Evo da se malo raspišem u vezi borbe.
Mislio sam da ću moći pregrmit turn-based borbu, ali izgleda da mi je ipak prevelik zalogaj.
Dat ću igri još jednu šansu, ipak nisam došao daleko, ali ako se stvari ne promjene mislim da neću igrati ovo osim ako ne uvedu real time u full verziji.
Meni je jasno da je turn based borba puno bliže DnD sistemu nego realtime sa pauzom, ali u trenutku kad si nazvao igru Baldur's Gate, onda si postavio određena očekivanja kod nekih ljudi. Ja sam među njima.
Iskreno, frustrira me kad mi se tvrdi tolko isključivo da je turn based sistem bolji, a ja se moram tjerat da igram igru zbog toga.
Svaki encounter traje tolko dugo i jedva čekam da više prestane da mogu nastavit sa zapravo RPG djelom igre koji me zanima, ali sami combat me tolko umori da jednostavno stisnem F5 i ugasim igru, odem popit kavu, pogledat epizodu Lucifera, prošetat...
Što je žalosno, ne mogu prestat razmišljat o igri. Zanima me što će bit dalje, želim razgovore sa likovima i charisma rollove koje ću pamtit ostatak života, želim upoznati sve likove, želim otkrivat nova područja i da želim pobit vojsku goblina i govana, ali svaki put kad se sjetim što svaki encounter donosi, jednostavno mi sva motivacija za igranjem splasne.
Ne mogu, Pillarsi su za mene ono što je Baldur's Gate trebao postati.
Ovo je totalno neki drugi serijal, nazovite ovo DoS3, ali Baldur's Gate nije.
I to ne znači da je loša igra, naprotiv, meni je kul da su skinuli DnD tak blizu, ali to nije za mene.
Zamisli da si fan Ridge Racera i onda ti naprave novi Ridge Racer sa fizikom Gran Turisma .
Meni je ovo ekvivalent tome.
Možete sad tu pisat kaj hoćete, kak sam u krivu ili ne znam kaj, ali ja znam Baldur's Gate i ovo nije Baldur's Gate.
Kao što rekoh, dajem još jednu šansu, ma dajem ih kolko treba, tolko želim igrat ovu igru, ali kad sam sebe moram nagovarat i kad bi rađe ležao na krevetu i listao redditom nego pričekao da se igra učita onda mislim da znamo di smo.