Ovdje često u zadnje vrijeme tipkamo kako: nove konzole ničim ne opravdavaju kupnju, nema se šta za igrati (najveći EL-O-EL u povijesti, toliko velik da . . . ne znam, ono), nema PlayStation EEEEEKSKLUUUUZIIIIIVAAAA (samo malo manji EL-O-EL od ovog iz prošle zagrade) i sl.
Odigrao sam demo ove igre sinoć. Na dosta načina je predivan.
Prije svega, ovo je potencijalni Resident Evil 4 Modernog Doba. Stvarno je. Taj kratki pišljivi demo je toliko bogat atmosferom, grafičkim prikazom i stilom da je to čudo. RE Engine je monumentalan. Ljudi su ga uspili skalirat i za MH: Rise na Switchu i svejedno izgleda top.
Capcom se trenutno osjeća toliko moćno i samouvjereno sa svojim Resi projektima u zadnje vrijeme (i općenito kao kompanija) da ne postoji način da ovo fejla. Što me zapravo dovodi do poante.
Resident Evil: Village će najvjerojatnije biti prva prava luksuzna VELIKA igra nove generacije kojoj će biti teško odoljeti. Prva prava luksuzna VELIKA igra za sve one "koji nemaju šta za igrati". Ne samo to. Mislim da ćete se osjećati glupo ako ne nabavite Resident Evil: Village. O takvoj igri se radi. Podsjeća na nikad ponovljenu i neprikosnovenu moć PlayStationa 2. A i na Bloodborne. S shotgunom.
I izlazi već 7.5. . . . WOW!!