fensisuperstar
Za TRT da ga uzimaš moraš imati nekoliko nalaza u nizu nizak testosteron ali kod nas čak ni tada. Jednostavno mora postojati niz nalaza i dokazan problem sa štitnjačom, hipofizom ili testisima. Tek u tim iznimnim slučajevima dobivaš zamjensku terapiju. Tu treba igrati s dozama jer neće svako reagirat isto i malo je reći koliko duboko to ide da ne skrećemo s ove teme.
Ja ti pišem da u americi dođeš u kliniku, kažeš imam nizak test, kupiš ampulu i ubrizgaju ti dozu, tak svaka 2 tjedna ili po dogovoru uzimaš sam. To se masovno zloupotrebljava u svrhe bodybuildinga, samo na legalan način sada.
Provideri služe masne pare i jedina pozitivna stvar u tome jeste sterilnost lijekova odnosno svi su pharma grade, netrebaš kupovati testosteron koji neko kuha doma u šupi u kadi ili underground labu kao što rade poznati bilderi.
Važno je istaknuti da višak testosterona konvertira u estrogen aromatazom (ili obrnuto kod ženski) tako da genetski skloni tome mogu imati nuspojave. Neko dobi samo akne, neko ginekomastiju, određenima se poremete drugi hormoni pa se rijedi kosa. Nekome poraste prolaktin pa ni nezna i postane eunuh kroz dulje razdoblje.
Koliko će nekome testosterona otići u estrogen ovisi o njegovom genu.
Treba tu pratiti dakle sve hormone, uzimati druge lijekove uz terapiju. Nakon nekog vremena i HCG(human chorionic gonadotropin) kako bi ti testili ostali u funkciji za plodnost. Jer testisi gase proizvodnju testosterona čim uneseš vanjski, nemaju potrebu za proizvodnjom.
Ovo napisano vrijedi i kod promjene spola. Tu je zajebancije neviđeno i doživotna kontrola, pikanje i posjeti endokrinologu.
Samo to nitko ne prikaže javno i transparentno.
Ljudi nemaju pojma o biologiji čovjeka radi lošeg obrazovnog sustava. Misle da za postat žensko treba odrezat penis i stavit umjetne grudi i obrnuto.
@fensisuperstar , razina testosterona kod nas je 230 do 1100 ng/dl za dob od 18 do 26 godina.
Kako godine rastu tako se maks brojka smanjuje.
Postoji jako dobar biološki razlog zašto deda od 60 godina nesme i nebre imati testosteron (prirodno) od 1000 npr. Tijelo je super povezano i dizajnirano.
Znači ti možeš imati niži cijelo vrijeme, oko 300 recimo ali nećeš dobiti lijek jer nisi ispod granice. To je tek strahota. Naravno da nitko nema 24/7 1100, jedan dan nespavanja i padne za pola. Ovisi i o prehrani, stresu, treninzima i načinu života općenito.