foggy Ja bi rađe da su ubacili neke fajtove ala Suikoden kad imas onaj strategijski dio,

Misliš na one taktičke borbe? Joj ne, bolje da nisu. Ono mi je nakon nekog vremena počelo ići na živce.
Posebno u trojci gdje je to bilo pravi drlog.

foggy Svakako ce nas izjebat i htjet cemo jos.

Pa već jesu, gamad jedna.
Ne smijem se niti sjetit da Hajimari dolazi tek 2023. opet ću imat živčani slom. 🤣

kabegami Je, ali prva 2 Suika.
    2,1,5,3,4, tak im ide poredak 🙂 I jos oni unity napadi, ses.

E da, preveli su onaj Genso za psp, igrao netko?

Ma samo daj rpgeja, meni turn-baseda nikad dost, evo picim MH stories 2 i gustam.

00:00 - 02:44 = action based
      02:44 - 04:24 = turn based

@foggy Ne znam kako se nisam ranije sjetio, ovo je jedan od prvih prikaza.
      Prvo (od 0:35) borba počne akcijski i onda se jasno vidi kako je prijelaz u turn-base gladak.

P.S. Takahiro Unisuga je napustio Falcom Sound Team jdk (prvo kad sam vidio na tren sam pomislio da je čovjek umro 🤦‍♂️ ).

6 dana kasnije

U jednoj TLOH igri ima više likova nego nekim poznatijim serijalima zajedno! Jedva da sam u Zero popamtio tko je tko, a kako mi se čini Cold Steel i ovo čudo se neće igrati bez neke bilježnice ili ploče u blizini.

herc ovo čudo se neće igrati bez neke bilježnice ili ploče u blizini.

I onda sve fino zapišeš, misliš kak si sve pohvatao pa te na samom kraju igra pljusne, zvizne nogom u jaja, pokaže ti srednji prst i kaže "Nope." 😆

@kabegami

Prije neki dan sam započeo Azure. Ono.. Već po samom intru vidim da će ovo biti igretina samo takva. Evo, došao sam do prvog bossa, danas ću ga zatuč!

4 dana kasnije

Našao ove dragulje na Falcom redditu (stavljam u spoiler radi preglednosti):

f_i_c_o Umirem haha, ono sa Reanovom sestromme nasmijalo bas prije 2 tjedna kad sam okinuo tu scenu haha. Koji incest.

herc
            Meni je cijela duologija nalik na kakav krimić, ne samo zbog atmosfere i settinga već i sam način na koji su izgradili i prepričali priču.
            Točno mi dođe da ponovo odigram... ali prvo bih morao ponoviti Sky trilogiju.

f_i_c_o
            Ne znam koji mi je bolji... Ovaj sa Reanom i Patrickom mi je legendaran. Jedna od najdražih Reanovih scena.
            I ovo:

"The only suitable punishment for that is DEATH!"

Upravo sam na zadnjem chapteru od Azure, imam neka 2 sata. Ono... Sve što napišem je suvišno.

Pokušati ću nekako odužiti što je duže moguće.

herc Pokušati ću nekako odužiti što je duže moguće.

Grindaj do max levela 🙂

herc Točno znam o čemu pričaš. Kad sam došao tik pred final bossa nisam znao što bih i kako je priča došla kraju.

Savjet, kad dođeš na sami kraj, uhvati se za nešto jer kad se priča počne raspetljavat nećeš k sebi moc doc.

Pitaj @f_i_c_o on zna. 😄

kabegami Savjet, kad dođeš na sami kraj, uhvati se za nešto jer kad se priča počne raspetljavat nećeš k sebi moc doc.

Bome, onakav ending nisam očekivao.

@herc ostavljam spoiler, otvori kad zavrsis Azure

Kad putuju onim liftom i imaju onu viziju gdje su izgubili od Joachim-a i dok se suočavaju s Mariabell koja im objašnjava da KeA može manipulirati s prošlošću/sadašnjošću/budućnošću i da je stvarnost već jedanput prije izmjenjena pa Lloyd poveže da je KeA zapravo izmijenila "pravu" stvarnost i "osigurala drugačiji završetak njihovog obračuna s Joachim-om", u pravoj stvarnosti Rene i Pater-Mater se ne pojave, ali u novoj stvarnosti su baš njih dvoje ti koji osiguraju da Joachim ne presudi SSS-u što je i prigodno s obzirom da je i Rene žrtva D∴G cult-a (sad ne znam ako si rješavao ona vrata u Sky 3rd? ako jesi onda vjv. znaš o čemu pričam, ako ne e onda ćeš morat odigrat igru još jedanput 😃) , ali cijeli taj ending u Azure je da ti se mozak okrene za 360° , usudio bi se čak reći vrhunac zapleta u Trails serijalu .

@f_i_c_o Msilio sam odugovlačiti, ali zbog ovog tvog spoilera (nisam ništa pročitao) sad ću to završiti jučer!

herc

Nemoj brzat, guštaj u igri, neće spoiler nikud pobjeć 😃.

Upravo završio... Da pojednostavim

The Legend of Heroes: Trails to Azure - 50/10

Naravno, ovo je prvi prolazak, sve će se ovo ponoviti pri izlasku Stem verzije, isto kao i Zero. Budući da sam previše angažiran oko nekih stvari do kraja godine, jedan od glavnih ciljeva u 2022. je prelazak svih Cold Steel nastavaka + Zero na jesen kada se pojavim na Steam. Najrađe bih sad započeo novo putovanje, ali pauze od 16 sati za TLOH trenutno nije luksuz koji si smijem priuštiti. Od Sky FC pa sve do vamo, uopće nisam stekao dojam da je bilo što izgubilo na kvaliteti ili težini. Zadnji chapteri su liga za sebe u tim igrama i lekcija ostlim JRPG developerima. A što se glazbe tiče, svaka čast kompozitorima, dolovce nose taj serijal na svojim leđima!