dejzika
SPOILERI ZA ONE KOJI NISU ZAVRŠILI HORIZON!!
Ako sam dobro shvatio, 2031. bi išla zadnja igra u serijalu. Odnosno, zadnja igra zadnjeg arca.
Horizon 2 bi onda došao 2027. što bi potencijalno značilo još četiri igre, pod uvjetom da Trailse štancaju svake godine od '27. do '31.
Nema mi apsolutno nikakvog smisla da čekaju toliko dugo nakon Horizona i da sve obuhvate u jednoj igri. Nakon kaj se razriješi Laegjarn, ostaju još dva Sept-Terriona, NEMOGUĆE je da će ih pokriti u jednoj igri. I ne samo Sept Terrioni, Grandmaster i Ouroboros, Great Collapse, Leman State, Epstein, Thirteen Factories… ostavili bi jako puno rupa, a vjerujem da to ne žele.
Već godinama postoje smjernice glede kraja i konačnog raspleta, ali ako je sada taj kraj definiran onda smo stvarno ušli u posljednju etapu.
Iskreno, sam spomen kraja serijala mi je baš bittersweet. Znam da jednom mora završiti jer stvarno dugo traje, ali opet, toliko mi je serijal drag da bih rado proveo još neko vrijeme u tom svijetu, jako je detaljan i maštovit. Mislim da nikada više nećemo dobiti nešto nalik na ovaj serijal. Svršetak će stvarno označiti kraj jedne (JRPG) ere.