Završio sam igru. Zadovoljan sam ali nisam oduševljen.
Dosta vas ovdje je pohvalilo storytelling, likove i questove.
Ja to nisam tako doživio. Iako se vidi napredak u odnosu na Zero Dawn meni osobno nedovoljno dobro.
Main story mi je bio solidan i ništa više od toga. Jednostavno mi nije ostavio neki jači utisak iako je bilo nekoliko stvarno dobrih scena i trenutaka.
"Važnijih" sporednih likova je više nego u Zero Dawnu i neki su dobri kao npr. Regalla i Tilda ali velika većina su i dalje zaboravljivi i nezanimljivi.
Isto s sidequestovima. Nekoliko jako dobrih ali nije to ni blizu kao Witcher ili Dragon Age companion questovi.
Generalno priča, likovi i questovi uopće nisu loši ali ipak ništa posebno.
Šteta jer sam lore i "pozadina" su fenomenalni.
Gameplay mi je bio dobar ali ista AC formula koja se nije mijenjala zadnjih 15 godina.
Borba mi je bila dosta dobra. Oružja su raznolika, razni perkovi, weapon technique itd. stvarno daju puno opcija.
Machinei su raznoliki i vrhunski dizajnirani. Animacije isto tako pa borba stvarno zna biti prezabavna i često izgleda spektakularno.
Ipak borba ima par problema zbog koje ne mogu reći da je odlična.
Jako nedostaje lock on sustav i kamera često zaluta što je znalo biti frustrirajuće u borbi s više neprijatelja.
Melee borba me nije impresionirala. Iako je moguće izvoditi razne kombinacije često sam se mučio jer je error window za pritisnuti tipku u pravom trenutku premalen.
Imao sam sitnijih problema u borbi kad mi Aloy zapne za neki kamen dok trčim ili kada npr. želim skočiti a ona se ulovi za neki zid iako to nisam želio.
S druge strane…
Svijet Forbidden Westa me oduševio.
Velik je, raznolik, maštovit i predivno dizajniran. Baš je bio gušt istraživati ga i otkrivati lore kroz razne zapise.
Igrao sam igru 60 sati i uživao sam u predivnom svijetu i zabavnoj borbi ali igra mi nije ostavila snažan dojam kao npr. Mass Effect 2, DA: Inquisition, RDR2 ili Witcher 3.