Za one koji povlače da "mladi žele sve odmah na pladnju", mislim da niste svjesni koliko je to omalovažavajuć argument. Kao prvo, stanje industrije i mikrotransakcija u zadnjih deset godina je takvo zbog starijih, a ne mlađih koji su tek došli u poziciju da mogu trošiti novac na igre. Kao drugo, osobno obožavam simulacije. Od vožnji u kojima sam se naigrao Dirt Rallyja i Dirt Rallyja 2, Project Carsa, F1 pa sve do mil-simova poput Squada i Hell Let Loosea (u kojemu sam nakon 200h igre došao do najvišeg levela jedne od desetak klasa). Pobogu, jedna od najdražih igara mi je Euro Truck Simulator 2.
Također sam odigrao dosta novijih live-service igara i onih koje se tako predstavljaju jer su moralio izbaciti nedovršenu igru na tržište. S obzirom na to koliko se lufta daje PD-u da će popraviti igru poput GT Sporta (sramotno da im se jednom oprostilo, a kamoli dvaput), sve ukazuje na to da je riječ o ovoj drugoj skupini. Ako su morali izbaciti igru koja je očito tek kostur, onda su ju mogli naplatiti 30€, staviti etiketu EARLY ACCESS i ubaciti MTX. Ovako je samo pljuvanje igračima u lice.
Za one koji pak tvrde da se ne moraju skupiti svi auti. Naravno da se ne moraju, ali ako se žele, poanta je da se mogu skupiti u razumnom vremenu, a ne da GT7 mora postati drugi posao koji postaje jedina igra koja se igra.
Nitko ne kaže da se ne može uživati u igri. I meni je često zabavna zbog voznog modela. Međutim, ovo smrdi na toliko loših poteza koji će dodatno uništiti igru, a oni koji kritiziraju one koji kritiziraju takve poteze samo pomažu tome da 1.07 bude tek prva u nizu takvih zakrpa.