Zero Ja sam se na kraju kad mi je dosadilo samo ubrzao story do kraja i to je to. Što ti nije sjelo?
Zanimljivo bi mi čuti i drugu stranu s obzirom da je igra više manje univerzalno brutalno prihvaćena. Meni je zapravo dosta lošija od jednice.
Skoro sve promjene su mi loše sjele. Tipa proširili su melee dosta, a na kraju je opet sve to drljavo i nefektivno, pogotovo kad je ono melee koplje toliko ojačano. Napuniš ga, opališ po bilo čemu (čak i najvećim nepriateljima) i odmah je ošamućeno za free udarce, a dok se taj jadničak diže opet napuniš za novu rundu ošamućivanja. Još kad to koristiš s onim kopljem za bacanje koje eksplodira zbilja nema potrebe za ničim drugim i totalno demotivira igrača od eksperimentiranja i korištenja drugih oružja. To mi je baš korak nazad u usporedbi s prvim dijelom gdje su pojedini weaponi bili učinkoviti za određene vrste nepriatelja. Jedini down side tog koplja je što strga dijelove, ali onda dolazimo do druge stvari koja je broken, a to je loot sistem.
Ako se imalo detaljnije igra čak i u samom početku već svega ima na lopate jako brzo, barem od ovih osnovnih stvari za craftat. A za armore niže klase je jako lako doći do dijelova, dok su ovi legendary ili kako se već zovu baš zahtijevali brutalno farmanje ovisno o RNG, ono paziš ko budala kako kidaš dijelove, da na kraju shvatiš da dosta tih dijelova padne neovisno o tome već RNG-u. Uglavnom su ekonomija i balans gotovo nepostojeći.
Treća stvar je taj svijet. Za početak mi je svijet malo mrtav, fali živosti i random događaja. Dok su u prvom dijelu dosta suzdržaniji bili ovdje su baš išli all out i neznam ali meni je to sad sve skupa jako jeftino, naivno i neuvjerljivo. A i očito su jako nadahnuti Witcherom koji je imao brdo dijaloga i backstorya za sve jer ovdje aposlutno nitko nezna kad umuknit, svaki najmanji lik ima 5 grana razgovora, kojih se svaka grana na još 2-3 podgrane. Jako mi je to ružno pogotovo kad svaki razgovor u main storyu završi sa: ček ček samo malo, imam ja još pitanja lol. Nekad je manje, više.
Četvrta stvar je ta famozna grafika, koja mene iskreno nije uopće očarala. Sve mi je dosta nepregledno i generično. Nakon tako čistog looka Eldena i njihove mašte ( ili kako to ekipa kaže arta ), ovo je baš... meh. I točno se vidi da je to samo napumpani stari engine što mi je za generacijski skok i 5 godina čekanja malo razočaravajuće. Kao i u prvom dijelu mi Aloy fali ipak malo težine, tromosti i inercije. Općenito su mi kretnje i kretanje malo drveni. Ali količina detalja i na najrandom side likovima i animacije lica takav scope su m neviđene. Tu im skidam kapu.