sanzo Došli smo konačno do toga da čak i igre koje su tehniči generaciju iza konkurencije izgledaju odlično ako imaš dobar art stil.
Ne znam što mi je impresivnije, sama grafička kvaliteta ili kvaliteta pokreta u animacijama. Kuro igre su već briljirale po tom pitanju, a ovdje mi se čini još glatkije i bolje.
Ne bih se bunio ni da buduće igre, nakon Kai, budu u ovom vizualnom stilu.
Sky trilogija je, za mene, apsolutni narativni masterpiece. I to mogu napisati bez imalo srama. Sve što od jednog RPG-a želim se nalazi u te dvije, odnosno tri, igre. Likovi, neviđeno detaljni worldbuilding, twistovi na svakom koraku, tematski je toliko kompleksna i razgranata, od socijalnih pitanja preko filozofskih pa sve do nekih apstraktnih tema. Sve su obuhvatili. Zamisli Xenogears ali na sterioidima. E to su Trailsi.
Pisao sam o tome već, čini mi se. O serijalu nisam znao ništa, pogledao sam par slika (čak niti nisam video), pomislih "Ah, još jedan generički JRPG… Ne može biti baš toliko loše." Ostalo je povijest. Osam godina ga pratim i toliko mi je dobar da mi točno dođe suza na oko kad pomislim da će uskoro doći kraj.
maverick kontam da ce biti tesko poslje ovoga ici na npr Cold Steel 1.
Moglo bi. Meni je Reverie nakon Daybreak bio gotovo neigriv, a radi se o jednom od najboljih borbenih sustava sa pregršt mehanika i caka.
sanzo pri kraju igre je jedna jako neugodna scena za koju ne znam kako bi ispala da ju remakeaju.
Obzirom na današnje stanje u lokalizacijskom biznisu, i mene je strah kako bi to odradili. I tada je bila kontroverzna i svaka čast XSEEDS što nisu ništa cenzurirali jer baš dodaje jednu gorku notu svemu tome. Možda i najmračniji trenutak u žanru općenito.
Najbolji protagonist IKAD. Da je nema, vjerojatno bi mi Van bio na vrhu, ovako je jadan drugi. Estelle je specifična jer je jako… jako elokventna kad je nešto naživcira. Za sve ostalo tu je štapina. 😃
Baš razmišljam, gledajući ovaj trailer, kako je serijal narastao. Ne mogu vjerovati da se serijal koji je počeo onako blesavo, kao mala slatka avanturica, pretvorio u ovo što se događa u Kai traileru. Taj, gotovo pa apsurdni, kontrast mi je možda i najdraži element serijala jer dokazuje koliko je Falcomovo pripovijedanje zapravo kvalitetno. Oduvijek su ciljali visoko i znali su što rade i tako nam servirali možda i najkompleksniji serijal u gamingu. Ahhh… baš sam fanboy! 😃
dejzika
Za slučaj da ne znaš kako staviti spoiler, označiš tekst i klikneš na plusić pa na ovo: