupljat novce i iteme je bedast i ne priliči RE serijalu.
Šteta šta su promijenili sustav inventoria iz RE4.
Slaganje oružja, biljki i municije u kovčeg zamijenili su s devet polja radi co-opa.
ZoNTrA
Nakon petice odmah se bacaj na prethodnika. Genijalna igra koja nikad neće ostarit.
Prešao san je par puta mogao bih bez problema opet.
Pa nevjerojatno kako me psihicki ubila ova borba s bossom na 5-2. Bio sam na rubu da disk potragam na komadice i bacim ga u smece. Mrtve ruke mu se stalno spawnaju ma koliko god pucao u njega. A i dosao sam s dosta malo metaka i nikakvim power weaponom osim shotguna na njega.