Hvala Fenix! Malo me je jedino bilo strah da cu "vidjeti pixele" jer monitor ima manje dpi nego ovaj kojeg trenutno gledam 🙂
Kako ti izgleda 4k monitor kada ga prebacis na 1440p? Nekako uvijek izbjegavam koristiti rezu koja nije nativna monitoru ali mozda nema potrebe za tim. Ja sam jos na ps4 tako da bi to bilo hd na 4k monitoru :/

moschus u biti pogriješio sam. Sad sam išao gledat i Windowsi mi nisu na 1440p nego ipak na 4K. Scale me je zavarao, bio sam uvjeren da sam stavio na manju rezu. Scale je sad na 150% u odnosu na 1440p (100%), pa mi je sve iste veličine kao i prije. Što ujedno i eliminira tvoju bojazan da bi ti bilo presitno za raditi.

Sada mi u direktnoj usporedbi 1440p izgleda mutno. Znači 4K i 150% scale je idealno.

moschus Nekako uvijek izbjegavam koristiti rezu koja nije nativna monitoru ali mozda nema potrebe za tim.

Ne znam koliko dugo namjeravaš imati novi monitor, ali 4K je future-proof. Bilo bi šteta da jednog dana kad kupiš PS5 moraš igrati na 1080p (jer ne podržava 1440p).

Znam i ja da je 4k future proof zato me to i muci 😃
    PS5 ce dobiti 1440p, to je samo pitanje updatea tako da vjerujem da ni to nije problem. Veci problem je sto 4k monitor kosta skoro kao dva sa 1440p. Koji monitor si uzeo ako nije tajna?

moschus Da li netko mozda ima 32" monitor ali da je 2560x1440?

Imam, meni savršen. Dobro poznati jeftini
    AOC LED IPS Q3279VWFD8
    Platio ga 1400 kn dok je bio na akciji. Ips, 75 hz, freesync.
    Odličan za igre.

Sterlok Koristis ga samo za igre ili i za rad? Ako koristis i za rad da li ti je text ispikseliziran ili se ne primjeti da ima nesto manji dpi u odnosu na recimo 27"

Ne može tu biti ništa pixelizirano kad je gustoća pixela jednaka 24" 1080p monitoru...da je pixelasto većina bi se žalila.

LG C1 OLED 48". Koristim ga mjesec dana i nikada u bolju stvar nisam gledao. A radim u ACAD-u Revitu, Officeu i proračunskim programima za termodinamiku objekata. Statički elemenata koji su toliko dugo u komadu, ukoliko nisi programer, nikad nećeš imati, da će ti stajatzi otvoreno sve nepomično 8+ sati, neće. Neznam koliko ti je bitan ppi (gustoća piksela), ali meni za cad ne smeta nimalo. Slova su i više nego OK kad namjestiš. I najbolje od svega nemam onaj zamor očiju kao od VA ili IPS panela. 4k 120 Hz je milina za oči. Bolju točnost boja nećeš naći, pogotovo ako si daš truda i kalibriraš ekran.

Ajde sad. Krenite me napadati 😉

Sa koje udaljenosti to gledas? Ja se bavim videom/animacijom tako da definitivno imam iste programe otvorene po cijeli dan a C1 me jako zanima jer radim i kolor korekciju ali to bi definitivno uzeo za nekakav preview monitor a ne radni.

90 cm. Mjerio. Iako nekad se znam nalaktiti onako kad iz dosade nešto čačkam i provesti po sat vremena na 40 cm od ekrana, ali većinom sam negdje na 90 cm od njega. Vidim cijeli ekran i ne moram glavu okretati. Power tools inače koristim za podjelu ekrana na više segmenata.

Btw. neće ti većinu vremena stajati otvoreni u istoj konfiguraciji prozori, tako da i da jesu otvoreni po cijeli dan element nije u potpunosti statičan

Fenix Sad sam se prebacio na 4K monitor iste dijagonale. Windowse sam ostavio na 1440p jer mi je to sasvim dovoljno za rad

Nisam cuo da nitko tako sta radi, niti nenativna reza moze biti bolja od predvidjene za monitor pogotovo kad su wundowsi u pitanju gdje nisu problem, kao sto moze biti u igrama, performanse.
        Da bi tako sta uopce napravio morao bi forsirati gpu da prikaziva manju, sto sumnjam da si ikad i radio. I onda kasnije procitam da si zapravo radio scale i shvatim da je sve u redu sa tobom.

moschus
        Ako već razmišljaš o 48" C1, možda je dobro opcija pričekati C2 koji bude u dijagonali od 42" ako ti je 48" preveliko za monitor!

JoelDrake Fali mi možda još mrvicu prostora u širinu. Možda još jedan 24 ili 27'' IPS na zglobu sa vremenom dodam. Hvala ti još jednom za savjete na fejsu. 42'' ćemo vidjeti cijenovno, jer će biti u njemu C1 paneli. Evo panele dobijaju modeli od 55'' na gore. Što i nije toliki bed. Da vam kažem iskreno kao PC ekran i kao televizor ima dovoljno jako osvijetljenje, tako da jedino možda bude nepravedno cjenovno rangiran, s obzirom da će ciljati na gamere

Kaiserus
            Note that the 42- and 48-inch C2 models are still OLED Evo but they will not necessarily hit as high brightness levels as the 55-inch C2 and up,

Btw spominje se 900 nitsa za C2 55" i iznad i 1000 nitsa za G2 modele!

JoelDrake Na to sam mislio. Iako mi se činilio da su rekli da neće imati EVO panele manji modeli. A 900+ nitsa za koristiti ga kao PC monitor je meni malo overkill

Fenix
                Bogami košta poštenu lovu, ali TV ove veličine i kvalitete panela je teško pronaći.

Nexus ne znam kakve si cifre ti pronašao, ali novi košta oko 2500. A ja prodao stari i nadoplatio još 300kn

To je sasvim okej lova, iako imam Philips 27" 4K, moram priznat da taj tvoj Samsung izgleda primamljivo

Fenix
                    Hmm, ne mogu ga pronaći po takvoj cijeni, čak je i dostupnost dosta loša. Ne znam je li službeno discontinued pa izlazi novi model.