Moj kratki osvrt nakon kaj sam ulovio jučer 4-5 sati kod frenda na G29.
Prije nego sam probao, govorio sam si ok, možda su zajebali sa always online, možda stvarno pretjerujem s reakcijom na mikrotransakcije i možda je igra dovoljno zabavna da me grind ne bude smetao, nisam bio u pravu.
Čak i vožnja je minimalno unaprijeđena od predhodnika, collision system je ubi me bože. Kao da igram bumper cartove na nekom prošćenju, damage modela ne postoji, nije ni bitan, ali filing udarca u neki auto je nikakav, guraš protivnike od sebe ko da igraš Lego Racers.
Vozio sam iz kabine , ali morao sam probat 3rd person kameru i jad i bijeda. Zašto je zaljepljena za auto i zašto se trese s autom? Driftanje izgleda ko da igra lagga umjesto da lovim zavoj.
U skoro 20 godina postojanja serijala, dojam vožnje auta pri 250 km/h je još uvijek isti ili čak i gori nego u prve dvije igre.
Onaj argument da je GT simulacija pa nemreš očekivat divljanje pada u vodu svakome tko je ikad vozio auto blizu tih brzina.
AI je prepreprelagan. U istom autu, sa svojim ispodprosječnim volan skillom uredno radim sekundu-dvije razlike na Hard AI. Ne defendaju uopće, razmiču se kad prolaziš, racing line im je nikakav... Znam da dolazi Sophy, al kaj bi trebao do tad? Pravit se da je ovo dobro?
Ekonomija u igri je totalno pokvarena. Sve igre u serijalu su bile grindy, ali ovdje je tolko očito da se išlo na maksimizaciju profita od mikrotransakcija da stvarno boli za gledat.
Gume za jebeni auto koštaju ko Abarth Fićo, tolko o ekonomiji, a pazi sad, nijedan auto, nijedan upgrade za auto nemreš prodat. WTF? Znači pohlepa na maksimalnoj razini. Dobiješ prize car i nemreš ga prodat ako si ga kupio već prije.
Predatorne mikrotransakcije su došle još u GT Sportu i to je razlog zašto je to prvi GT koji nisam ni taknuo, al ovo je baš pretjerivanje.
Teško mi je uopće skužit koji dio igre bi mi trebao bit zabavan pa da mogu reći ajde bar su to napravili kak treba.
Grafiku, ok, ajde, auti stvarno izgledaju wow, ali nisu ni to napravili kak treba. Vožnja iz kokpita po kiši izgleda u najmanju ruku jadno. Pola vremena izgleda kao da staza uopće nije mokra, ajde te neke bezvezne točkice ti se pojavljuju na staklu, ali to je to.
Za igru koja košta 70 eura, u kojoj moram plaćat dodatno ili gubiti vrijeme, koja u odnosu na GT5 sa PS3 ima poboljšanja samo u renderanju auta i staza...
Ne hvala.
Nekom kom se utrkuje, rađe igrajte F1 2021. Igra ima problema, al bar ne radi budalu iz vas.