evo whislitana je i pri prvom popustu uzimam definitive edition jer sam ovaj mjesec nakupovao toliko igara da ce mi ovo biti overkill pogotovo ako mi ne sjedne.

dakle necu napisati o igri ni slova dok ne budem proveo barem nekih 10 sati u njoj. ako mi se svidi istetovirati cu si Larian logo na ljevi guz!

Zero gledao sam, trenutno kosta 40€ na GOG. poskupo. skoro ko DoS2

Fico
Ma i tamo su govna ali znaju biti simpaticni.
Pa kao I ovde, ja sam kroz malo intimidacije i prijateljskih kockica usao u kamp skroz ok.
Vecina ih je bila polu pijana i raspevana.
Znaju se ljudi provest.
Ali cim sam usao u tvrdjavu nastao je pokolj, pa su me ovi zato malo ruznije docekali kada sam se vratio.

definitive edition ti je the way to go i pretpostavljam source saga jer je i dos 1 vrh.

ako kupišs dos2 ima samo 1 dlc koji je ingame purchase i to ti je Sir Lora the squirrel knight. dlc košta 2.39 i ima više kontenta od 99% dlc igara samim time što je brutalna zajebancija.

definitivno kupi obje igre na nekom popustu ako mozes neces isfejlati. Ako možeš ikako odigrati DoS1 pa DoS2 (iako nije obavezno) imat ćeš nekakav insight o nekim eventima tokom igre, i o nekim neprijateljima. Ali ono, fakat brutalne igre, brutalna priča. fakat prejebeno.

kad igraš DOS2 imaš custom likove i imaš story likove (koji mogu izgledati kako ti zelis) sa story likovima imaš questove i abilitije koji su vezani uz njihovu priču a toliko su zanimljivi da je i miracle of sounds napravio pjesmu o dos2 koja kida.

Koliko inače košta DO2 na sale-ovima? Gledamo ja i frend nešto u coop stući pošto je uzeo godišnji 🙂

prayer
    ja sam na GOG-u pazario kada je bila 50% popusta
    ali je igra padala i na nekih 17 evra

Evo da se malo raspišem u vezi borbe.

Mislio sam da ću moći pregrmit turn-based borbu, ali izgleda da mi je ipak prevelik zalogaj.
      Dat ću igri još jednu šansu, ipak nisam došao daleko, ali ako se stvari ne promjene mislim da neću igrati ovo osim ako ne uvedu real time u full verziji.

Meni je jasno da je turn based borba puno bliže DnD sistemu nego realtime sa pauzom, ali u trenutku kad si nazvao igru Baldur's Gate, onda si postavio određena očekivanja kod nekih ljudi. Ja sam među njima.
      Iskreno, frustrira me kad mi se tvrdi tolko isključivo da je turn based sistem bolji, a ja se moram tjerat da igram igru zbog toga.
      Svaki encounter traje tolko dugo i jedva čekam da više prestane da mogu nastavit sa zapravo RPG djelom igre koji me zanima, ali sami combat me tolko umori da jednostavno stisnem F5 i ugasim igru, odem popit kavu, pogledat epizodu Lucifera, prošetat...

Što je žalosno, ne mogu prestat razmišljat o igri. Zanima me što će bit dalje, želim razgovore sa likovima i charisma rollove koje ću pamtit ostatak života, želim upoznati sve likove, želim otkrivat nova područja i da želim pobit vojsku goblina i govana, ali svaki put kad se sjetim što svaki encounter donosi, jednostavno mi sva motivacija za igranjem splasne.

Ne mogu, Pillarsi su za mene ono što je Baldur's Gate trebao postati.
      Ovo je totalno neki drugi serijal, nazovite ovo DoS3, ali Baldur's Gate nije.
      I to ne znači da je loša igra, naprotiv, meni je kul da su skinuli DnD tak blizu, ali to nije za mene.

Zamisli da si fan Ridge Racera i onda ti naprave novi Ridge Racer sa fizikom Gran Turisma .
      Meni je ovo ekvivalent tome.

Možete sad tu pisat kaj hoćete, kak sam u krivu ili ne znam kaj, ali ja znam Baldur's Gate i ovo nije Baldur's Gate.
      Kao što rekoh, dajem još jednu šansu, ma dajem ih kolko treba, tolko želim igrat ovu igru, ali kad sam sebe moram nagovarat i kad bi rađe ležao na krevetu i listao redditom nego pričekao da se igra učita onda mislim da znamo di smo.

AbelKOsMos e hvala bude čekao ovaj Halloween sale jer igra košta sada 45 eura. Za te novce kupim key za Baldurs Gate 3

Ponovno prešao prve Pillarse i importo save u dvojku te ju igram u ----- turn based modu.
        Ali ja sam veliki ljubitelj turn based borbe i ovo mi je odlična opcija.

Borba nije toliko razrađena kao u Original Sin naslovima, ali taj spori tempo po meni utječe na bolje i logičnije korištenje spelova, raznih napada te bombi i ostalih mogućnosti.

sinoc je sve otislo u tri lepe 🙂

a danas u toku malo tezeg obracuna, igra je odlucila da nikad ne pokrene sledeci turn i tako ostade jedan protivnik..skoro mrtav.
        Cari EA.

wooddiebone to me zanimalo stari. imam osjecaj da bih se apsolutno isto osjecao kao ti igrajuci tu igru.

wooddiebone Drago mi je da si igri dao šansu i šteta je što ti ne leži.

Međutim, moram nešto istaknuti.

wooddiebone Zamisli da si fan Ridge Racera i onda ti naprave novi Ridge Racer sa fizikom Gran Turisma .

Je li obilježje Baldur's Gatea samo borba? Što je s naracijom? Likovima? Svijetom u koji je smješten? Klasama? Rasama? Baldur's Gate se nije igrao samo radi gameplaya, nego i priče i svijeta u koji si ušao.

ali ja znam Baldur's Gate i ovo nije Baldur's Gate.

Žao mi je, ali daješ si za pravo reći da znaš točno što je Baldur's Gate i da ostali nemaju pojma. Ja razumijem da ti nije sjelo i da voliš originale, ali mislim da nepromjenjivost stava i pozicioniranje vlastitog razumijevanja materijala je malo bedasto.

I dalje mi je žao što ti nije sjelo, no cijenim što si igri dao šansu. Možda te jednom prilikom i primi, a ako ne, ima dovoljno alternativa.

Fico Je li obilježje Baldur's Gatea samo borba?

necu govoriti o baldur's gate-u, ali ja od mnogih igara odustanem ako combat nije to my liking bez obzira na sve ostalo, a i prvenstveno mi je gameplay na prvom mjestu u igrama, ali razumijem ako netkome nije. neki od primjera sto sam odustao od igara jer combat/gamepplay nije bio po mom ukusu: batman arkham knight, dg11, yakuza kiwami 2, bioshock 1 i 3, vise cod i battlefield igara, nioh, the evil within, the last guardian. to su samo neke i vecina sa ovog gena.

Fico
          Mislim da previše ozbiljno shvaćaš mije kritike.
          Ja ću danas kad dođem doma opet upalit i igrat igru.
          Fakat se želim navući.

Baš zato što i je sve ostalo na vrlo visokoj razini i vrijedno starog Baldursa.

Stavljam tolki fokus na combat isključivo zato što je MENI toliko odbojan da mi je muka.
          Baš zato što su napravili da mi se zbog combata više neda igrati, moram ustat prošetat jer sam napet i iznerviran 15 minutnim encounterom kojeg igram već sat vremena jer sam umro dva puta pri kraju.

I opet, želim da mi se svidi.

Zavrsio sinoc EA.
          Daleko od toga da sam video sve sto EA ima da ponudi, tako da ce se okrenuti jos koji put.
          U svakom slucaju veoma fino iskustvo....sad da ne pricam o prici ili o borbi (o tome smo se vec napricali), ja se iskreno nadam da ce Larian uloziti dosta truda u animacije likova u toku razgovora.
          Treba samo malo vise zivota da daju tim situacijama, cisto da se oseti da ti ljudi ustvari "postoje".
          Imao sam svakavih bugova, sto vecih, sto manjih ali nista sto bi me oteralo od igre.
          I da.....autosave je kerov kurac.

AbelKOsMos autosave je kerov kurac

Prođem cijelu plažu, ubije me goblin pred onim vratima di se ulazi tam kod onog Thieflinga i vrati me natrag na Mind Flayer letjelicu.

Popizdio sam.

wooddiebone
              Odvratan auto save sistem, pogotovo za EA koji ima bugova.
              Plus ja bas ne volim save scumovati u ovakvim igrama....ali F5 mora da radi.

2 godine kasnije
              6 mjeseci kasnije

Napravljen preorder za Deluxe verziju za PS5.

Baš sam završio Divinity 2 i oduševljen sam igrom tako da ovo nemre biti loše iako nisam igrao EA. Sad trebam proučiti pravila za D&D jer ga nisam nikad igrao no ima vremena da se pripremim 🙂

Picek Ne moras se brinuti, DnD 5e je sam po sebi poprilicno jednostavan kada se usporeduje sa starijim inacicama, poput 2.5e za originalna dva Baldur's Gatea. Nadodaj na to da ce kompleksnost pravila biti pojednostavljena zbog automatizacije razno raznih akcija i mogucnosti. Tretiraj BG3 kao RPG s borbom na poteze u kojoj umjesto postotka za pogodak imas bacanje kocke. To primijeni na razne akcije u igri, poput uvjeravanja ili zastrasivanja drugih ljudi, primjecivanja skrivenih detalja, odredenih izazova snage ili fleksibilnosti i dobijes 5e.

2 mjeseci kasnije

Prekosutra dolazi igra.
                Velika je 120 GB i neće biti preload!

Radnja je smještena 120 godina nakon dvojke te iako sam prešao prethodne igre ne sjećam se ništa… Evo dobar video za sjetiti se radnje:

Inače i J.K. Simmons i Jason Isaacs daju glasove likovima u igri

A za zabavit se, kažu da je Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves zabavan film:

• FFA +1