chono e moj kralju 😃 ti misliš da ne mogu naći to što si ti našao i onda nastaviti
Podjednako su je koristile sve vojske svijeta. Postupno se termin snajper počeo rabiti za djelovanja koja i danas podrazumijevamo pod pojmom snajperizam i snajperist. Snajperist je osoba, specijalist svoje vještine, čija je primarna zadaća uništiti točno određeni vrijedni neprijateljski cilj na velikim daljinama uz uporabu vrhunske opreme, u prvom redu precizne puške. Snajpersko je oružje precizno streljačko naoružanje opremljeno optičkim ciljnikom, a namijenjeno je za provedbu zadaća posebne namjene. Takvo se oružje razlikuje od običnog streljačkog naoružanja po optičkom ciljniku, “mekom” podesivom mehanizmu za okidanje, kvalitetom i konstrukcijom cijevi, posebnom izradom kundaka te uporabom posebnog streljiva. Kad govorimo o preciznosti pojedinog oružja, važno je napomenuti da je snajpersko oružje samo pola jamstva preciznog pogotka, dok je druga polovina streljivo koje to oružje koristi. Ako je kvaliteta oružja ili streljiva nedostatna, ne može se govoriti o mogućnosti preciznog pogađanja na velike daljine. Posebno konstruirane snajperske puške omogućuju pogađanje ciljeva i na vrlo velikim daljinama (više od 2000 m).
😃 mene si mislio zajebati?
Vratio sam te u građanski rat oštrostrijelcu!