Od dobre priče mogu istaknuti jedino Sky, pa možda Zero+Azure ali zbog paddinga i toliko nepotrebnih gluposti ne mogu voljeti te igre kao Sky, niti smatram to nekim peakom iz tih razloga što navodim. Ne, nije mi zanimljivo 12h utrošiti da se desi prvi "plot twist" gdje lovim tog vuka, i nisam neku misteriju doživio da me raspameti. Likovi su dobro napisani, ali plot je drlog kojeg serijal itetkako ima - previše priče na trenutke, i opasna reciklaža dungeona me smori do iritacije. Sky ima genijalne likove i 100 ludih situacija pa me to držalo, valjda mi to više paše.
Da se razumijemo, meni svaki nastavak nekog Trailsa bude malo naporan jer mrzim ponavljanja, a oni itekako štancaju taj segment. No, kad je fajt dobar (u svakom mi je bio), onda pregrmim. Zato mi je Reverie bio dobar, stvarno dobar RPG sistem ima + oni dungeoni su mi bili okej. I Cold Steel 3 je imao prejeben fajt, ali priča me doslovno ubila, samo sam čekao da završi da vidim tih par dobrih scena i da se stvari pokrenu, to sam i čekao, a dobio čušpajz.