herc
Nećemo! 😃
Sve dok ne dođu to te točke, bit ću ogorčeno zanovijetalo! 😁
Zašto? Zato što još od XSeed ere pričaju o tome a nisu se pomakli sa mrtve točke.
Čak niti Clouded Leopard ne može raditi na simultanom izlasku za azijsko tržište zato što Falcom konstantno mijenja/dorađuje skriptu pa niti oni sami nisu do samog kraja razvoja sigurni kako će ispasti.
Lijepo je vidjeti da ipak postoji tračak nade da će se stvari početi mijenjati, već sam 100 puta pisao o tome kako bi to mogli izvesti i što bi zapravo mogli žrtvovati, da tako kažem, kako bi drastično smanjili taj vremenski jaz, no međutim, sve dok ne počnu slati materijale za prijevod/lokalizaciju na vrijeme, o toga ništa.
Vjerojatno su se opekli sa relativno slabom prodajom Kuro no Kiseki u Japanu (na što je utjecalo mnogo faktora, kao što je recimo slabljenje PS branda u Japanu (posebice PS4)), a nekako mislim da im je i omjer prodaje zapad vs (ostatak) Azije ostavio pomalo gorak okus u ustima.
Znam da su mali i da im je teško manevrirati koliko i kako bi željeli, no ipak, nakon one "eksplozije" prodaje Cold Steel sage, čekanje nove igre pune 3 godine je kriminalno loše. I da, još uvijek smatram forsiranje Zero/Azure ispred Reverie lošim potezom, Crossbell su ionako izspoilali kroz Cold Steel, pa smatram da je CS dobar uvod u priču Reverie čak i za nekoga tko nije igrao Crossbell duologiju.
I opet sam se raspisao, ali začudo, nije ispao rant. Hah 😄