Genesis Fico je po meni generalno open mind jer je HC zagovorenik LGBTQ+ zajednice.
Ne bi rekao nikad da je to open minded.
Open minded za mene je generalna otvorenost prema idejama koje imaju smisla, ne slijepo vjerovanje svima i prihvaćanje svake prakse i misli koju gura lijevo/progresivno orijentirani dio populacije. Oni su isto bili puno puta u krivu kao i ovi desno.
Genesis ti nemas nista protiv toga dok se tebe ne dira, al kroz igre/filmove/serije/skole/firme se to zapravo tebe dira jer se zahtjeva od tebe da ti to moras prihvatit i pomogucnosti ak imas djecu da ih educiras da je uredu da postoje takvi ljudi zato i je to "veliki problem" danasnjice jer stariji to ipak ne prihvacaju olako ko mladji ljudi.
Ovo ti ima smisla jednako kolko i izjava da se od tebe zahtjeva da prihvatiš zle ljude zato jer u igrama i filmovima ima zlih ljudi. Ili da moraš prihvatit da oružje ima beskonačno metaka zato jer Steven Segal nikad ne reloada.
stitrek transgender pojave koja se najviše javlja razvojem tehnologije (mediji, filmovi, internet, politika, trendovi…) i "lakšem" nacinu življenja.
Ne bi ja rekao da je transrodnost nastala razvojem tehnologije, definitivno je pospješila širenje fenomena rodne ideologije i politiziranje istoga, ali iako nemam za to dokaze uvjeren sam zapravo da se radi o prirodnoj pojavi i da je slučajeva bilo među ljudima oduvijek kao i da takvih slučajeva ima među životinjama oduvijek samo životinje nemaju mogućnost ekspresije takvih stvari.
Organizam svakog živog bića je jako kompleksna stvar i ovisi o balansu nebrojeno puno faktora isto tako i o urođenim karakteristikama, pa i utjecaju okoline.
stitrek Ta pojava se najviše javlja u korporativnoj US kojoj cesto ništa nije sveto i lagano ide silaznom putanjom kao kompletno društvo, US je svoj vrhunac dosegla u 90-im i 2000-im, a tko visoko leti nisko pada.
Korporacije rade ono što je u trendu. Budi siguran da će mjenjati ploču jednom kad profit krene dovoljno padati. Na žalost imaju vrlo veliku utjecajnu moć na ljude i njihova mišljenja što znači da se promjene čekaju jako dugo, ali dogodit će se.
doctorfreak Ja i dalje ne vidim problem. Kako ima rasnih razlika odnosno boji kože, vjere i slično zašto bi drukčije bilo s gay i transgender populacijom?
Gay i transgender nisu povezani. Radi se o dvije potpuno neovisne stvari. Zajedno ih se trpa pod isti krov zato jer je tako lakše osuđivati ljude koji ne podržavaju rodnu ideologiju.
doctorfreak Poštujem sve i ne diram nikog. Svaki čovjek kroji život onako kako on želi i nitko mu to nema pravo uskratiti. Tako učim i svoje dijete. I nikad mu necu dopustiti dok sam živ da radi razlike između ljudi zbog takvih stvari.
Kad bi tako svi razmišljali, o ovakvim temama se nebi ni pisalo ni raspravljalo. Tko smo mi da nekome branimo ako žele promijeniti spol ili se žele oblaciti kao osoba suprotnog spola?
Mislim da su ta vremena predrasuda daleko iza nas. Ali naravno da ima i debila koji inteligencijom nisu prešli pračovjeka. Takvi su zapravo problem.
Poštovanje je ključno. Sve što si rekao stoji, ali nitko ovdje ne pljuje nikoga niti priča u neprijateljskom tonu o bilo kojoj skupini ljudi. Konačno, jer bilo je i toga.
Sranje je što nam se nameću podjele sa svih strana, a ljudi koji ni krivi ni dužni nasjednu na nešto takvo još više potiču te podjele.
Primjer pro life i pro choice. Kaj su mediji izbtoga napravili. Ne možeš bit racionalan i realno promotrit abortus kao kompleksnu temu za sve uključene nego moraš odabrato stranu. I zato većina ljudi i odabere. Stvarnost je takva da su svi normalni ljudi i pro life i pro choice, ali upravo takvom terminologijom koju diktiraju mediji dolazi do krvavih obračuna i netrepeljivosti koju vidimo s obje strane.
doctorfreak Ako osobu mediji mogu preobratiti da se pocinje oblaciti i ponasati kao osoba suprotnog spola znaci da nema zdrav razum.
Ovo je poprilično istinito i opisuje vrlo dobru situaciju. Transrodnost je medicinski i znanstveno klasificirana kao mentalni poremećaj što znači da si u pravu kad kažeš da nemaju zdrav razum.
Ja imam problem upravo sa time što se tim ljudima pričaju stvari koje nisu istina, nisu realne i nisu moguće, a gura ih se pod kišobran sa gej populacijom i pod borbu za ljudska prava.
Sad ovo ima veliki potencijal da ispadne besćutno i netolerantno, ali mentalni poremećaji nisu problem ljudski prava. Terapija za shizofreniju nije enableanje i potvrđivanje deluzija shizofreničara i govorenje da, stvarno se radio obraća upravo tebi u ovom momentu i onaj čovjek s kojim si se mimoišao te zapravo prati i planira te ubiti u snu.
To nikako nije od pomoći osobama koje imaju pravi pravcati definirani mentalni poremećaj i moraju živjeti u istom svijetu kao zdravi ljudi.
doctorfreak To ti je ona stara, hoces se bacit sa zgrade ako ti ja kazem da je to sigurno?
Hoćeš si promjenit spol ako ti ja kažem da je sigurno? Hoćeš staviti dijete na blokatore puberteta ako objavimo da se s njih može skinuti bez posljedica kad god želi
doctorfreak I? Jel to tvoj problem ili njihov?
Po takvom bi mogli reci i da je tetoviranje cool jer tako kaže okolina i isto je ispiranje mozga. Necu se tetovirat nikad. Ali necu se ni zgrazavat na onog tko je tetoviran niti ga gledati kao drugorazrednu klasu.
Ti moras svatiti da svatko sa svojim tijelom i zivotom radi sto zeli. To je njegovo pravo. Dal ce ga modificirati, dal ce ga unistiti dal ce ga njegovati je osobni izbor i nitko nema pravo braniti suprotno.
U trenutku kad netko od mene traži da se prilagodim svoje ponašanje da bi enableao njegove deluzije i traži javni linč ako ja to odbijem, onda to je moj problem.
Još pogotovo kad se poziva da se iste stvari uvedu u zakon.
Ljudi koji se tetoviraju to ne rade. Briju svoju briju i ne zanima ih tvoje ili moje mišljenje o tome niti će se uvrijediti ako se tebi njihove tetovaže ne sviđaju.
Razlika ne može biti veća.
Da svako ima pravo sa svojim tijelom i životom raditi što hoće. To je sloboda. Doslovno radi što hoćeš.
Samo kaj većina ljudi zaboravlja da postoji jedan uvijet. Svojom slobodom ne smiješ ugroziti tuđu slobodu.
I to je to.
doctorfreak Svijet je takav kakav je, a mlade treba usmjeravati. Tu je presudan odgoj koji tone i tone. Ali to je druga tema.
Naravno. Danas nažalost ljudi često biraju lakšu metodu umjesto ispravne metode. Tako imamo roditelje koji djecu odgajaju na tabletima i mobitelima, a umjesto da djete usmjeravaju u racionalno razmišljanje i realnost, idu im niz dlaku kad god je to moguće jer ne žele slušati drečanje i kmečanje. Zato i imaš slučajeve gdje se djeca šalju na transgender terapije.
Mene moja mama uredno vukla po dućanu kad sam se drečao i valjao po podu jer mi nije htjela kupit igračku. Prestao sam to radit kad sam shvatio da nema rezultata.
Danas kad god to vidim, roditelji praktički mole dijete da prestane plakat, pokušavaju sve samo da bi na kraju kupili bilo kaj kaj dijete hoće.
Što prije naučiš da ne možeš imati sve što želiš, to bolje.