Prema sada dostupnim informacijama Sky 1st Remake je jedina "velika" igra za sljedeću godinu. Što znači da Xanadu vjerojatno odlazi u 2026. 2025. bi im, kako sada izgleda, trebala poslužiti za izgradnju temelja za budućnost.
Novi IP je intrigantna tema. Trailsi završavaju uskoro i treba im novi flagshship naslov. Ako se dobro sjećam, Kondo je davno rekao da bi volio, po završetku Trailsa, vidjeti Xanadu u toj ulozi. Vidjet ćemo što će se dogoditi.
K tome, ako sljedeća godina "otpada" na Sky 1st, onda je baš pravi tren da NISA zasuče rukave i dovede nam Kai do kraja godine. Ako se to dogodi, nemamo više zaostataka. Mindblowing, kada razmislim o tome.
Multiplatform put koji bi krenuli mi izgleda kao apsolutna pobjeda. Potpuna suprotnost od onog zatvorenog i poprilično rezerviranog Falcoma od prije svega nekoliko godina. Imaju tonu IP-jeva još iz osamdesetih koje mogu oživjeti i pretvoriti u naslove koji idu u korak sa njihovim modernim igrama. Sorcerian, Brandish, Zwei… mogu birati.
Što se mene tiče, jednom kada Trailsi završe, mogu nam komotno dat akcijski spin off sa, kaj ja znam, Shizunom u glavnoj ulozi. Ženska je Trails verzija Vergila, nemreš bolje. Ali dobro, dobro… wet dreams i moje fanboy baljezganje.
Samo želim reći da mi je izuzetno drago što se Falcom kao kompanija čini življim nego ikada prije. I tako već preko 40 godina.