Odvalio sam od smijeha na ovo u Trump temi, ali nisam želio dodatno kvarit temu pa pišem ovdje jer sam se sjetio nećeg drugog
Prije 15-ak godina aktivno se aktivno igrao SAMP, online modifikacija za GTA SA. Igrao se najviše RP i tu se radilo milijardu kompromisa kako bi se uživilo u igru. Primjerice, to sam skroz zatomio, a sad sam vidio na nekom YT videu, modifikacija uopće nije imala NPC-eve. Imala je do stotinjak ljudi na mapi, najčešće puno manje, ali ja ju pamtim kao da je imala tisuće ljudi po ulicama.
No da se vratim na ono što sam želio zapravo napisati. RP-alo se na veliko, ali za sve je trebalo ubacivat tekstualne komande. Recimo, za srednji prst prvo ide T da otvoriš prozor za pisanje pa /r middlefinger za animaciju. Tako i za mahanje, pušenje, drogiranje, ljubljenje Najgore je bilo za otvaranje vrata. Naganjaju te, moraš ući u kuću, i dok napišeš /enter pokolju te
No da se sad stvarno vratim na temu, samo pričanje s drugim igračima bilo je genijalno. Imao si /IC chat za pričanje iz prvog lica lika s kojim RP-aš i /OOC za komunikaciju kao igrač. I to je otprilike ovako izgledalo:
/ic jebemti mater di su nam nestale pare iz kase za oružje
/ooc sry nisam ti želio jebat mater
/ic (odg) pusi kurac nemam pojma
/ooc (odg) np
/ic ma napusi se kurca
/ooc sry opet
/ooc daj kickaj onog sto lagga
Svaki put je trebalo pisat taj /ic ili /ooc, ali uzivili bismo se ko životinje i evo sad se čudim i ne mogu vjerovat da se to tako igralo godinama. A tako bazična igra, samo kostur onoga što je SA. Često mi tako fali neka OOC tema na forumu, kad se uživim s Teslom ili Trumpom da se kroz neki drugi kanal zajebavam i po potrebi ispričam koga već gazim. Doduše, znao sam tako s Ficom ponekad, na forumu ubijačina oko servisa el auta i Starfielda, na PM već dolaze poruke hoće li se gasit forum i može li se prijeći preko nekih riječi, a na Discordu se istovremeno zajebavamo oko neke druge teme