Sve bolje i bolje vijesti.

Ys X se sasvim pristojno vrti na Switch-u, a s obzirom da ovo izgleda manje zahtjevno i nije full action combat, nema razloga za brigu, posebice jer će i ako bude sitnijih problema na Switch 2 vrtiti se odlicno, a ionako ne želim igrati na ps, a ni PC jer ovo je rodjeno za Handheld.

21 dana kasnije

Glede Kai no Kiseki

Famitsu dao 32/40. Standard za serijal i potvrda da su zadržali dosadašnju kvalitetu. Kažu da je borba ušminkana, ima jako puno mehanika. Nadalje, za igru kažu da je dosta opširna i da ima poprilično snažnu priču. Cca 65h za prelazak priče, lagano preko 100h za sav sadržaj.

Ono što sam do sada vidio izgleda kao apsolutni peak svega što je Falcom do sada napravio sa serijalom i… sada polako gasim sve svoje kanale kako si slučajno ne bih nešto spoilao jer želim da me iznenadi, kako me i Kuro 2 iznenadio.

Meanwhile on 4chan:

Jebate pes, kaj ja sve trpim radi ovog serijala…

mjesec kasnije

Poklon za Valentinovo:

https://noisypixel.net/falcom-faster-localizations-during-development-with-nisa-no-more-than-a-year-between-japanese-and-western-trails-releases/

Toshihiro Kondo: It is true that until now, there have been many gaps between the Japanese and Western releases. We worked on this a lot. Our partnership with NISA has allowed us to accelerate the process for the Ys and Trails series.

Until now, we had a different process: We would only start discussing with them after the game had been released in Japan, which took a while. Nowadays, we are in contact with NISA far earlier (during development), which allows us to work faster and have shorter delays.

Koliko im je samo trebalo da se posvete ovom boldanom. Skoro 10 godina pričanja i napokon su dosegli taj nivo.

…from a pure sales perspective, you’ve reached a point where the combined regions of Asia, and the West as a region, the sales are greater than Japan — about 60% of the overall sales. So, you know, the West has become a market that can’t really be ignored!

For example, nowadays, whenever we release news — even if it’s Japanese news — a lot of times, the very first people to comment on a Tweet or a video are foreign players who aren’t Japanese.

Serijal je na zapadu danas puno veći negoli u Japanu i drago mi je da NAPOKON o tome otvoreno pričaju.

Iako su odbili potvrditi, pa čak i komentirati, Kai na jesen 2025. je sve izgledniji.

Igrati Falcomove igre svega nekoliko mjeseci od inicijalnog izlaska u Japanu… what kind of magic is that!?

kabegami

Došlo im iz dupeta u glavu kako bi rekli Ha-Ha-Ha Ha-Ha-Ha … bolje ikad nego nikad

mjesec kasnije

Prema sada dostupnim informacijama Sky 1st Remake je jedina "velika" igra za sljedeću godinu. Što znači da Xanadu vjerojatno odlazi u 2026. 2025. bi im, kako sada izgleda, trebala poslužiti za izgradnju temelja za budućnost.

Novi IP je intrigantna tema. Trailsi završavaju uskoro i treba im novi flagshship naslov. Ako se dobro sjećam, Kondo je davno rekao da bi volio, po završetku Trailsa, vidjeti Xanadu u toj ulozi. Vidjet ćemo što će se dogoditi.

K tome, ako sljedeća godina "otpada" na Sky 1st, onda je baš pravi tren da NISA zasuče rukave i dovede nam Kai do kraja godine. Ako se to dogodi, nemamo više zaostataka. Mindblowing, kada razmislim o tome.

Multiplatform put koji bi krenuli mi izgleda kao apsolutna pobjeda. Potpuna suprotnost od onog zatvorenog i poprilično rezerviranog Falcoma od prije svega nekoliko godina. Imaju tonu IP-jeva još iz osamdesetih koje mogu oživjeti i pretvoriti u naslove koji idu u korak sa njihovim modernim igrama. Sorcerian, Brandish, Zwei… mogu birati.

Što se mene tiče, jednom kada Trailsi završe, mogu nam komotno dat akcijski spin off sa, kaj ja znam, Shizunom u glavnoj ulozi. Ženska je Trails verzija Vergila, nemreš bolje. Ali dobro, dobro… wet dreams i moje fanboy baljezganje.

Samo želim reći da mi je izuzetno drago što se Falcom kao kompanija čini življim nego ikada prije. I tako već preko 40 godina.

mjesec kasnije

https://noisypixel.net/masayuki-kato-nihon-falcom-founder-passes-away/

Masayuki Kato, osnivač i chairman Falcoma, preminuo je prije nekoliko dana. Imao je 78. godina.

Što reći, iako pomalo kontroverzan, Falcom je pod njegovim vodstvom bio pionir akcijskog RPG-a i jedan od najzaslužnijih developera u žanru. Definirali su gaming osamdesetih, kako kvalitetom samog gameplaya tako i razvojem glazbe u industriji videoigara.

Izgleda apsolutno predivno. Taj full anime stil je sve što su trebali da im igre izgledaju i više nego pristojno.

Izgleda da borba stvarno je poput Daybreaka, odnosno kombinacija field akcije i klasičnog turn basea. Combat u Daybreaku smatram općom evolucijom žanra pa me stoga ovo jako veseli.

https://noisypixel.net/trails-in-the-sky-remake-new-localizations/

Developed by Nihon Falcom, known for the iconic Ys and Trails series, this remake has been reimagined for modern platforms featuring brand-new English, German, and French localizations, enhanced visuals, and refined gameplay mechanics; the rich world of the Liberl Kingdom can now be experienced in full 3D by both longtime fans and newcomers alike.

Ovo je zapravo jedina stvar koja me malko brine jer XSEEDS-ova lokalizacija je bila savršena. Ne želim gubiti nadu jer me ovo stvarno veseli.

Doživjeti ovo:

u full 3D. Ma nema boljeg. Već se sada veselim Second Chapteru…

Još nešto, Kuro 2 dolazi u veljači, ovo na jesen… Tri Trails igre u jednoj godini čini mi se malko too much pa mislim da Kai ide u early 2026. ŠTO ZNAČI, CLE nam je nada. Stoga, @f_i_c_o , izvrši svoju svetu dužnost i kad se pojavi PC verzija, nađi nam patch. 😃

kabegami Izgleda apsolutno predivno. Taj full anime stil je sve što su trebali da im igre izgledaju i više nego pristojno.

Došli smo konačno do toga da čak i igre koje su tehniči generaciju iza konkurencije izgledaju odlično ako imaš dobar art stil.

Baš se nadam da će ovo bit hit i da će ljudi koji su imali zadrške do sada dat priliku serijalu.

Jedva čekam i reakcije kad novi igrači završe igru, pogledaju kraj i shvate da će par godina čekat nastavak 😃

kabegami pa mislim da Kai ide u early 2026.

Mislim da sam pročitao krajem 2025. Taman na Switch 2. Jedva cekam ovo i izgleda predivno kao i ova cura iz trailera. Konačno malo ljepote u gamingu 😁

sanzo izgledaju odlićno ako imaš dobar art stil.

Kao npr xenoblade chronicles 3, a ovo će biti jos i ljepše.

sanzo Jedva čekam i reakcije kad novi igrači završe igru, pogledaju kraj i shvate da će par godina čekat nastavak 😃

Nije Problem čekati, samo da bude zdravlja. A i čitam da je ta Sky saga mnogima najdraža posebice kako završava u 3. dijelu, tako da me ne brinu toliko ostali nastavci i kontam da ce biti tesko poslje ovoga ici na npr Cold Steel 1.

Trails in the Sky konačno za sve. Nemojte propustiti, stvarno je krema serijala.

Osobno ne znam hoću igrati jer dosta se dobro sjećam igre, ali trebalo bi. Joj, trebalo bi.

maverick S obzirom da 60-100h igram JRPG-e, evo imam na leđima par dobrih naslova i tko zna kad će se to sve odigrati. A gdje su još i ostale igre. Ak već biram što igram, morat ću nešto novo. Trails in the Sky sam sva 3 obavio na PSP-u, te PC-u i imam valjda 350h tam.

maverick Nije Problem čekati, samo da bude zdravlja. A i čitam da je ta Sky saga mnogima najdraža posebice kako završava u 3. dijelu, tako da me ne brinu toliko ostali nastavci i kontam da ce biti tesko poslje ovoga ici na npr Cold Steel 1.

Prva 2 nastavka su cjelina, samo prvi završava na cliffhangeru nakon kojeg jedva čekaš upalit nastavak. Treći dio više priča za sebe i poveznica prema crosbellu i cold steelu. Ne znam ni da li planiraju trojku remakeat. Dvojka je praktički sigurna jer nema smisla napravit samo prvi dio.

sanzo aha, oki. Ma proćitao sam negdje da je trojka kao najvise mature u serijalu. U svakom slučaju ako rade, neka rade sve i nastave nakon Sky sa ostalim sagama.

Trojka je ujedno i najlošija te trilogije, ako se mene pita. Barem što se tiče exploringa, svijeta i lokacija - dosta velika reciklaža i malo drugačija brija. Prva 2 su svakako obavezna zadaća, tko nije to mora odigrati. I pripremite se za incest - ali to je već normalno za franšizu.

maverick

Vjerojatno je. Ima najstarijeg protagonista i pri kraju igre je jedna jako neugodna scena za koju ne znam kako bi ispala da ju remakeaju.

Ali provlače se iste tematike kasnije kroz druge igre, samo ne tako eksplicitno.

Gameplay trojke je dosta drugačiji od prva dva, više je dungeon crawler nego klasičan JRPG. Manji je fokus na priču, a više na slaganje ekipe i borbi.