Pa cim je onaj magarac Hegseth rekao da povratak granica Ukrajine od prije 2014. nije realan, prije nego sto se uopce sjelo za stol je bilo jasno da ce Trump i njegovi gladiti jaja rusima.

Nikad se nije ovoliko manipuliralo cinjenicama i zaista me ne bi sokiralo da za 20-30 godina ljudi misle da je Ukrajina agresor u ovom ratu, neki ionako i sada misle da je Kijev glavni krivac za rat.

herc Ovo je točno i vrijedi u biti za svaku državu. Jedino je sad i previše transparentno nakon što je Zelenski odbio dati jamstva za 500 milijardi dolara u rijetkim metalima u zamjenu za daljnju pomoć. Sad treba vidjeti koje će biti posljedice i što će biti s angažmanom EU.

• Heat

•  
      •  

Zero Ništa se neće dogoditi, barem ne u kraćem vremenu, a do tad bi Ukrajina kapitulirala. Trebaju godine da se vojna industrija pokrene i zamijene pomoć od Amerike, Trump je prije valjda 10 godina govorio da će izaći iz NATO-a, a mrtva kurva Europa se i dalje pravi grbava.

Heat

Jbga… ulaganje u obrazovanje bi u pravilu trebalo onemogućiti dolazak idiota na vlast.

• Uređivano

Zero

Toga sam se odmah sjetio baš zato što su par mj nakon početka rata neki naši (a i strani) analitičar rekli kako bi Zelenski mogao nadrljati baš od strane amerikanaca. Tj, da parafraziram: "Baciti poput stare krpe kad im više ne bude trebao".

Onda su mi se takve izjave činile suludima i smješnima. No, međutim… Eto.

Zero Sad treba vidjeti koje će biti posljedice i što će biti s angažmanom EU.

A šta EU može? Njemačka biljezi pad ekonomije kao mikada do sada, bez glavne NATO članice USA vojno ne mogu ništa, jos uvijek su okupirani od strane istih.

Cak i scenarij koji je Trump odavno govorio, a to je da napusti USA NATO, Nijemci nemaju svoju vojsku lol, a ekenomski bi tim potezom jos vise osli u kurac.

Da ne pričam kako te velike EU zemlje imaju trenutno svojih problema na loapate.

Ovo smrdi da nešto što sam pričao prije jedno pola godine s kolegama s posla, a to je da ce se ovi dogovoriti da tamo dokle je Putin dosao u Ukrajini, to je njegovo i kraj rata. Ukrajina ce dalje biti opustošena od ovih takozvanih pomagača iz EU i USA jer nekako mora vratiti dugove. Pasti ce u teški kaos i s godinama propasti, a "netko" ce vec razgrabiti "svoje"

To je tako nažalost uvijek bilo. Ratovi su se vodili i uvijek ce se. Netko je uvijek gubitnik i uvijek ima žrtvene janjadi.

Osobno ne volim Amere, jos manje Ruse, Ukrajinci mi nisu previše dragi, ali nije mi nijedna nacija, medjutim nisu zaslužili ovakav scenarij, a pobjednici pišu povijest i za 20 godina ce izgledati drugacija, nego sto mi znamo.

dormin ulaganje u obrazovanje bi u pravilu trebalo onemogućiti dolazak idiota na vlast

U idealnim uvjetima, da, ali čini mi se da je odavna svagdje nesto pošlo i po tom pitanju u krivu …

Kad već spominjemo EU…

Što se više od ovoga mora dogoditi da Europa odraste i da se više oslanja na sebe? Ovo na čelu s Ursulom je odron!

Izlazak iz NATO-a ne može Trump svojevoljno napraviti, za tako nešto bio trebao podršku u Kongresu, a čak i s republikanskom većinom to bi bio popriličan poduhvat. Mislim, Trump očito divlja jer ga je Zelenski odbio s dealom oko minerala. No bokte, ne možeš s takvim narativom van prema državi koja je prošla pakao zadnje 3 godine i prema saveznicima s kojima još od kraja WW2 (i duže) imaš vrlo čvrste sve moguće političke, poslovne i druge odnose. Obit ćemu se to o glavu i na domaćem terenu.

herc Što se više od ovoga mora dogoditi da Europa odraste i da se više oslanja na sebe? Ovo na čelu s Ursulom je odron!

Europa će pasti…

Deadwalker Obit ćemu se to o glavu i na domaćem terenu.

Ovo cak i sumnjam. Stvar je upravo da mislim da ce Amerima ici dobro narednih godina i tako ce republikanci samo osigurati jos jedan mandat, a na krilima pobjede double down-ati na "izolaciji" od ostatka svijeta.

Sve to trebaju da zahvale Idiotskim demokratima kojima je glavna stvar bila jebeni rodovi i kastriranje djece te rase i ostala LGBT sranja. Da su se držali bitnih stvari, mrtvo ladno bi pobijedili.

Imam osjećaj da kao da su htjeli kaos i evo, dobili su ga.

Deadwalker to bi bio popriličan poduhvat

Meni vise ništa ne zvuči nemoguće.

Ne znam ako ste vidjeli kakve ludorije tip misli izvesti sa izvršnim odlukama no ako vrhovni sud ne stane brzo i jako na nogu, Amerika postaje čista diktatura. Evo komentar sa Reddit-a. Jezivo u najmanju ruku

Copied from r/law

🚨🚨🚨🚨🚨🚨This Executive Order does the following:

❧ All federal agencies, including independent regulatory commissions, are now subject to direct White House control.

❧ Regulations cannot be issued without presidential approval.

❧ The Office of Management and Budget (OMB) can now withhold funding from independent agencies if they don’t align with White House priorities.

❧ All federal employees must follow the President’s and Attorney General’s interpretation of the law, eliminating legal independence.

❧ A White House Liaison is to be installed in every independent regulatory agency to enforce direct presidential control.

⚠️ This is the biggest executive power grab in U.S. history. ⚠️

This formally ends the concept of an “independent” regulatory agency, dismantling one of the last barriers to absolute executive power.

📍 This order effectively erases the last major restraints on executive power. 📍 The federal government no longer operates with checks and balances. 📍 Regulations and laws are now dictated solely by the President. 📍 If left unchecked, this is the moment the U.S. ceases to function as a democratic republic.

1️⃣ The President Now Controls All Regulatory Agencies

✅ The SEC, FTC, FCC, and FEC are no longer independent.

The Stock Market is now subject to White House control, enabling insider trading, favoritism, and targeting of political opponents. Antitrust laws can be selectively enforced, allowing administration-friendly monopolies to expand unchecked. Political opponents in the tech sector, media, or finance can be targeted with regulatory action while allies are protected. Elections are now influenced by direct White House oversight of the Federal Election Commission (FEC).

✅ The FDA, EPA, and consumer protection agencies are fully politicized.

Drug approvals, food safety regulations, and environmental policies can be rewritten for political or corporate interests. Climate change regulations can be erased overnight. Scientific research is now subject to White House approval before public release.

🚨 Implication: There is no longer any neutral enforcement of economic, environmental, or election laws. Everything is now dictated by political loyalty.

2️⃣ The White House Can Block Agency Budgets or Direct Funds Elsewhere

✅ The OMB can now adjust funding allocations for independent agencies.

This gives the President the power to defund agencies without needing Congress. Regulatory agencies that challenge presidential policies will be quietly strangled of resources. Agencies loyal to the President will receive full funding—even illegally. 🚨 Implication: Congress no longer controls federal spending on regulatory enforcement. The executive branch can choke out opposition agencies and reward allies.

3️⃣ The President & Attorney General Have Final Say on All Legal Interpretations ✅ All federal employees must follow White House interpretations of the law.

The Attorney General’s opinions override agency lawyers, inspectors general, and independent counsel. Agencies cannot adopt their own interpretations of legal statutes—everything must align with the President’s views. The President can rewrite federal legal interpretations overnight. 🚨 Implication: Legal consistency is gone. Agencies cannot push back against corrupt, illegal, or unconstitutional directives because the President’s interpretation is the only interpretation allowed.

4️⃣ Installing White House Liaisons in All Regulatory Agencies ✅ A “White House Liaison” will be placed in every independent agency.

This ensures constant presidential oversight of daily operations. These liaisons will report agency actions back to the White House and enforce political compliance. Agency directors will no longer have the ability to act without White House approval.

🚨 Implication: There is now a direct enforcement arm inside every regulatory body. Even agencies that resist presidential control will be internally monitored and controlled.

📍 Every regulatory body—from financial markets to environmental protections—is now politicized. 📍 Congress no longer controls federal funding—agencies must obey the White House or risk defunding. 📍 The President’s legal interpretations override all agency autonomy, eliminating independent enforcement of federal laws. 📍 The federal bureaucracy, once designed to be resistant to corruption, is now completely subject to presidential loyalty.

Jebote koji bolesni sektasi ispod tweeta, vjerojatno ima i par botova, ali ipak tuzno.

EDIT: izgleda se odnos ludjaka naspram normalnih malo izravnao.

Ovakve izjave su stvarno neodgovorne i kretenske.

Volio bi čuti da ih elaborira. Tok misli me jebeno zanima jer je do sad bio poprilično lucidan lik.

Razmišljam malo… kaj opće Trump i Putin mogu sami dogovorit bez Zelenskog?

Kao oni će se dogovorit da se Ukrajina prestane branit pa će ih Ukrajina poslušat 🤣

wooddiebone poanta je da bez američke podrške je pitanje vremena kada ce Ukrajina kapitulirati, a do tada će jos vise života biti ugašeno te vise gradova razoreno.

wooddiebone realno, kad SAD prestane slati oružje i novac, rat je gotov. Odnosno Ukrajina je gotova. Ne da je neće ostat na sadašnjim granicama nego neće je ostat uopće. Od beskorisne EU tu svakako nema pomoći, mi se ne možemo dogovorit poslat dva časnika u Njemačku, a kamoli nešto konkretnije i to je 1:1 preslika cijele EU. Tako da je na kraju stvarno dogovor SAD i Rusije.

Trump je odvratni retard, ali s njim bar znaš da je odvratni retard. Da je netko drugi na vlasti, odvijalo bi se sve isto, samo u tajnosti ili na nekim marginama. Zna se od početka da je svima u interesu ono što slijedi poslije rata, a tu su obnova i resursi. Sad je pitanje na što i koliko će Zelenski pristat, a morat će pristat na nešto, te kakvu će pizdariju Putin izvest opet.

Što reći, svi smo zakazali

Nepopularno mišljenje ali da se Ukraina nije gurala u Nato ovo se ne bi desilo. Da je Trump bio na vlasti rata ne bi bilo. Ja se slažem sa Fenixom, Trump je retard i znaš da je retard jer on želi da ga tako gledaš. I to ga čini opasnim. Boli ga kurac. Prema njemu drugi lideri nemaju poštovanje već strahopoštovanje. Frajer je fanatik svojih ideala. Trump 2016 nije ni približno sličan Trumpu 2024. Malo je izučio političke znanosti, iskoristio sve moguće što postoji da potpuno obriše opoziciju. Biden je povlačio poteze u tajnosti, Trump ih najavljuje. Meni je Trump simpatičan kao lik. Neću to skrivati. I on je jedini koji može ovako sjebanu ameriku izvući iz govana koje su nastale pod Bidenom. Možemo srati po tome da je muška svinja, da je krimos, da je seljačina. Na kraju dana frajer je srezao ove pronouns debilane, gender indentitije i ostale govnarije koje su postale ultrapopularne u Bidenovom režimu i to u prvih tjedan dana što je bio na vlasti. Deportirali ubojice, silovatelje, lopove. I kad ih je netko pokušao spriječiti u tome, BOOM evo ti porez 25% i ako bude jeo govna bit će još 25%. Powertrip jebeni. Jebeš predsjednika koji ne može održati govor bez da se pogubi 3 puta. Na čelu države treba biti karakterno jaka osoba. I na kraju dana radije bi idiota koji ti se prijeti da će te obrisati sa lica zemlje ako ga imsijavaš nego starca koji je dopustio da se u osnovnim školama klincima gura transrodnost kao nešto normalno. Možda sam retard ali na kraju dana osoba koja mom sinu kaže da je ok biti curica će do kraja ostati invalid.

Trump ima gigantski ego. I lik će napraviti sve što može da ispadne još veći baja. Ako zaustavi rat u Ukraini, ako će palestinci prestati umirati.. koga boli kurac? Bolje biti butthurt što je jedan egomanijak republikanac na vlasti nego da ljudi bez jebenog razloga gube živote.

A to da EU nije napravila ništa… A što mogu? Jedna njemačka ne može regulirati što im izbjeglice rade po državi. Ekipa ima svoje kvartove sa svojim pravilima. Svako malo neki pokolj. Gaze ljude po sajmovima. Nekoć sam htio putovati evropom, sad me strah da me neki đihadista ne digne u zrak ili me izbode. Balkan je mila majka.

fensisuperstar Biden je povlačio poteze u tajnosti

Biden vjerojatno nije samostalno povukao niti jedan potez u sve 4 godine.

fensisuperstar čisto da se mene ne povezuje s ovim, Trump je idiot i nije mi simpatičan ni 1%. Sve ovo što sada radi, čak i da je ajmo reći radi dobro, može se radit i bez toliko drame i preseravanja. Psihički nam je zbog njega pola planete na rubu. Biden je bio marioneta, ali za Trumpa je gospodin

Ja sam fakat nevjerojatno žalostan sa svim ovim. Baš me rastužuje i dalje podrška Trumpu zbog glupih populističkih sranja. I da su ljudi svjesni da je idiot, ali su i dalje za njega. Jer je baja.

Znači, jednostavno ne kužim u što smo se svi pretvorili i kud ovo ide. Crtić. Jebeni crtić.

Fenix Zna se od početka da je svima u interesu ono što slijedi poslije rata, a tu su obnova i resursi.

Tak je. Nakon ratova uvijek slijedi neka promjena u društvu i političkoj sceni.

Mnogi ratovi su zbog toga i započeli. Pitanje je prevlasti i moći a prirodni resursi su danas sve.

Rat rulji odnosi živote i donosi siromaštvo a magnatima i političarima još više novaca i moći.

Tzereen isto ti je sa Trumpom ili bez njega. Metode i provedba su drugacije, ali interesi ostaju isti. Barem sto se vanjske politike tice

Brijac Biden vjerojatno nije samostalno povukao niti jedan potez u sve 4 godine.

Ako je Kamala gurala poteze skupa s njim, onda mi je sasvim jasno kak su završili tu gdje jesu 😃

Fenix Sve ovo što sada radi, čak i da je ajmo reći radi dobro, može se radit i bez toliko drame i preseravanja.

Gle neću reći da nije istina, ali očito je da barem njima ovakav Trump ne smeta. Dapače svi su "sretni". Mediji koji vole trumpa imaju 24 7 sadržaja. Mediji koji ne vole trumpa 24 7 sadržaja. Bluesky ima hrpu novih usera, X ima hrpu novih usera, Truth Social ima hrpu novih usera. Ekstremni ljevičari urlaju ali su istodobno sretni jer konačno svoj interni hejt mogu izbacit prema Trumpu opet. Potencijalno će se 2 rata završit. Ako završi rat republikanci će se klati sa demokratima da je Trump razlog, demokrati će s druge strane tvrdit da je Trump završio ono što je Biden započeo. I to će trajati 4 godine. u tih 4 godine bit će toliko sadržaja da to nisu istine. A sve to će rezultirati da će Asmongoloidi izbacivati hrpu tog sadržaja koji će se istodobno veličati i pljuvati po redditu, twitteru, pa čak i po FFA jer budimo realni, to je neminovno. Klasično Woodie, Maverick pa čak i Brijač koji je gigabased u zadnje vrijeme 😃 će si skupa samnom međusobno lajkati takve postove, s druge strane Dormin i ostatak će kontrirati, i to je ok. Barem na FFA imamo donekle zdravu raspravu. Ali na kraju dana sve to je online circle of life, kojeg je u trenutnoj inačici iliti verziji pokrenuo frajer od 18 godina, pa ti vidi.

Tzereen I da su ljudi svjesni da je idiot, ali su i dalje za njega. Jer je baja

To je zato što zapad nikad nije bio u slabijoj poziciji.

Vremena su takva da bi 4 godine nesposobnih debila dovelo do eksponencijalnog pada kvalitete života.

E sad, jel Trump to sposoban spriječit, ne znam, ali vrlo velika većina amerikanaca vjeruje da je.

Objektivno, za sad mu ide relativno dobro s obzirom kakve katastrofe se najavljuju od njegovih protivnika i kolko su posvećeni sabotaži vlastitog predsjednika.

Rusi nisu nikakva vojna sila koja može zgazit Europu. Po njihovim planovima je Ukrajina je trebala kapitulirati za desetak dana. A ovi su im dali jebeni otpor. Ono kako Europa može pasti je da se ne ujedini tj. da ruska obavještajna mašinerija lagano uvlači svoje pipke u rubne države i postavlja režime koji njima odgovaraju. Uglavnom se radi o ekstremno desnim strankama. To su pokušali nedavno u Rumnjskoj. Još jedna u nizu laži Trumpa je da Europa ne pomaže Ukrajincima, Europa je dala najviše pomoći, primila brojne izbjeglice. U mene u firmi radi njih 30ak. Trump alfa mužjak, veliki frajer, vođa najmočnije države na svijetu prijeti jednoj Kanadi, s druge strane podilazi i pleše ko kuja na lancu jednog iskompleksiranog diktatora Putina.

Iako je "zapad" radio dosta sranje kroz vrijeme. Nepobitno je da je zapad simbol demokracije i slobode. Stati na stranu svega onoga suprotnog od toga je takva ogroman mrlja za amere i totalno se kosi s onim što SAD treba predstavljati. EU se mora ujedniti…nekima je već sada došlo iz guzice u glavu s kakvim tipom imaju posla.

Nadam se da će biologija brzo odraditi svoje da se riješimo tih bolesnika.

dormin Stati na stranu svega onoga suprotnog od toga je takva ogroman mrlja za amere i totalno se kosi s onim što SAD treba predstavljati.

USA vodi od pamtivijeka besmislene ratove. Nikada nisu i neće predstavljati mirotvorca. Ne kužim odakle smo to tek sada shvatili na čelu sa Trumpom?!

dormin Nadam se da će biologija brzo odraditi svoje da se riješimo tih bolesnika.

I ja, ali samo ako ce ponijeti sa sobom i sve woke bolesnike.

dormin Ono kako Europa može pasti

Nisam mislio pasti kao vojno, vec će pasti ekonomski (vec padaju) i svojim idiotskim politikama koje se bave imigracijom i genderima. Da ne pričam koliko su ovisni o Kini, Indiji pa i Rusiiji. Njemačka bojkotira Rusiju a kupuje njihov tekuci plin preko Indije lol. Pogasili nuklearne elektrane, Francuzi napravili nove i sada ovi kupuju struju od njih i Nizozemske. Sve biser za biserom.

Fenix nikad se nije ovoliko raspravljalo o domaćim temama i politici koliko se ulaže truda u raspravu o trumpu

Europa i "progresivni" ljevičari svih država su i krivi što se zemlje nikad neće ujediniti, a pogotovo je njihova i najveća zasluga što desničarske stranke diljem Europe sve više ojačavaju. Da su se vlade držale balansiranog vladanja i donošenja odluka (centar), nebi nikad desničari toliko ojačali.

A ne, vlade su s vremenom otišle full retard, lijevo da lijevije ne može. I šta se desilo, u narodu se stvorila protuteža. Počelo se balansirati, i ljudi počeli za desničarske stranke glasati, jer im je prekipjelo.

Šta je se desilo nakon atentata na hrvatske političare i prisilno uvođenje diktature? Ustaše su se pojavili i dobili veliku podršku u narodu. Stvorio se otpor.

Šta je se desilo kad su ustaše otišli predaleko nakon uspostave ndh pa počeli ubijati civile? Gubili su podršku i partizani ojačavali.

Stvorio se otpor.

Šta je se desilo kad su Srbi htjeli preuzeti jugoslaviju i s time stvoriti veliku srbiju? Hrvatska raspisala referendum o odcjepljenju i proglasila nezavisnost.

Stvorio se otpor.

Stvarno ne moraš biti genijalac da shvatiš kuda vode radikalne i prisilne promjene, iliti vladine odluke kontra većinskog naroda.

fensisuperstar Nepopularno mišljenje ali da se Ukraina nije gurala u Nato ovo se ne bi desilo.

Popularno mišljenje, ali Ukrajina je radila ono što su prije toga napravili Finska, Latvija, Litva i Estonija, odlučila biti normalni dio Europe i pokušala se maksimalno odmaknuti od susjednih luđaka s istoka.

Ukrajina je potpisala sporazum gdje je kompletno nuklearno oružje dala Rusiji kao zalog za mirnu budućnost i toga se pridržavala, nisu pokušavali ući u NATO niti su tamanili Ruse po Ukrajini. Tako dugo dok nije došla Narančasta revolucija gdje je Putin htio instalirati svojeg proruskog puppeta na čelo Ukrajine i vratit ju Rusiji. Narod se digao, Ruse su maknuli za kratko dok ovi nisu krenuli s ratom 2014. na Krimu. Sve je krenulo od Narančaste revolucije i Januković/Juščenko izbora.

Kompletnu priču je pokrenula Rusija, Putin je prekršio sve dogovore i mirovne sporazume, 20god pokušava na sve moguće načine pripojiti Ukrajinu Rusiji da bi sve došlo do maksimuma sad s invazijom.

Ukrajinu kriviti na bilo koji način je smiješno.

Uostalom bili su od starta u pravu o svojim susjedima i njihovim namjerama.

Ono majku mu vidim, pa barem bi mi u Hrvatskoj trebali imati pravilnu perspektivu. Zadnji rat u Europi prije ovog je bio naš Domovinski s jako sličnim paralelama.

Jedina pozitivna stvar u cijelom ovom cirkusu u režiji Trumpa je što se počelo zapravo ozbiljnije pričati o miru. No to treba biti pravedan mir, a ne sve po direktivi zemlje agresora.

Apsolutno nema rasprave o tome tko je započeo rat i prekršio sve sporazume. Rusija nema pravo ni na jedan centimetar teritorija druge suverene države.

Na žalost, držanje takvog stava znači još smrti, još ekonomskog raspada, još globalnih kriza. Možda i je ispravno sad zapeti, živjeti u kaosu dok se to ne rješi, ali očekivati od čitavog zapada da pati zbog jedne Ukrajine na temelju nekakvih ridikuloznih teorija da Rusija želi ili uopće može napasti druge europske zemlje je nerealno. Ja znam da mene, u godinama kad bi možda htio imati i djecu koju mogu i prehraniti bez da radim tri posla, više nije briga kako misle stabilizirati svjetsku ekonomiju nego kada.

Jedini razlog zašto je Ukrajina najebala je to što nije bila dio NATO saveza.

Itko tko tvrdi da Rusija uopće može taknuti Estoniju, Latviju ili Finsku bez da im NATO ne pokaže što znači prolaps rektuma živi u bajkama i propagandi.

fensisuperstar Ne kužim točno koja je poanta ovoga? Bilo je problema u pograničnim područjima? No shit, gdje nije kad su Rusi u pitanju.

Ona jedna budala na videu lupeta o gejevima i da zato treba odvojit Donbas od Europe?! Stvarno se mučim vidjeti neki normalni argument ako je kontekst invazija i pokušaj da se Ukrajina sravni s zemljom.

Ti pro-rusi i Donbas nisu ništa drugačiji od SAO Krajine kod nas ili Transnistrije u Moldaviji.

Usadi separatističke sentimente u regiju, kuri vatru, pijačaj tenzije i onda to iskoristi kao opravdanje za invaziju na suverenu državu.

Ratna taktika direktno opisana u Sovjetskim ratnim priručnicima.

ThomasAAnderson

Ukraina udara po teritorijama LPRa i GPRa zadnjih skoro 10 godina. Svoj jebeni narod zato što su htijeli ili biti sa rusima ili biti nezavisni skroz. Ruska vlada je u giga kurcu ali nije ni Ukrainska ništa bolja.

fensisuperstar Ruska vlada je u giga kurcu ali nije ni Ukrainska ništa bolja.

Ali stvarno pišeš pizdarije. Ne znam kako uspiješ izjednačit jedne i druge