@Zero Hafthor...

Meni ova spika oko brzine i snage nema smisla. Brzina je snaga u ovom slucaju, a ukupno gledajuci, box je brzi odnosno snazniji. Ne kuzim zasto zapakiravati stvari i ublaziti nesto sto je cinjenica

chono7 because fenboyz

meni je taj microsoft smijesan sa svojim IP-evima i ekskluzivama koje ne postoje, opcenito, ali imaju jacu konzolu i amen. dali smatram da je to bitno? NE!

Ljudsko oko ionako neće vidjeti razliku. E, sad, fanboyevsko oko je sasvim drugi optički sklop i tu bi moglo biti zanimljivo. A svi volimo zanimljivo, zar ne? Uglavnom, živi bili (ovo poprima jednu novu dimenziju nowadays) pa se igrali, gledali i svađali.

Malo ste svi zabrijali. Budem poslije napisao neko svoje mišljenje.

Ja nekužin ovo traženje BC na novim konzolam, iskreno cisto me boli kurac sto se nemogu igrati stare igre na novoj konzoli.
    Ritke su igre koje odigran 2 puta, i sad da ja kupin novu konzolu radi svih poboljsanja i onda na njoj igran ps1 2 3 4 igre o kako da ne.
    Aj na pocetku kad izade konzola pa nema previse igri se mozda more i stici odigrati koji zaostatak sa ps4 konzole ali kasnije nema sanse.
    90% igri ne stari dobro i onda to na novijim generacijama konzola i televozora izgleda jebeno grozno.
    Ja mozda iman jos desetak igri koje nisan odigra na ps4 a da me zanimaju i kad dode ps5 one su proslost.
    Konzola u kutiju i doviđenja.
    Da iman manje godina neradin neman dicu mozda bi se i moglo sto starije odigrati ovako nema sanse.
    A xbox more biti i jos 10teraflopsa jaci isto mu je niti je imao niti ce imati iti jednu igru radi koje bi kupio konzolu, imao je Fable kojeg su zasrali i to je to.

Sirova razlika PS5-XboxSex je puno manja nego PS4-Xbone, tako da je skoro nebitna. Kako bilo najbolje to objasniti? Xbox je Porsche 918 a PS5 Ferrari Enzo. Prvi je brži i jači ali to mi ne možemo osjetiti jer su oba jebeno brza i jaka. Kupit će tko šta voli i to je to. Bih li volio da PS5 ima 12 TF? Pa, bih, naravno da bih, ali pitanje je koliko bi zbog toga bio skuplji i koliko bi uopće igre bolje izgledale. Hoće li se kasnije vidjeti veće razlike između base PS5 i base Xbox SeX? Možda, ali do tad će već biti nove, jače verzije istih u ponudi. Zanima me kakvo će iskustvo ponuditi nove konzole i nadam se da će Xbox biti službeno podržan u HR.

I da želim kupiti Xbox u RH, makar i da je podržan službeno (lol no way) s kime bi ga ja igrao? S troje drugih ljudi u RH?

Treba biti realan i kazati da se XOne prodao u 40 milja komada, a PS4 u 110 milja komada...ono...player base je očit na PS strani i ne vidim da bi baš toliko ljudi željelo promijeniti platformu zbog nekoliko brojki koje ni oni sami ne razumiju + da ne kažem kako je ovo bila prva "digital" generacija gdje je ekipa kupovala igre digitalno skoro koliko i fizički i ekipa je sada u tom "ekosistemu" i što će sada s tim? Prodati account s ne znam koliko potrošene love? Sumnjam.

Uostalom navike su došle i ja prvi bi teško promijenio platformu nakon ne znam koliko godina igranja na PS-u, a da kupujem obje konzole mi i nema previše smisla jer jedva odigram i na PS-u sve + to bi sve koštalo oko 10k kuna što mi ne pada na pamet trošiti.

Nije mi ni jasno ovo pisanje sto bi i zasto netko kupio box, a netko ps. Ali ajde da se ukljucim u taj mindset.
      Osobno mi nema smisla kupovati box pored PCa, ali bas nikakvog. Umjesto silnih para za dobar tv i box ili eventualno nadogradnju boxa jacim modelom sredinom generacije, bolje mi je prodati trenutnu i kupiti grafu iz 3000 serije i gg.
      A i kada smo kod generacija i jacih modela, vrijeme ce pokazati koliko je bolji ili losiji potez MSa da stavi jaci hardware koji bi trebao gurati MPove krajem generacije bolje od PSa.

chono7
        Na kraju će igre presuditi, a s obzirom da više manje svaka MS eksluziva završi na PC to bi im mogao biti popriličan problem.
        Sony će izgleda samo tu i tamo izdavati na PC-u, ali tek kada je igra dobrano ostarila barem 3-4 godine kao Horizon, znači oni će i dalje imati svoje eksluzive koje će biti dosta značajne.

Hardverski obje konzole su dobar deal po cijeni od 500 pa čak i 600 eura s obzirom na ono što se nalazi unutra.

Box bi nekome mogao biti odlična multiplat konzola s obzirom na raw snagu koje posjeduje, pogotovo što još ne znamo što će MS napraviti po pitanju dodatne integracije Boxa i PC-a u budućnosti i može doći do faze da se nekome neće isplatiti uzimati novi PC ili grafu 3000 serije koja će KOŠTATI, a može dobiti praktički 2080 za 500-600 eura.

Izdavanje igara (ionako malobrojnih ekskluziva, usudio bih se reći) za PC Microsoftu nije nikakav poseban problem. Jasno, ako imaš jednu stvar, druga koja je slična se automatski čini manje atraktivnom, ali i dalje govorimo o konzoli i ekvivalentnom PC-u koji će koštati puno, puno više još dosta vremena. K tome dodajmo i ekipu koja jednostavno ne želi igrati na PC-u i stvar je jasna. Microsoft će uvijek imati demografiju koja želi imati i igrati se na Xboxu. Na kraju krajeva, i prodaja igara/pretplate je također bitna.

sandmancro Playstation fanovi se hvale onom najbitnijom stavkom a to su igre (Uncharted, Last of Us, Bloodborne itd). Što će ti Ferrari kad ga nemaš gdje voziti 😉

@Nexus je, nova 3000 serija ce biti nesto jeftinija od 2000, ali i najmanje 40% mocnija. Velika stavka. A sto se tice box eksluziva, da imas ih sve na pcu, ali nemas obrnuto. Meni nema smisla uzimati zelenka.

3070 će biti 2080 Ti, odnosno 5% slabija.

Nexus Kao prvo, ima ljudi koji se u HR igraju na Boxu, ne kao na PS ni izdaleka ali ima. Drugo, zašto moraš igrati s ljudima iz HR? Proširuj vidike, upoznaj nove nacije i tako dalje. Treće, ovo je meni recimo slučaj, ne igram gotovo uopće MP i jedino bi mi bilo bitno da ne moram imati adresu buckinghamske palače kao svoju ali eto, nije ni to neki problem. Bilo bi lijepo da podrže konzolu ali u krajnjem slučaju i nije bitno. Prelazak na novi ekosustav? Igre koje si već kupio? Pa zadrži PS4 jebemu, lijepo se tu i tamo vratiti generaciju nazad pa vidjeti koliko nove igre u biti dobro izgledaju. Ne pada mi na pamet nekoga nagovarati da nešto kupi, nemam od toga ništa (čuješ li Microsofte? Pljuni neku kintu, cicijo belosvetska) i sve što pišem je samo da pokušamo sagledati što više aspekata za ili protiv nečega. Ionako nemam para za novu konzolu ako ne prodam stare a to ne želim.

Znači Ps brije da bude brz jer će i onako dostić maximalnu grafulju jer je maximum 4k a xbox misli da će bit jači a opet je ta ista grafulja od 4k? I to je sukus svega.E da,Ps još daje one nove fore sa kontrolerom....
            A od prikaza igara ni P? Jebeš sve,odem u planine čuvat koze i krave.

ikral Ma naravno da ne igram s RH ekipom toliko... zapravo dosta rijetko u zadnje vrijeme.

Više sam sa Britanskom ekipom primjerice u sim racingu...ovo ostalo me ne zanima toliko.

Ma gledaj nije uopće u tome što je u RH ili ne...nego jednostavno ono... nemam uopće volje mijenjati svoje navike.
            Sony kontroler mi je superioran da ga jebeš makar bio nekima lošije kvalitete, ne sviđa mi se cijeli software na Xboxu, store i slično...ono jednostavno mi ne paše + nedostatak pravog razloga (igara) da zapravo kupim Box kao jedinu konzolu.

Imao sam i 360 i One...i ono...da sam želio ostati, ostao bi.

Da ne kažem da je community važan, već znaš hrpu ljudi na još od PS3 dana koji su na PS4 i biti će na PS5, ono uhodan si, već znaš gdje neke stvari možeš nabaviti, pitati nekoga i slično.

Nemam volje mijenjati svoje navike + eksluzive koje MS nema niti ih vjerojatno (na toj razini) neće imati.

Ono ne znam šta Sony mora sjebati da bi se sada skroz prebacio na Box, a to mislim i vrijedi za veliku većinu ekipe.

Trenutno je u planu jedan midrange PC samo za sim racing i PS5...ovo ekskluziva što MS izbaci vjerojatno ću moći i odigrati na PC-u, slično što i @Chono kaže koji nema potrebu kupovati box nego će samo upgrejdati svoj picek.

Upgrejdati PC? sto ako ga ne mozes upgrejdati? sto ako moras kupiti novi? valjate gluposti! novi xbox je sasvim dobra investicija, cak i ako bude 700€. slozi mi konfu koja je blizu xboxovoj za 1000€ ako si sposoban. ne vjerujem koliko ljudi mogu pisati gluposti, a ne mucnuti malo svojom glavom. da se M boji da ce svi upravo to uciniti, tj preci na PC ovaj gen, odustali bi od konzole. Realno Sony za mene nije imao do sada igru vrijednu odluke kupovine ps4 nad xbox one, osim Bloodborne. da ga nije bilo, isti mi kurac koju konzolu kupio. Eto bas uzeo neku drkavu igru na steam i nebi ju pokrenuo da si Isus, stalno neki error, a kako ja vise nemam volje drkati po netu i traziti rjesenje, jednostavno sam odustao. Tih problema vidis nemas sa konzolama i igrama. Ubaci i igraj. Tko dosad nije imao problema sa pokretanjem PC igara, neovisno koliko jak stroj imao, laze ko pseto. Konzole su tu za lajike i ljude koji se ne zele zajebavati sa konfama i pizdarijama, vec zele solidno out of the box iskustvo.

Kako nije moguc upgrade? Govorimo o upgradeu trenutnog PCa za next gen grafe. Sabirnica je ista, potrebno napajanje isto, a bilo koji cpu unatrag par godina nije bottleneck. U gaming kontekstu naravno. Ako moram kupiti novi PC? Kakve su to sada pizdarije i izvrtanja? Nexus je shvatio sto zelim reci.