chono7 Da, ali govorimo o teoretskoj razlici od 15% između GPU-a i Xboxu i PS5.
To nije puno i ne vidim kako će GPU od 10+ TF-a gimpati nešto, jedino će spustiti rezoluciju koja se realno neće toliko primjetiti na današnjem broju piksela i rezolucijama kojima se igramo.
Na CPU strani su jednaki tj. PS5 na 3.5 GHZ, a Box na 3.6, isti CPU, tu ne bi trebali vidjeti neku razliku.
Zanimljivo je vidjeti Xbox koji skoro pa ima split RAM pool gdje je 10 GB na 560, ostalih 6 na 336 GB/s (s tim da je 3 rezervirano za OS), a PS5 ima 16gb i svi su na jednakih 448 gb/s + SSD rješenje koje će oslobađati više memorije u igrama i instant pristup OS-u kada bude trebalo, što oslobađa RAM prostor + imati će skoro 15.5 GB u upotrebi ukoliko treba u igrama.
Svatko je radio neki manji kompromis, Sony je uzeo manji čip, ali više uložio i samu brzinu sustava i bolju iskoristivost, dok je MS išao na veći čip, ali s kompromisima na memoriji.
Ovo gore što sam stavio nije marketing Sonya (trenutno je jako loš lol) već neovisni glasovi iz dev communitya.
Meni je drago što su obje konzole posebne i nešto drugačije nude. Imaju hrpu custom rješenja, različiti pristup i to mi baš paše. Dugo je vremena prošlo od zadnjeg puta kada su to nudile.