Picek Prije sam to istraživao kad sam kupovao pošto sam prije imao dva Logitecha pa su oba brenda bila u užem izboru.
Thrustmaster definitivno ima bolji i prirodniji feel jer drugačije isporučuje taj force feedback, različite su tehnologije u volanima. Thrustmaster ima remenje i onda je linearnija svaka promjena jer se može za milimetar pomicati, a Logitech ima zupčanike i onda promjene ne mogu biti tako male jer su ograničene rasponom između dva kraka zupčanika. Nek me @Nexus ispravi, ali rekao bi da G29 ima "plastičniji" feel.
Što se pouzdanosti tiče jedino što sam primijetio da mi je glasan ventilator kad se zagrije, ali to je od početka tako bilo i tako su i ljudi pisali da će biti. Nisam imao problema u ovih 5 godina. Ali ako želiš vozit s ručnim mjenjačem, a želiš, računaj da je to još love za Thrustmaster TH8A shifter. Ne znam je li kompatibilan volan s drugim shifterima. Ne znam kako to ide s Logitechom i mjenjačem, je'l se kupuje posebno ili se dobije?
Ali po meni nećeš ni s G29 fulati, ako je to za tebe napravit ćeš upgrade kasnije i to je to. Ako nije, lakše ćeš prodati jer je to ipak Logitech i nije toliko skupo kao TM®.
U svakom slučaju oba volana su mainstream pa imaš hrpu revieowa i usporedbi po netu. Uzmi si sat-dva i pogledaj malo pa ćeš lakše odlučiti. Ja sam se nakon tog svega odlučio za Thrustmaster jer mi se svidjelo što se mogu lako drugi volani stavljati (imam i F1 volan) i shifter mi je bolji od Logitechovog. Iako shifter nije idealan jer je malkoc predugog hoda za utrkivanje. Dobar je ako voziš muscle car iz kasnih 60-ih i kul izgleda ovak metalni i gated.