chono7
Definitivno ima pomaka u dobrom smjeru, al nije to ono što je nekad bilo.
Čak i usporedbe grafike više nemaju puno smisla jer smo dosegli razinu gdje sve igre sa višim budžetom uglavnom izgledaju predivno na svemu, a rezolucija je postala novi target.
Ja bi volio da opet dođe ono vrijeme Crysisa i Far Crya 2 kad su se na PCu gurale granice i izdavači se natjecali čija će igra biti proglašena "najljepšom".
Doduše, to vrijeme je vjerojatno iza nas za uvijek, a ispred nas je samo hrpetina igara koje mogu pokretati laptopi za 6000 kuna.
Tu sam vjerojatno malo zapeo u vremenu.
Nije zapravo problem u PCu nego su konzole od PS3/X360 počele dobivati igre koje su i grafički i mehanički nekad bile moguće samo na PCu tako da PC nikad nije bio "beskorisniji" za kežualca sa ograničenim budžetom.
Sad je i miš/tipkovnica na konzolama poprilično normalna stvar i kad dosegnu tih famoznih 60 fpsa, možemo lagano očekivati još drastičnije smanjenje u isplativosti PCa.
Kao primjer, novi Modern Warfare, nekad je Call of Duty bio PC franšiza, skroz negdje do MW2 bi ja rekao. Sad je COD League isključivo na PS4, igra se većinski preko kontrolera (čak i na PCu), a mišljenje o PC igračima je uglavnom da su svi cheateri.
Sreća pa današnji hardver traje puno duže nego nekad i high-end grafičke stare 7 godina bez problema vrte moderne igre. U suprotnom ne znam kako bi opravdali apsurdne cijene koje su u zadnjih par godina jedno od glavnih obilježja PC hardvera.